A falubeliek kitüntetnék azt a borászt aki fagyállót tett a borába és a tolvaj beleivott majd meghalt. Hős vagy egy gyilkos?
Egy kicsit későn válaszolok a kérdésre, de szerintem ez az ügy nevetséges!
Hasonlít a másikra, ahol egy idős bácsi akarta megvédeni magát, aki áramot vezetett a kerítésbe. De talán ez még nevetségesebb.
Szégyen.
Igazából ez a férfi se nem hős, se nem gyilkos. Ha valóban lemérgezni akarta, akkor csak kiállt magáért. Felesleges jönni ezzel a rendőrös dologgal, mindenki tudja, hogy főleg faluhelyen minősíthetetlen a munkájuk, ha egyáltalán dolgoznak - minden tiszteletem a kivételnek!
A mamámat pár éve kirabolták egy temetőben, utol is érték a tolvajt - a pénzt visszaadta, úgy ahogy a pénztárcában volt (habár minden más eltűnt)- de a rendőrök mégis elengedték, mert -mondván- nincs elég bizonyíték :')) Még mást is tudnék mesélni, ez egy a sok közül.
Egyébként mi lett volna az adott esetben: ráírta volna, hogy fagyálló, de a tolvaj, meg nem tud olvasni?
Meg minek kellett annyit innia?
Nem tudom, én nem kóstoltam fagyállót, de nem tudom elképzelni, hogy ne lett volna furcsa íze. Vagy ne lett volna furcsa állaga.
A tolvaj testvére szerint : "A fiú azt állította, ő látta, hogy nincs valami rendben a borral, mert "olyan vastag réteg volt az alján, mintha patkányméreg lett volna benne", mondta is a testvérének, hogy ne igyon belőle. De hiába, megitta, ő talált rá később öntudatlan állapotban." A tolvajt nem a borász ölte meg, hanem a saját hülyesége/meggondolatlansága és az, hogy volt képe lopni.
Szóval hamarabb mondanám itt a tolvajt öngyilkosnak, mint a borászt gyilkosnak.
tetro!
"Vácszentlászlóiak az Origónak azt mondták: az áldozat rendszeresen betört a gazdához, aki állítólag azért töltött fagyállót a hordóiba, mert elege lett abból, hogy bár többször is szólt a rendőrségnek, semmit sem tettek a lopások ellen. A rendőrség (egyelőre) ismeretlen tettes ellen nyomoz emberölés megalapozott gyanúja miatt."
Bármilyen élelmiszerbe mérgező anyagot keverni és valakinek így a hallálát okozni gyilkoság.
Emlékezünk a Sorvadj el című film végére.
22.26
a rendőrség sajtó közleménye szerint a gazda egyetlen egy alkalommal se tett bejelentést. akkor mi alapján kellett volna a rendőrségnek intézkednie? megérzés?
"a rendőrség sajtó közleménye szerint a gazda egyetlen egy alkalommal se tett bejelentést. akkor mi alapján kellett volna a rendőrségnek intézkednie? megérzés?"
Nem tudom, te hogy vagy vele, én inkább a gazdának hiszek, mint a sündőrségnek. Esélyes, h nem is dokumentálták sehol a bejelentéseket, úgyis leszarják magasról.
23:37
Ennyi erővel nyugodtan kijelenthető, hogy nem lehetünk 100%-ig biztosak sem a rendőrség sem a gazda állításában.
10.21
az hogy a gazda tett-e feljelentést és hányszor, azt azért nehéz eltitkolni. hisz a jegyzőkönyvből a gazda is kapott. volna. persze lehet sündőrségezni meg, meg másban hinni. a sötét középkorban is simán megégettek embereket apró bűnékért, mert a felvilágosult tömeg mást hitt :)
"az hogy a gazda tett-e feljelentést és hányszor, azt azért nehéz eltitkolni. hisz a jegyzőkönyvből a gazda is kapott. volna."
A volna a kulcsszó. Ha egyáltalán arra vették volna a sünök a fáradságot, h jegyzőkönyvet írjanak.
"persze lehet sündőrségezni meg, meg másban hinni. a sötét középkorban is simán megégettek embereket apró bűnékért, mert a felvilágosult tömeg mást hitt :)"
Ez ma is így van. Pl. ha vki kijelenti, h cigány volt egy betörés, rablás, stb. elkövetője, mert éppenséggel tényleg cigány volt, az rasszista. A rasszizmus pedig ma a legnagyobb bűn a világon.
10:28
A sötét középkorban kegyetlenebb módszerekkel szorították vissza a bűnözést, ami működőképes is volt. Manapság pedig megesik, hogy a rend éber őre azt tanácsolja egy károsultnak, hogy lopja vissza a saját értékét :)Ilyen hozzáállás mellett fenntartásokkal fogadok minden bűnözéshez vagy bűnmegelőzéshez kapcsolódó dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!