A "borosgazda" miért nem tett bejelentést egyszer sem, hogy loptak tőle?
a tipikus válasz, hogy úgysem tennének semmit a rendőrök, nem biztos, hogy igaz.
A hírekben volt, hogy egyszer sem tett bejelentést. Így végképp nem tudja eltitkolni, hogy szándékosan akarta a betörőt megmérgezni.?
Mert úgy gondolta, majd ő lerendezi. De kicsit eltúlozta a dolgot. De be is vallotta, hogy szándékosan tette.
Kevés rendőr van az igaz, de ha szólt volna talán el tudták volna neki mondani a rendőrök, hogy kik lopják a környéken a bort. Esetleg ki is mentek volna.
De ezek szerint mindentől elzárkózott.
"hogy hányszor van hogy jegyzőkönyv"
Ez ilyen sajnos. jegyzőkönyv nélkül meg mindenki panaszkodna.
Igaza van. megölni jobb volt és ülni vagy 20 évet, mint kibírni 1-2 jegyzőkönyvet
Ha így járna el mindenki az országban, mint a gazda káosz lenne. Háború törne ki mindenki között..
A börtönök dugig vannak, de főként cigókkal. Tehát elég sokat elkapnak a rendőrök, mert nem maguktól költöztek be.
"Talán mert hallott róla, hogy hányszor van hogy jegyzőkönyv, 30 napig nem történik semmi és ejtve van az ügy..."
De legalább joggal mondhatná, hogy szólt. De ez persze nem lenne neki mentség. De így még ezt sem tudja elmondani.
"Ha így járna el mindenki az országban, mint a gazda káosz lenne. Háború törne ki mindenki között."
Vagy csak megszűnnének a betörések, mert a tolvajok nem akarnák megütni a bokájukat.
Miért nem írt? Talán tudta hogy teljesen felesleges!! Ezt abból gondolom hogy amikor én felhívtam a yardot hogy a T.szomszédom ipari méretekben vágja a szemközti erdőben a fát(eladásra is)akkor a rend őrei fellelkesülve hol? mikor? merre? kicsoda? Amikor mondtam hogy cigány az elkövető(nem roma) szép nagy lendülettel hallgattak 1 keveset majd lerakták a telót!! Gondolom ha kimegyek és szétaszom a fejét a tetvedéknek akkor kijöttek volna.
De demokráciában élünk ugye:((((
Nekem van egy gazdálkodó ismerősöm, tőle loptak már terményt, diplomatatáskát (autót feltörték), egyszer meg 20 millió forintot.
Nem ebben a sorrendben, de az utóbbiért tett feljelentést. Fél évig ment az ügy, szinte hetente járt a rendőrségre, bankba...stb, a végén az eljárást eredmény nélkül megszüntették.
Egy másik esetben kisebb ügyben meglett a tettes, majd kb. annyi eredmény lett, mint az előzőnél, a tettest elítélték, de fizetni nem tudott, amit ellopott, már rég túladott rajta és az egész csinnadratta még az ismerősömnek került pénzbe.
Ezek után azt mondta, hogy inkább hagyja az egészet, kicseréli a zárt, vesz új üveget, de a rendőrségre nem megy, mert az utánajárkálás ugyanúgy neki kerül pénzbe de nincs eredménye.
A rendőrség három dolgot tud profin megállapítani: be vagy e kötve, mennyivel mentél, ittál e.
Szerinted mennyi értelme lett volna a gazdának bejelentést tenni? Még őt zaklatták volna a rendőrök, később meg a bíróság (mert ilyet is hallottam már, hogy tanúként akarták az illetőt elővezettetni).
A lehető legjobb dolgot tette, csak ott hibázott, hogy vallott. Azt kellett volna mondania, hogy biztos valamelyik betörő, vagy rosszakarója tette a borba. Rögtön lett volna, aki ezt alátámasztja, pl. a szomszédok, akik tudtak róla, hogy nem ez volt az első betörés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!