Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A liberalizmus miért domináns...

A liberalizmus miért domináns ideológia még mindig az egyszerű szavazók/honpolgárok körében?

Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 19:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem egészen így fogalmaznék. Magyarországon sok szavazásra jogosult ember vall konzervatív liberális értékeket. A baj az, hogy hazánkba viszont az SZDSZ féle neoliberalizmusból kapott kóstolót a jónép.
2013. dec. 7. 21:47
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én azért vagyok liberális, mert szeretném, hogy mindig is jogom legyen saját véleményt alkotni, vallást választani és alapvetően úgy élni, ahogy nekem jó. És ugyanígy ebben nem korlátoznék senkit egészen addig, amíg ezzel másoknak nem árt. És nem értek egyet azzal, hogy azért kell tiltani dolgokat (amik más embert nem veszélyeztetnek), hogy védjük a kultúrát meg a nemzetet, mert azt, amit már erővel kell fenntartani, annak nincs értelme. Emellett hiszek abban, hogy attól, hogy néhányan olyasmit csinálnak amit én magam hülyeségnek tartok, még nem fog kiveszni a kultúra és a józanság, mert az átlag ember mindig átlagember marad, aki nem túl kirívó és nem túl tökéletes. Tehát nem kell félteni a szokásainkat azért, mert valaki a brazil sorozatokból választ nevet a gyerekének, vagy mert néhányan felveszik a muszlim vallást. A nagy többség nem fog így tenni, aki meg szeretné, annak miért tiltsuk? Ugyanígy nem ellenzem a meleg házasságot sem. Sőt, tőlem aztán valaki a kecskéjét is feleségül veheti, az egy dolog, hogy meg van róla a véleményem, de minek korlátozzam benne? Nekem attól nem lesz jobb vagy rosszabb. A melegek számára az örökbefogadás kérdésében pedig sosem foglaltam állást mert nincs elég ismeretem hozzá, mert nem vagyok gyerekpszichológus. És úgy gondolom, hogy sokan, akik ez mellett vagy ez ellen kardoskodnak, szintén nincsenek birtokában az ítélethez szükséges ismereteknek. Ami a cigányságot illeti, pedig velük szemben lennék a legliberálisabb. Legyenek velünk teljesen egyenlőek. Ilyen alapon eltörölném a roma ösztöndíjat, melynek célja volna a hátrányos helyzetű romák felzárkóztatása, és ezzel együtt létrehoznám a "hátrányos helyzetűek" ösztöndíját, ami így az összes szegénységben élő gyerekre kiterjedne és nem csak a roma gyerekekre.

Egy kis ízelítő EGYETLEN liberális ember gondolkodásából, hátha jobban megérted ezt az oldalt is.

2013. dec. 12. 14:22
 13/14 anonim ***** válasza:
A homopolgárok körében?:D
2013. dec. 12. 15:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Úgy érted az szdsz féle pedoliberalizmusból?:D
2013. dec. 12. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!