Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz mit tett a szegényeké...

A Fidesz mit tett a szegényekért, kisemberért?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről. Sok helyen hallom, hogy a gazdagoknak kedvezett a döntéseivel. Mondanátok példákat? Természetesen nekem is van egy álláspontom, de kíváncsi vagyok a Ti véleményeitekre is.

2013. dec. 1. 16:44
1 2 3 4 5
 41/48 anti paladin ***** válasza:
60%
Tényleg, a kivándoroltakkal nem is számoltam. :) Ja és bocs az elgépelésekért, mielőtt valaki belekötne. Előfordul. :)
2013. dec. 2. 10:03
 42/48 gomzoli ***** válasza:
Amióta stabilizálták otthon a nyomort és a kilátástalanságot, több ember hagyta el a hazát, mint 56 után.
2013. dec. 8. 20:07
 43/48 anonim ***** válasza:

Sorolom...

vége.

2013. dec. 8. 21:14
 44/48 anonim ***** válasza:

2013 400 ezer munkanélküli ... A 600 ezert nem tudom honnan szedted..

Másik 2004 után csatlakoztak közül, Magyarországról vándoroltak ki a 2. legkevesebben 13 országból a magyar kivándorlás volt a legkisebb!

Érdekes ez a radikális kivándorlási hullám a válság előtt még hátrány volt ("nem akarnak elköltözni a fiatalok", "nem próbálkoznak nyugaton" iylen cikkeket lehetett olvasni). Ma meg már egyértelműen hátrány holott a kivándorlás mértéke még mindig a leggyengébbek között van!

Románoknál sokkal súlyosabb a helyzet ( 1 millió román él ma spanyoloknál és majdnem 1 millió az olaszoknál minda kettő országban a román kisebbség a legnagyobb kisebbség (mind ez alig 10 év alatt jött össze))

2013. dec. 8. 21:14
 45/48 anonim ***** válasza:

""2013 400 ezer munkanélküli ... A 600 ezert nem tudom honnan szedted..

Másik 2004 után csatlakoztak közül, Magyarországról vándoroltak ki a 2. legkevesebben 13 országból a magyar kivándorlás volt a legkisebb!

Érdekes ez a radikális kivándorlási hullám a válság előtt még hátrány volt ("nem akarnak elköltözni a fiatalok", "nem próbálkoznak nyugaton" iylen cikkeket lehetett olvasni). Ma meg már egyértelműen hátrány holott a kivándorlás mértéke még mindig a leggyengébbek között van!

Románoknál sokkal súlyosabb a helyzet ( 1 millió román él ma spanyoloknál és majdnem 1 millió az olaszoknál minda kettő országban a román kisebbség a legnagyobb kisebbség (mind ez alig 10 év alatt jött össze)""

Hiába írod le az igazat a sok szűklátókörű balos csak azt bégeti szüntelenűl amit a balos propabanda a fejukbe tunkol!

Egyébként pedig te és én is le leszünk pontozva mert az igazság nagyon fáj a balosoknak.

2013. dec. 9. 01:28
 46/48 anti paladin ***** válasza:

A 650e munkanélküli valóban helytelen szám, valamit nagyon benézett a kommentelő. Viszont az is tény, hogy a válság óta (2008) nagyjából stagnál a munkanélküliség.

Elvileg most kb. 250e-en élnek külföldön és jó részük ténylegesen azért költözött el mert itthon már nem kapott olyan munkát amiből akár csak szerényen de meg is élhet. Azt mondjuk nem tudom, hogy jelen kérdésben miért releváns a román migrációs adat. :)

2013. dec. 9. 09:42
 47/48 gomzoli ***** válasza:

Mindkét érvben, amiket az imént felhoztatok, szeretnélek barátságos módon korrigálni titeket, nem azért mert gyöpös agyú balos vagyok, hanem mert nem szeretem a részigazságokat:

a statisztikában szereplő munkanélküliekhez NINCS hozzászámítva a 47 ezerért dolgozó közmunkások tömege, és az EU-n belül külföldön dolgozó párszázezer sem!!! Az ezeken kívül fennmaradó tényleges munkanélküliek száma lehet, hogy csak 400ezer...

A másik, pedig a kivándorlók száma... ne az összeget nézd, hanem az ország lakosságának arányaihoz mérten!!! Lehet, hogy elment egymillió román hazulról, de ott maradt 30 millió (vagy tudomisén mennyi pontosan) a putrijában.

Ha a 10 milliós kis országunkat elhagyta negyedmillió munkaképes korú ember, az az ország lakosságának 2,5%-a, de az összes 5-6 millió munkaképes korú 5%-a!

Mert statisztikákat kozmetikázni viszonylag egyszerű, ezért szokták is... De a kutyasz@rt hiába vonják cukormázba, attól még kutyasz@r marad!

2013. dec. 9. 15:46
 48/48 gomzoli ***** válasza:

A másik dolog, ami még nem szerepel a statisztikákban, de pár éven belül jól látható lesz, pedig az országot elhagyók számának drasztikus emelkedése. Fogadok, hogy bárki ismer a környezetében több olyan embert, aki tervezi, és csak a lehetőségre vár, hogy léphessen.

És nem a tanulatlan, képzettség nélküliek mennek, hanem a szakmunkaerő, akik majd egyszer csak nagyon fognak hiányozni. Nézd a kórházakat. Vagy az egyetemekről kilépő diplomásokat. De sorolhatnánk bármely keresett szakmát.

Potenciális adófizetők, akik nem otthon fizetik a járulékaikat. Mert nem a nyugdíjasok, és az eltartott gyerekek mennek világgá, hanem a munkaképesek. A "költségek" maradnak otthon. A "befizetések" elmennek más országok kasszáját gyarapítani.

Hány aktívan dolgozó maradt otthon? MÁSFÉL MILLIÓ adófizető???

És most a közmunkásokat ne számoljuk bele, az éhenhalásra elegendő 47 ezrüket ugyanis az államkasszából kapják, azaz a más dolgozók befizetett adójából, tehát nem pluszt hoznak, hanem költséget jelentenek, azonkívül potenciális munkahelyeket foglalnak!!!

2013. dec. 9. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!