Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz mit tett a szegényeké...

A Fidesz mit tett a szegényekért, kisemberért?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről. Sok helyen hallom, hogy a gazdagoknak kedvezett a döntéseivel. Mondanátok példákat? Természetesen nekem is van egy álláspontom, de kíváncsi vagyok a Ti véleményeitekre is.

2013. dec. 1. 16:44
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

Azért az érdekes, hogy aki kiáll a Fidesz mellett azt LEPONTOZZÁK, aki meg kritizálja az meg kap 100% hasznos választ, ez mindent elmond!

Én vagyok olyan korrekt, hogy minden egyes válaszra a zöld kezet adom, mert nem ítélek el senkit, csak azért, mert nem úgy gondolkodik, mint én!

2013. dec. 1. 17:24
 22/48 anonim ***** válasza:
80%

"Azért az érdekes, hogy aki kiáll a Fidesz mellett azt LEPONTOZZÁK, aki meg kritizálja az meg kap 100% hasznos választ, ez mindent elmond!"

Igen, ez jól elmondja, hogy mindenki utálja a Fideszt.

2013. dec. 1. 17:25
 23/48 anonim ***** válasza:
70%
Ha valaki ilyen mutyik után még támogatja a Fideszt nekem meg arról van meg a véleményem. Miért nem tudunk már normális pártokat megszavazni és elküldeni ezeket a szemét korrupt pártokat? Teljesen megérdemeljük, hogy itt tart az ország, mi választjuk meg ezeket a politikusokat.
2013. dec. 1. 17:30
 24/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a válaszokat, mindenkinek jár a zöld kéz!

Örülök, hogy elmondtátok a véleményeiteket. :D

2013. dec. 1. 17:31
 25/48 anonim ***** válasza:
70%
A mi családunknak csak ártani tudott, nem is kicsit. Ha megint nyernek, akkor inkább külföldre költözünk mi is.
2013. dec. 1. 18:06
 26/48 Alruna ***** válasza:
Én semmiesetre sem válosztok egy pártot, amelyikkel én nem vagyok 100 %-osen megelégedve!
2013. dec. 1. 18:11
 27/48 anonim ***** válasza:
83%

Az ideírogató Fideszesek Orbán hazugságait ismétlik.

A gazdagoknak kedvezett a döntéseivel: Az egykulcsos adóval és a családi adókedvezménnyel az ő jövedelmük nőtt. Kvázi segélyt kaptak az államtól.

A segélyeket a költségvetés terhére folyósítja az állam. Az egykulcsos miatt viszont az állam bevétele évente 444 ezer milliárddal kevesebb.

A trafikmutyi, földmutyi, az hogy állami megrendelést csak a Közgép kap, és még sorolhatnám, mind a gazdagoknak kedvez.

Az sem igaz, hogy ez élénkíti a gazdaságot. NEM lettek új munkahelyek, hanem a munkanélküliség jelentősen nőtt! A közmunka NEM valódi munkahely, csak a statisztikát javítja. Sőt. Akik jól jártak az egykulcsos miatt, azok a kereskedelmet sem élénkítik. Vagy tartalékolják a pénzüket, vagy külföldön költik el.

Azt írod, hogy a kisemberek örülnek a 10-20.000.- Ft plusznak. Ez igaz, örülnének neki. Csakhogy a Fidesz nem ADOTT nekik ennyit, hanem ELVETT tőlük ennyit.

A rezsi csökkentés is csak kamu. Naponta tapasztalom, hogy a gáz fűtőértéke csökkent. Ezt a nagy tapasztalattal rendelkező gázszerelőm is mondja. Hiába csökkent pár ezer forinttal a számlán, ha a főzéshez vagy a fűtéshez több gáz fogy, mint azelőtt. Pedig most sem főzök többet, és most is csak 20 fok van nappal a lakásban, éjjel csak 18.

Arról már nem is beszélek, hogy a gazdaság stagnál, nem nő. Ez csak Orbán fantáziájában létezik.

A rendszerváltás óta ez a kormány tett a legtöbb kárt a lakosság többségének és a gazdaságnak.

Erre majd egy-két év múlva a Fideszesek is rájönnek.

Mielőtt meggyanúsítasz, nem vagyok baloldali, csak elég sokat tapasztaltam már az életemben, hogy reálisan lássam a dolgokat.

2013. dec. 1. 19:05
 28/48 anti paladin ***** válasza:
100%

Amit értünk tett: apám nyugdíjkorhatárát valami 3-4 évvel tolták ki, az egy évvel fiatalabb öccse már nyugdíjas. A rezsicsökkentés címén többet fizetünk (családi ház). Elvette a magánnyugdíj pénztári befizetéseinket. Megszüntette a start kártyát. Középiskolai tanár ismerőst majd negyven év munkaviszonnyal a háta mögött gyak. nem érinti a bérnövelés. Az egyetlen ismerősöm aki tényleg jobban járt a Fidesszel az a bátyám aki már korábban is jócskán a magyar átlag felett keresett.

Ezek csak azok amik hirtelen eszembe jutottak és közvetlen hatása volt ránk vagy a közvetlen környezetünkre. Pozitív, bevétel növelő példa nincs. Átlagos család(ok), átlagos bevétellel.

Ha tényleg fejlesztenék a tömegközlekedést, akkor kifizetnék pl a Volán társaságok felé a kedvezmények miatt kieső bevételüket. Ezt mondjuk egyik kormány sem tette meg egy kiskapura hivatkozva (Volán vezérigazgató nyilatkozata). Ha tényleg fejlesztenék a tömegközlekedést, kezdhetnének valamit a folyton füstölő, széteső metrókkal.

Személy szerint jobban örülnék ha csak kicsivel kevesebb pénzt tolnának a stadionokba és többet az egészségügybe. Vagy a most kialakult nav-os helyzetet nem annyival intéznék el, hogy "Majd elül". Az se lenne baj ha kompetens vezetőket neveznének ki. Pl. a szegedi lézer kutató/fejlesztő beruházás majdnem meghiúsult egy formai hiba miatt (tudom, bárki tévedhet de több milliárdos befektetésnél azért már ne forduljanak elő ilyenek).

De már annak is örülnék ha nem tagadnák le a saját korábbi és ellenőrizhető kijelentéseiket is ha az érdekük úgy kívánja.

2013. dec. 1. 19:54
 29/48 anonim ***** válasza:
39%

igen félre érthető 10-20 ezer valóban hatalmas segítség ...

de a problémát csak tovább mélyítené, tovább nőne a munkanélküliség így a társadalomban tovább nőne az eltartotottak száma ...

További kivándorlást idézne elő ... 2010ben rakták elsőnek rendbe a költségvetést! addig folyamatosan csak jelentős hitelek árán tudták fenntartani a rendszert... A legszegényebbek akkor is nyomorogtak, most se lett rosszabb a helyzetük. Bizonyos rétegek, akiket az állam tartott el azoknak az embereknek szigorították a feltételeket a pénzhez jutáshoz, de ez valahol érhető, pl nem lehet egy 10 milliós országban 1 millió rokkantat 2,5 millió gyereket, 3 nyugdíjast és 400 ezer munkanélkülit eltartani ...

itt valami nagy gond lehet a háttérben. Európai átlagban is 3szor annyi nálunk a rokkantnyugdíjas, mint a kornyező államokban. Főleg a rendszerváltáskor százalékoltak le sok embert...

2013. dec. 1. 19:56
 30/48 anonim ***** válasza:

"" Naponta tapasztalom, hogy a gáz fűtőértéke csökkent""

Magyarázd már el azt hogyan kell csinálni???

Erre még a szakemberek sem jöttek rá!!!

Mivel lehet észrevétlenűl "hígítani" a földgázt amit az ukránoktól kapunk és napi szinten ellenőrzi az EU?

Oxigénnel vagy levegővel nem lehet mert akkor berobbanna a csőhálózat valamilyen nemes gázzal lehet csak viszont azoknak az árai magasabbak a földgáznál a kitermelésük - előállításuk miatt így nem éri meg! Egyébként is jól el kellene "dugni" azokat a berendezéseket és telepeket amiket emiatt létre kellene hozni az EU-s ellenőrök elől.

2013. dec. 1. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!