Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki gondolkozik azon, hogy...

Ki gondolkozik azon, hogy elhagyja az országot? Vagy már elhagytad?

Figyelt kérdés

Kérdéseim:

1. Miért

2. Hova mennél/mentél

3. Milyen végzettséggel

4. Ha már elmentél, hogy jött be?

Én ha minden igaz jövőre kezdem az egyetemet: mérnök informatikus lesz belőlem remélem.

Németországba, Skandináv országokba, Svájcba mennék szívesen.

Miért? Hosszú, leginkább, mert kiábrándultam ebből az országból.

Csak azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok, rajtam kívül hányan gondolkodnak így.

2013. okt. 17. 14:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
11%
Más is kiábrándult ebből az országból, mégis marad. Sajnos a fiatalok inkább lelépnek. Mert ez könnyebb. Minthogy összefogna a nép és fellázadna a sok hülyeség miatt. Rátok költjük a sok pénzt, utána meg itt hagyjátok a családot és leléptek. Majd visszajöttök egy évben egyszer meglátogatni szegény szüleiteket, jobb esetben. Szégyen!!!
2013. okt. 17. 14:33
 2/15 Checkpoint Charlie ***** válasza:
32%

"ma 14:33"

A két szép szemedért nem fognak itthon maradni

2013. okt. 17. 14:42
 3/15 anonim ***** válasza:
95%

Programtervezőként, Svédországba. Januártól megint megyek vissza.

+

Igen-igen jó pénz

A munka, amit el kell végeznem, röhejes ahhoz képest, amennyit tanultam egyetemen

Angolul beszél mindenki, én is kiválóan, ezért mindent el tudok intézni magamnak, ami a kintéléssel kapcsolatos

Tankolni alig drágább, KRESZ ugyanaz. Nagy autóimádó vagyok, otthon sose engedhetném meg magamnak, hogy élményautózzak, itt ez nem gond

Jó fűszeres, borsos kajákat esznek, ez tetszik nagyon :D

-

A helyiek szarba se néznek, ha megtudják, hogy külföldi munkavállaló vagy

Nem kaptam olyan szintű ellátást kórházban, mint a helybéli, pedig ugyanúgy fizetem a TB-t oda is

Svéd lányok 90%-a ótvar ronda az itthoniakhoz képest

Mivel minden drágább, nem tudtam annyit elrakni, mint anno kiszámoltam, de ez se gond, mivel megyek ki megint

Telítődik itt is a munkaerőpiac, ha most mennék ki először, már biztosan nem lenne ilyen jó munkám, meg semmilyen se szerintem

Hideg van mindig.

Na, kérdező, segített ez valamit?

2013. okt. 17. 14:50
 4/15 Checkpoint Charlie ***** válasza:
42%

De hogy a kérdésre is válaszoljak!

Igen elhagytam.

1. Kalandvágyból, nem a pénz hajtott külföldre, ha otthon maradok elég szép életem lett volna. De szeretnék megismerni más kultúrákat, nyelvet tanulni.

2. Angliába, ez az első állomás. De már nagyban keresem hová lehetne még menni, érdekel az önkéntes munka, szeretnék megtanulni spanyolul épp tegnap néztem egy nyelviskolát Costa Ricaban.

3. Van egy szakmám és egy egyetemi diplomám, itt egyiket sem tudom használni, ezért úgy mond "alja" munkát végzek.

4. Bejött, nekem nagyon tettszik, az angolt is egyre jobban makogom, bár nehéz mert sok körülöttem a pakisztáni, bangladesi, litván, lett, lengyel... stb akik szintén nem beszélik helyesen a nyelvet. A fizetés nem rossz, persze minimálbéren vagyunk de túlórázni szinte mindig lehet én pedig szoktam is, így a legtöbbször többet keresek mint egyes műszakvezetők.

2013. okt. 17. 14:54
 5/15 A kérdező kommentje:

1-es, szerinted maradjon itthon az ember, mert magyar vagy mi?

Majd 10 év múlva mondjam a gyerekemnek, hogy sajnos nem tudok új cipőt venni neked, mert hazafi vagyok. A családomat sajnálom, de pl: Németországból ha akarom hetente hazajövök és emellett az ottani fizumból támogatni is tudom őket.

2013. okt. 17. 16:03
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

1. Azért, mert egyrészt többet keresek, és a magasabb megélhetési költségek mellett is 3-4x többet ér a pénzem, másrészt pedig szükség volt némi változásra, új projektek, stb.

2. Reading, Anglia

3. Szoftverfejlesztő vagyok

4. Eddigi 3,5 évem alapján abszolút ki merem jelenteni, hogy elégedett vagyok, mind a fizetéssel, mind egyebekkel.

2013. okt. 17. 16:25
 7/15 Checkpoint Charlie ***** válasza:
69%
Valaki elárulná a lepontozók közül hogy a válaszom miért is nem volt hasznos?
2013. okt. 17. 16:33
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Utsó, nehogy már érdekeljen, hány százalékon állsz. Szarjá' bele.
2013. okt. 17. 16:38
 9/15 Checkpoint Charlie ***** válasza:
100%
Nem is a százalék érdekel. Hanem az hogy mit nem tartottak hasznosnak a válaszon, tudod ha már tudja a piros kezet nyomkodni akkor igazán le is írhatná két szóban hogy miért.
2013. okt. 17. 16:46
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Tessék, adtam neked egy zöldet. Így egálban vagy. Nekem egyébként tetszett a válaszod (az első).
2013. okt. 17. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!