Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az előző kormány 8 éve alatt...

Macungo kérdése:

Az előző kormány 8 éve alatt szerintetek jólét volt?

Figyelt kérdés

A "Miért ilyen harmatgyenge az ellenzék?" kérdésnél egy válaszoló azt írta, hogy az előző kormány idején legalább jólét volt.

Ezen annyira megdöbbentem, hogy gondoltam valamiről lemaradtam, ezért tettem fel a kérdést, hogy csak én gondolom, hogy lopikulát volt jólét???!!!!

2013. okt. 16. 19:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 A kérdező kommentje:

TÍZMILLIÁRDOS STADIONOK MELLETT ÖSSZESEN 6 MILLIÁRDBÓL ÉPÍTENEK USZODÁT ÉS TORNATERMET

Szerintem már leírtam ide is milliószor, hogy még jó, hogy 3 stadión többe kerül mint 100 tornaterem.

2013. okt. 31. 11:17
 72/87 A kérdező kommentje:

Jaaaa, egy 20 évre szóló újraosztásnál teljesen TÖRVÉNYES ez, ugye? Ja, nem! Ezért hoztak gyorsan egy törvényt ami UTÓLAG törvényesítette. Téged még ez sem zavar. Grat...

Hoztak törvényt a családon belüli erőszakról és képzeld az sem zavar.. A törvényeket sok-sok évtizedek óta úgy hozzák, hogy annak célja van. A cél pedig nem az, hogy 20 évig él majd minden trafikos jólétben bár ez is hisz meg kell hogy érje.. De inkább a rendszer stabilitása a cél..

Hogy az kormányok jönnek mennek, de a rendszer marad.

2013. okt. 31. 11:20
 73/87 A kérdező kommentje:

Nagy ívben teszek a fizetésedre. Az átlagos fizetésekre ránéznél a kedvemért, vagy rajtad kívül mindenkire tojsz ebben az országban? [link]

XDD szerintem ez már megint a Fidesz pozítív lépéseinek eredményéről szól.. De köszi, hogy ezt is tudom, hogy több mint 5 éve (a válság óta) tehát az előtte lévő idők nem számítana hisz akkor sokkal több EU pénz és lehetőség ált volna a kormányok előtt. Szóval végül a Fidesznek ez is sikerült...

2013. okt. 31. 11:24
 74/87 A kérdező kommentje:

kevesebb képviselő lesz amivel mindeki egyetért,"

Nem tartozik ide. Terelés. :D

De igen okoska, a választási törvény változásának eredménye a kevesebb képviselő :))

2013. okt. 31. 11:25
 75/87 A kérdező kommentje:

"a könnyebben megszerezhető 2/3 az MSZP-nek is könnyebb"

Jaaaa, jelen a SAJÁT JELENLEGI HELYZETÜKRE szabták a törvényt, és még most is MSZP-zel. Oké...

"SZDSZ"

Te-re-lés.

"A koalíció baromság az ország stabilitását a kétharmad biztosítja.."

Nem válaszoltál rá, hogy miért nem jó az új választási törvény kevesebb képviselővel, 10 %-os bekerülési határral és könnyebb 2/3 megszerzésvel, nincs kampánycsend sértés és kopoktatócédula sem. Mondhatjuk,hogy ez a Fidesznek kedvez, de az ő helyzetükben most a régi is nekik kedvez és az MSZP-nek több esélye van a kispártok kiesése miatt, hogy több képviselőhelyet szerezzenek.. Nem véletlenül nem nyafognak már miatta.

2013. okt. 31. 11:31
 76/87 A kérdező kommentje:

A vasútról, meg hogy belinkelsz egy intézkedési tervszerűséget amiben a Viktor ad még pénzt egy vasúthoz, még nem látom, hogy hogy ment a közbeszerzés, ki nyerte és miért volt rá szükség, hogy megtoldják a költségeket, de szerintem Te se tudod..

Bizony, a lopás nélkül nem tudták volna tartani a hiánycélt. Büszke lehetsz rájuk, hogy a pillanatnyi "siker" érdekében szétverték a nyugdíjrendszert...

Sajnos az MSZP-nek köszönhetően nem engedte az EU a hiányt emelni, emlékszel túlzott deficiteljárás, plusz a forintot támadták amiben szintén az MSZP holdudvara segítkezett. Gondolom örültél volna, ha egy éven belül tőled vettek volna el nem 500 forintos tranzakciós adót, hogy befizessenek több ezer milliárdot az IMF-nek egy 17.000 milliárdos éves költségvetésből a válság kellős közepén egy 10 %-os munkanélküléséggel rendelkező országban.

Agresszív meg szerintem a sértegetéseidből kiindúlva Te szoktál lenni én meg csak egy butakukac vagyok, akkor mindig nekem volt igazam akárhányszor itt kiborultál.. Olvasd csak vissza hányszor voltál ideges én a sértegetéseiden akadtam már ki, meg azon, hogy folyton nem válaszoltál, nem válaszoltál ja csak viccből pötyögtem már le egy teleregényt ínhűvelygyulladásig, hogy csak úgy írjak valamit. Szinte mindenre amire érdemes volt válaszoltam és te csak terelés, meg nem jó a érvelési technikám, meg egy nyolcadikos is kevesebbet hibázik..

MI VAAAAAAAAAAAAAN??? Kit érdekelnek ezek, tudom Te azt hiszed bajnok vagy benne, de csak azért irogatsz mert van egy valaki aki még nem küldött el a fenébe, pedig olyan uninteligens mint én..

Nézegesd a statisztikáidat és majd megbeszéljük a választások után, hogy ki a fanatikus. Pont leszarom Orbánt nem is ismerem, te meg engem nem ismersz én már gyerekkorom óta nem rajongok senkiért a feltétlen tisztelet képességét sajnos elvesztettem, mert nincs rá érdemes személy..

Én egyszerűen úgy gondolom, hogy ez a kormány több jót tesz mint rosszat és jobb teljesítményt hozott ki az országból a lehetőségekhez képest... Mivel egyedül a centralizált pártfelépítésnek köszönhető és a fegyelemnek az, hogy itt tartunk ezért nem az a lényeg, hogy egy ember dönt vagy több meg, hogy kádár vagy Horthy is hasonlóan csinálta az eredmény a lényeg..

2013. okt. 31. 11:52
 77/87 anonim ***** válasza:

"Na ez tényleg csúztatás, mert volt ott 2 -3 % és több 4%"

Ajánlom figyelmedbe az éves kamat oszlopot! A fizetendő kamat tudod senkit sem érdekel, mivel ÉVES kamatozást nézünk mindenhol. Az egy hónapja kibocsájtottaknál még szép hogy csak 1,5%...

" és nem válaszoltál a kötvényesek érdeke, hogy stabil legyen a forint, plusz a görögökön se segített meg senkin az IMF gazdaságpolitikája.. "

IMF pénzt ad -> kevesebb a felesleges kiadás -> biztosabban tartunk minden lehetséges hiánycélt, határidőt stb. -> jobban megbíznak bennünk, mert az IMF kicseszik velünk, ha nem viselkedünk megbízhatóan. Próbálj meg megverni valakit mielőtt elkezd gyúrni, és miután kigyúrta magát! ;) A volt pénzügyminiszter állításáról mit is gondolsz?

"Beletrafáltál mert elég gyakran.."

Vagy nem. Ha szerinted ez úgy működik, hogy az alkatrészgyár indul a pályázaton, és véletlenül sem egy haver, aki aztán megveszi a gyártól az alkatrészt, akkor egy picikét naiv vagy.

"nem tudom mennyit pályáznak, de szerintem nem sokat, ugyanakkor mégis emeltek ők is"

:DDD Köszi az infót... Mi is volt ezzel a mondattal a célod? :D

"Szerintem már leírtam ide is milliószor, hogy még jó, hogy 3 stadión többe kerül mint 100 tornaterem."

Én meg biztosan leírtam pár milliószor, hogy aki úgy érvel mint ahogy te szoktál, az ostoba. Azzal "magyarázod" a többtízmilliárdos stadionokat, hogy építenek összesen 6 milliárdból uszodákat és tornatermeket?! http://www.youtube.com/watch?v=tJ10no_dgT8 Figyelj, te őszintén azt hiszed, hogy ez érvnek minősül??

"Hoztak törvényt a családon belüli erőszakról és képzeld az sem zavar.. A törvényeket sok-sok évtizedek óta úgy hozzák, hogy annak célja van."

HAGYD MÁR ABBA A TERELÉST!

"A cél pedig nem az, hogy 20 évig él majd minden trafikos jólétben bár ez is hisz meg kell hogy érje.. De inkább a rendszer stabilitása a cél.."

Neeeeem, nem az a cél, hiszen fideszes a kormány! Ők ilyet nem tettének! :DD Jesszusom... :D Az ügyészség által vizsgált pont a szerződésben, miszerint milliárdokba kerülne a rendszer felszámolása, az sem a haverok jóljárása miatt került be! Neeeem! :D

A rendszer stabilitásában igazad van. Stabilizálni kell azt, hogy a fideszesek haverjai járjanak jól. A sajátjukkal persze, hogy törődnek! ;)

"XDD szerintem ez már megint a Fidesz pozítív lépéseinek eredményéről szól.."

Amilyen bonyolult logikád van, ki is nézem belőled, hogy ezt így gondolod... Mit is ír a cikk? "Az idei évben tapasztalható kiugróan alacsony inflációnak köszönhetően sok év után újra reálbérnövekedést tapasztalhatunk Magyarországon" Hmmm, fasza. Miért alacsony az infláció? Mert a gazdaság egy nagy nulla? Mert nincs fizetésemelés? Nincs semmi beruházás? Ha meg megpróbálod beadni bárkinek, hogy az alapvető élelmiszerek a hivatalos inflációnál nem drágultak jobban, az szerintem kiröhög. :)

"Szóval végül a Fidesznek ez is sikerült..."

Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor kiolvashatnád a cikkből, hogy növekedés LEHET. Tehát MÉG NINCS. Na mindegy...

"De igen okoska, a választási törvény változásának eredménye a kevesebb képviselő :))"

A költségvetési kiadások hány százalékát spóroljuk meg, okoska? Ezrelékét? Tízezrelékét? :D

"Nem válaszoltál rá, hogy miért nem jó az új választási törvény"

De, ha tudsz olvasni, akkor láthatod a válaszomat. Leírtam, hogy fanatikus vagy, ha örülsz a könnyebb kétharmadnak. Szerinted normális az az ember, aki egyetlen párt uralkodására vágyik? Szerintem elmebeteg. Aztán lehet, hogy te másképp látod...

"A vasútról, meg hogy belinkelsz egy intézkedési tervszerűséget amiben a Viktor ad még pénzt egy vasúthoz, még nem látom, hogy hogy ment a közbeszerzés, ki nyerte és miért volt rá szükség, hogy megtoldják a költségeket, de szerintem Te se tudod.."

Ennyire nem látsz a sorok mögé, vagy ennyire szerelmes vagy az aláíróba? Miért kellett a pluszpénz? Miért nem tudják elvégezni a pályázaton megnyert áron a munkát? Elszámolták magukat?? :D

Ja és mit is találtam a pályázatról? "A problémát azonban az állami beruházó könnyedén a szőnyeg alá söpörte. A közgépes konzorciumok kivételével minden pályázó ajánlatát érvénytelennek minősítették, összeállítóikat pedig kizárták a versenyből." Ennyit rólatok... Nyilván az is véletlen, hogy a kormányváltás óta minimum megtízszerezte a profitját a Közgép! :)

"Sajnos az MSZP-nek köszönhetően nem engedte az EU a hiányt emelni"

És ez rossz? :D Még nagyobb osztogatásokba kezdett volna a pártelnököd, ha az EU nem szól be neki... ;) De mivel neki kellenek a stadionok ÉS a nyugdíjasok ÉS a haveri sokszoros árú pályázatok, ezért aztán kellettek a különadók is. Azóta sem sikerült eltörölni... Mit is ígértek? Söralátét méretű adóbevallás. Mit adtak? 30 új adót. Köszi, tényleg megcsináltátok! Most sem hazudtatok! ;)

"emlékszel túlzott deficiteljárás, plusz a forintot támadták amiben szintén az MSZP holdudvara segítkezett."

Annak a válaszolónak miért nem írtál semmit, aki azt fejtegette, hogy miért is okoljátok mindenért az MSZP-t (vagy akárkit, aki nem ti vagytok)? Fáj beismerni, hogy nem megy a kormányzás? :( A tündérmeséidet köszi, mondjad inkább Matolcsynak. Ja, ő mondjuk más értelemben mondta...

"Agresszív meg szerintem a sértegetéseidből kiindúlva Te szoktál lenni én meg csak egy butakukac vagyok, akkor mindig nekem volt igazam akárhányszor itt kiborultál.."

Agresszív és dühös között van különbség, persze mint sok mindent, ezt sem feltétlenül tudhatod... Megmutatnád, hol mutatkozik meg az írásaimban az a rengeteg düh? Én át tudom gondolni, mit írjak le, te meg gyorsan egymás után elküldesz 10 kommentet, mert nem bírod kivárni... Meg ha neked az az agresszió, hogy nagy betűkkel írok valamit... Mindegy...

"Szinte mindenre amire érdemes volt válaszoltam és te csak terelés, meg nem jó a érvelési technikám, meg egy nyolcadikos is kevesebbet hibázik.."

Nem bírod felfogni... És tényleg nem bírod felfogni! Neked olyan érveid vannak, mint amit pár sorral feljebb boncolgattam a stadionoknál! Rohadtul irreleváns! Semmi köze hozzá! Ha még ez sem működik, akkor azt mondod, hogy "... de ...", ezt hívják terelésnek. A többit nem kívánom elmagyarázni, a neten utánaolvashatsz.

"MI VAAAAAAN??? Kit érdekelnek ezek"

Most ide jöhet megint a linkelt videó... Szerinted tényleg az a kultúrált, normális vita, amit leírtam hogy mit művelsz?! Komolyan ezt gondolod? Rávilágítok az ilyen alapvető hiányosságaidra, és azzal jössz, hogy ez a normális? :D Éppenséggel teljesen általános az elvakult szavazóknál, de hogy nem normális, az biztos...

"Nézegesd a statisztikáidat és majd megbeszéljük a választások után, hogy ki a fanatikus."

Mondjuk aki békemenetre jár, és szerelmetes táblákat visz. Na az fanatikus. És egy agy nélküli fanatikus szavazata is annyit ér, mint azé, aki MEG IS TUDJA INDOKOLNI, miért szavaz valakire. Legyen az akármelyik párt. Tőled nem indokokat meg érveket látok, csak elvakultságot, ami miatt szükséged van az említett hibákra

"Én egyszerűen úgy gondolom, hogy ez a kormány több jót tesz mint rosszat"

De elvakult vagy, hiszen SEMMI sem hat meg. Az sem, ha ez az isteni párt többet lop, mint 20 év alatt bárki. Hogy szól a dal? "Ez a szerelem..." ;)

"nem az a lényeg, hogy egy ember dönt vagy több meg, hogy kádár vagy Horthy is hasonlóan csinálta az eredmény a lényeg.."

Jaa, milyen eredmények voltak Horthynál meg Kádárnál! Az egyik vesztes háborúba vitt minket, a másik meg hitelből tartott fenn egy nyugatinál jóval alacsonyabb életszínvonalat! Ezek aztán az eredmények! Gyanítom, az utókor számára Orbán is hasonlóan "pozitívan" megbecsült államférfi lesz... A miniszterelnök, aki lerombolta az összes demokratikus akadályt! Hangzatos név!

2013. nov. 3. 16:58
 78/87 A kérdező kommentje:

"Azzal "magyarázod" a többtízmilliárdos stadionokat, hogy építenek összesen 6 milliárdból uszodákat és tornatermeket?! http://www.youtube.com/watch?v=tJ10no_dgT8 Figyelj, te őszintén azt hiszed, hogy ez érvnek minősül??"

De milyen több száz milliárd? 80 milliárd összesen.

2013. nov. 5. 09:25
 79/87 A kérdező kommentje:

Vagy nem. Ha szerinted ez úgy működik, hogy az alkatrészgyár indul a pályázaton, és véletlenül sem egy haver, aki aztán megveszi a gyártól az alkatrészt, akkor egy picikét naiv vagy.

Hát, ha olcsóbban adja az alkatrészt, mint a gyár ??? :)

A pályázatotk többsége 99 %-a (tapaszt) árban dől el, tehát a legalacsonabb árat tevő szokott nyerni..

2013. nov. 5. 09:28
 80/87 A kérdező kommentje:
Nem szoktak mindig a gyári alkatrészhez ragaszkodni, a garancia rá jobban érdekli őket..
2013. nov. 5. 09:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!