Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az előző kormány 8 éve alatt...

Macungo kérdése:

Az előző kormány 8 éve alatt szerintetek jólét volt?

Figyelt kérdés

A "Miért ilyen harmatgyenge az ellenzék?" kérdésnél egy válaszoló azt írta, hogy az előző kormány idején legalább jólét volt.

Ezen annyira megdöbbentem, hogy gondoltam valamiről lemaradtam, ezért tettem fel a kérdést, hogy csak én gondolom, hogy lopikulát volt jólét???!!!!

2013. okt. 16. 19:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 A kérdező kommentje:

"aki Viktort bántja, az minket bánt" táblákkal vonulnak a buszokkal szállított (és néha bizony külföldi) tüntetők."

Logaikai érzéked az van... Majd félmillió embert buszokkal utaztatnak, meg fizetnek nekik ja és a többségük egy másik ország fia... Igen ez tényleg életszerű. Én voltam már békemeneten.. Ki kell ábrándítsalak ott mindenki magyar kivéve egy két busznyi lengyelt szolidalitásból az EU ellen. És én ott voltam mindenki gyalog jött, annyi busz feltünt volna a Hősök tere környékén..

Legalább utánajárnál, vagy megnéznéd a saját szemeddel.

2013. okt. 30. 09:30
 62/87 A kérdező kommentje:

A közvélemény-kutatásokra már 50% nem válaszol. Viktor előtt ez soha nem volt ilyen magas. Csak nem azért, mert kiábrándultak 2010-es választottjukból?

Majd meglátjuk...

2013. okt. 30. 09:32
 63/87 A kérdező kommentje:
Nem akarlak elkeseríteni, de én olyan jobbikos szavazót is ismerek aki bevallotta annyira tetszik neki a kormány intézkedései, hogy mostmár a Fideszre fog szavazni.
2013. okt. 30. 09:32
 64/87 A kérdező kommentje:

Medián legutóbbi, május végi felmérése során megkérdezettek 68 százaléka szerint "a kormány elsősorban politikai szempontok alapján döntött, és többnyire a Fideszhez kötődő személyek kaptak trafiknyitási jogot" - közölte a közvélemény-kutató cég csütörtökön az MTI-vel.

:DDDDDDDD Ez aztán bizonyíték.. Arra bizonyíték, ha valamit sokat mondogatsz másoknak akkor azt végül el is hiszik. De a kutatások alapján ez a Fidesz támogatottságán nem változtatott már mint, hogy azt hiszik, hogy létezik ilyen, hogy trafikmutyi..

Tapasztalat: Sarki boltos Orbánt a vevőknek szídó nénike is nyitott trafikot.. Milyen érdekes..

2013. okt. 30. 09:37
 65/87 A kérdező kommentje:

TÖRVÉNYESÍTETTÉK A KORRUPCIÓT

Felszámolták az Állami Számvevszéket???? Jah phhhhuu... Nem is!!! Akkor meg van ki számon kérjen... A trafik nem adó pénz nem tudom, hogy ez korrupció lenne egyáltalán.

2013. okt. 30. 09:40
 66/87 A kérdező kommentje:

Vagy szerinted miért nem hozták nyilvánosságra a pályázatokat?

A koncesszióba bele volt írva, hogy nem kapják vissza a pályázatokat és elég szigorú feltételek alapján lehetett pélyázni és még szigorúbb a működés egyébként a 20 évig tartó koncesszió simán megvonható ha valami jogsértést követ el a trafikos ilyen feltételek mellett elég könnyű hibázni, a munkahelyemen nekünk is van hatósági szerződésünk a lehetetlennel egyenlő a betartása és rohat egyoldalú volt a hatósági ellenőrzések volt hogy heti szintűek voltak..

Egyébként volt egy hangfelvétel amiben polgármester vagy önkormányzati képviselők beszélték meg, hogy ki kapjon trafikot ami megint akkora kamu hisz nem is ők bírálták el zárt borítékban a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nomprofit Zrt-nek kellett megküldeni és ott volt a pályázatbontás is.. Az ilyen kamú MSZP próbálkozások miatt nem lehet elhinni semmit már amit az újságírók, vagy tv lead.

2013. okt. 30. 10:32
 67/87 A kérdező kommentje:

Milyen közpénzzel nem számol el a Fidesz???

Egyébként már megintszoltam ugyan azokra a kérdésekre amiken lovagolsz, már ezerszer úgyhogy nem tudom mit mondhatnék még... Elvakult Te vagy.. Egy gondolatomat sem tartod helyénvalónak... Ez azért nem hiszem, hogy így van..

2013. okt. 30. 10:36
 68/87 anonim ***** válasza:

"Bencsyk a törvényhozatal módját kifogásolta, de nem azt, hogy fideszesek nyerték a trafikokat."

XDDDDDDDDDD "nem pedig a más által megteremtett javak megszerzése, mások erőfeszítéseinek önző kihasználása akár a családban, akár az üzletben, esetleg a politikai kapcsolatok felhasználásával." mondja Bencsik. És persze a "sértett ember" kártyát is előhúztad. Ez is a hiteltelenítés nevű érvelési hiba, ha érdekel. :)

"Én nem negatív jelzőket aggattam rád, hanem tanácsoltam valamit, hogy engedd ki a feszkót.."

Mindkettő személyeskedés. Ugyanaz.

"Drágám: utoljára mondom el, hogy az egykulcsossal rosszul járók többségét kompenzálták, tehát nem járt rosszul.." majd később elismered, hogy "Vannak a genya főnökök és esetleg a multi bevásárlóközpontok akik nem tették ezt meg"

Mesélj már arról, hogy mondjuk egy alkatrészgyár milyen gyakran indul közbeszerzéseken! Ott is biztos kompenzáltak, mi? :D Nem bizonyítottad be semmilyen statisztikával, hogy a zsarolás eredményes lett volna.

"Hagy tudjam már jobban hogy alakult az elmúlt két évben a fizetésem."

Nagy ívben teszek a fizetésedre. Az átlagos fizetésekre ránéznél a kedvemért, vagy rajtad kívül mindenkire tojsz ebben az országban? [link]

"Köszönd az MSZP-nek"

Ez ugye ismét egy terelés. Az MSZP miatt nem tudja csökkenteni a Fidesz az államadósságot. Ugye?

"a stadion hosszútávú befektetés a sportba és több száz tornaterem és tanuszoda is ide tartozik..."

Írtad, hogy nem vagy egy agytröszt... Hát tényleg nem. Hányszor írjam még le, hogy a TÍZMILLIÁRDOS STADIONOK MELLETT ÖSSZESEN 6 MILLIÁRDBÓL ÉPÍTENEK USZODÁT ÉS TORNATERMET? Nem vagy képes felfogni? Ha meg felfogtad, érted, akkor ez ismét egy terelés akart lenni? Hogy is jön a stadion a tornateremhez? Az egyikben naponta megfordulnak többszázan, a másikban meg csak kéthetente. Kb. ennyi a kapcsolat köztük. :D

"Nem tudom többször elmondani kedves, hogy ezek hazugságok. Politikai kitalációk az igazság az, hogy nem sikerült a földalapból lehívni pénzeket a csalóknak, hanem helyetük börtönbe kerültek azok akik hivatali visszaélést követtek volna el."

Miért titkolják a pályázatokat? Miért oszthatták ki a pontok felét SZUBJEKTÍVEN? Miért kell azért pereskedni, ami normális jogállamban egy nap alatt megtudható?

[link]

[link]

Miért fáj neked az MSZP-s korrupció, ha a fideszes nem?

"Hazugság"

Ha ha ha.

" kevesebb képviselő lesz amivel mindeki egyetért,"

Nem tartozik ide. Terelés. :D

"a könnyebben megszerezhető 2/3 az MSZP-nek is könnyebb"

Jaaaa, jelen a SAJÁT JELENLEGI HELYZETÜKRE szabták a törvényt, és még most is MSZP-zel. Oké...

"SZDSZ"

Te-re-lés.

"A koalíció baromság az ország stabilitását a kétharmad biztosítja.."

Ez meg fanatizmus. Ha pár évvel előbb születsz, Kádárért is rajongtál volna? Ha mégtöbbel, akkor Horthyért, meg Rákosiért is? Náluk aztán nem volt vita! Viccet félretéve, a vitát normális ember szereti, mert ha több dolog kerül felszínre, jobban át lehet látni a helyzetet. Nem egyetlen beszűkült idióta hoz döntéseket. A vitát viszont az ostoba emberek szívből gyűlölik. Azon egyszerű oknál fogva, hogy hülyék hozzá. Nem szeretnék ostobák között élni, akiknek az a jó, ha MEGMONDJÁK neki, mi a jó.

"IMF"

Amikor 5-6%-ra kaptunk hitelt, akkor az alapkamat felmászott 11% fölé is... Megtaláltam az utóbbi időben kibocsájtott kötvények kamatait: [link] az a 8-9-10% nagyon tetszetős! Ha az IMF elűzése helyett hitelt vettünk volna fel tőlük, az akkori kamatok szerint is max. 3-4% lett volna a kamat. Na mindegy.

A Fidesz volt gazdasági minisztere is megsértődött? [link]

Bizony, a lopás nélkül nem tudták volna tartani a hiánycélt. Büszke lehetsz rájuk, hogy a pillanatnyi "siker" érdekében szétverték a nyugdíjrendszert...

"Tapasztalat:"

Egyéni eset kontra statisztika... A legfrissebb KSH jelentés szerint az átlagos időtartam 19,1 hónap. Ennyire még a válság alatt sem kúszott fel... Arról a statisztikák sajnos hallgatnak, hogy vajon ez csak a regisztrált munkanélkülieket számolja, vagy az összeset... Ugye mint ismeretes, mostanság fölösleges benne maradni a rendszerben, hiszen csökkent a segély időtartama. :)

"Ha valakinek nem 8 általánosa van és akar az talál munkát.."

Mondod te. Egyébként ja, közmunkát, az biztos...

"Logaikai érzéked az van..."

Ezt tőled kell hallanom?! :D Mit is mondtál a szerelmes táblákról? Mit gondolsz azokról az értelmes polgárokról, akik olyanokat mondanak, hogy "az én nyugdíjamból tanulsz!" vagy hogy "Orbán Viktort a jóisten küldte nekünk"? Ja, erre sajnos nem írtál semmit. Pedig egy részét bemásoltad...

"Majd félmillió embert buszokkal utaztatnak, meg fizetnek nekik ja és a többségük egy másik ország fia... Igen ez tényleg életszerű."

Nem tudom hol írtam, hogy mind az... Na mindegy.

"Én voltam már békemeneten.."

Hát, nem csodálkozom! :D

"annyi busz feltünt volna a Hősök tere környékén.."

Logikai érzékről beszélsz, de szerinted csak akkor vihetnek oda embereket buszokkal, ha pont a Hősök terén parkolnak le... Tényleg? :D

"Majd meglátjuk..."

Ha esetleg alacsony lesz a részvételi hajlandóság, azt minek fogod értékelni? ;)

"Nem akarlak elkeseríteni, de én olyan jobbikos szavazót is ismerek aki bevallotta annyira tetszik neki a kormány intézkedései, hogy mostmár a Fideszre fog szavazni."

Én meg olyat, akinek nem mostátok át az agyát, és nem gyűlöli Gyurcsányt teljes szívéből. Pedig Erdélyből származik. És a Fidesz szerint ugye az MSZP a külhoniak ősellensége. Na, én meg ilyet ismerek! Ja ez amúgy mire is volt érv? Tök irreleváns...

"Ez aztán bizonyíték.. Arra bizonyíték, ha valamit sokat mondogatsz másoknak akkor azt végül el is hiszik."

Ezt a sokat mondogatást ismerem. Viktorék sokat mondogatták, hogy minden egyetemista ingyenélő láblógató köcsög, és lám, a hívek bizony el is hiszik. Majd (mint a cigányozásnál) hozzáteszik, hogy persze van egy szűk kisebbség, amelyik normális...

"De a kutatások alapján ez a Fidesz támogatottságán nem változtatott már mint, hogy azt hiszik, hogy létezik ilyen, hogy trafikmutyi.."

Hatalmas meglepetésre még mindig nem erősséged a logika. válasszuk két részre a mondatot: 1. a Fideszt szeretik; 2. nem hiszik, hogy létezik a trafikmutyi. Baromságot írtál. A Fideszt szeretik, DE a többség ELHISZI, hogy létezik a trafikmutyi. A magyarok 68%-ának nem tetszik a szeretteid lopása. "a kormánypárt támogatóinak 51 százaléka elutasítja a "trafikügy intézését"." A fideszesek felének sem tetszik, szerintük is létező probléma, DE ettől még nem pártolnak el. Lehet, hogy ők is a kettős mérce olyan mesterei, mint te vagy? A Fidesz lophat, az MSZP nem? Akárhányszor leírhatod azt a hazugságot, hogy nem így gondolod, de az írásaid nem ezt bizonyítják. ;)

"Tapasztalat"

Ismét csak egy egyéni eset kontra sok eset. ;)

"Felszámolták az Állami Számvevszéket????"

Végülis csak egy vérfideszest ültettek az elnöki székbe... :D

"Akkor meg van ki számon kérjen..."

Tehát nem zavar, hogy ha írsz az önkormányzatodnak, ugyan, mire mennyit költöttek, akkor azt válaszolhatják, hogy sok idő összegyűjteni. Te tényleg ennyire elnéző vagy szeretett pártoddal szemben?! Tényleg ilyen komcsik között akarsz élni?

"A trafik nem adó pénz nem tudom, hogy ez korrupció lenne egyáltalán."

Mert csak adóval és pénzzel lehet elkövetni. Ismét csak igazolod azt, amit az eszedről írtál... De amúgy nem hiszem, hogy alapjáraton "ennyi vagy", csak egyszerűen a Fideszre nem tudsz rosszat szólni... Az érzelmek köztudomásúan felülírják a racionális gondolkodást...

"A koncesszióba bele volt írva, hogy nem kapják vissza a pályázatokat"

Jaaaa, egy 20 évre szóló újraosztásnál teljesen TÖRVÉNYES ez, ugye? Ja, nem! Ezért hoztak gyorsan egy törvényt ami UTÓLAG törvényesítette. Téged még ez sem zavar. Grat...

Olyan rohadt nagy kamu az a hangfelvél, hogy egy (nyilvánvalóan sértett vagy lefizetett) fideszes politikus ezért hagyta ott a Pártot. [link] Válogass kedvedre!

"Az ilyen kamú MSZP próbálkozások miatt nem lehet elhinni semmit már amit az újságírók, vagy tv lead."

Fúj, az M1 is milyen hazud baloldali tévé! Ez a rettenetesen szomorú, hogy pártutasításra nem hiszed el a szomorú igazságot, hogy az utasítást kiadók nem éppen szentéletűek...

"Milyen közpénzzel nem számol el a Fidesz???"

Ugyaaan, hát mindennel elszámol! [link] Ez is teljesen törvényes! És indokolt! Viktor annyira ért a vasútépítéshez IS, hogy meg tudja indokolni, miért kell a plusz pénz a Közgépnek. :) Ugye ez is oké? Elmútnyócév? MSZP? Gyurcsány a hibás? :D

"Egyébként már megintszoltam ugyan azokra a kérdésekre amiken lovagolsz, már ezerszer úgyhogy nem tudom mit mondhatnék még..."

Hányszor is írtam most, hogy tereltél? Négyszer? Aztán rohadtul meguntam. Pedig még a válaszom 1/4-énél tartottam... Tehát hiába mondod, nem válaszoltál a kérdéseimre.

Amúgy nem mondtad meg, szerinted hányan voltak a békemeneten. Ugye volt az a hír, hogy a menet vége a Terror Házánál volt, amikor az eleje beért a Hősök terére. A Google Earth szerint ez 50 ezer négyzetméter. Milyen sűrű volt vajon ez a menet? A parkoló autók és a fák helyén is sétáltak? Te tudsz akár csak úgy sétálni, hogy 1 m^2-n belül veled együtt sétál még 1-2 ember? :D

Amúgy ha nem dühből írnál (ha igazad van, miért veszted el a fejed? ;) ), talán elég lett volna egyszer megnyomnod a Válasz elküldése gombot...

"Elvakult Te vagy.. Egy gondolatomat sem tartod helyénvalónak... Ez azért nem hiszem, hogy így van.."

Figyelj... Nem én vagyok szerelmes egy Pártba, egy személybe. Azokat nagyon sajnálom, akik igen. Akik ezt teszik, általában a csekély értelmüket kompenzálják ezzel... Nem én védek valakiket olyan szánalmas és átlátszó érvelési hibák árán is, amiket még versengő nyolcadikosok sem használnak...

Vegyük sorra a különbségeinket:

Engem zavar a korrupció, téged zavar az MSZP-s korrupció.

Én nem követem el az egy oldallal ezelőtt felsorolt érvelési hibákat két mondatonként, te igen.

Tehát nem én alkalmazom rendszeresen a kettős mércét, a terelést, a hiteltelenítést, szalmabáb-érvelést, irreleváns érveket, vágyvezérelt gondolkodást. Te sajnos igen.

Én nem vonok kétségbe TÉNYEKET, mert nem tetszik a forrás, te igen. (Érdekes, az előbb meg tényként fogadtad el az Origo-t meg a Wikipédiát... De hát most nem az én igazamat bizonyították, akkor lehet. Istenem...)

Én nem szeretem a kommunista retorikát, a személyi kultuszt, te igen.

Én nem jelentem ki büszkén, hogy hiszek Gyurcsánynak és/vagy Selmeczinek, te igen.

Én nem képzelem magamról, hogy én vagyok a világ közepe (saját fizetés, "tapasztalatok", dögöljön meg a szomszéd tehene is), te igen.

Szerintem én kicsit bővebben és alaposabban kifejtettem, miért te vagy kettőnk közül a mérhetetlenül elvakult...

2013. okt. 30. 23:50
 69/87 A kérdező kommentje:

Megtaláltam az utóbbi időben kibocsájtott kötvények kamatait: [link] az a 8-9-10% nagyon tetszetős!

Na ez tényleg csúztatás, mert volt ott 2 -3 % és több 4% és nem válaszoltál a kötvényesek érdeke, hogy stabil legyen a forint, plusz a görögökön se segített meg senkin az IMF gazdaságpolitikája..

Miért nem válaszolsz rá???

2013. okt. 31. 11:13
 70/87 A kérdező kommentje:

Mesélj már arról, hogy mondjuk egy alkatrészgyár milyen gyakran indul közbeszerzéseken.

Beletrafáltál mert elég gyakran.. Tudod a futó gépjárművek a BKV-nál a vonatok a MÁV-nál és képzeld vannak alkatrészek a villamosoknál.. Sőt van a Heros nevű állami cég aki gépjárművek javításával foglalkozik, gondolom azért alkatrészt használnak ők is..

A párom cége tasztatúra gyártással foglalkozik, nem tudom mennyit pályáznak, de szerintem nem sokat, ugyanakkor mégis emeltek ők is az elvárások szerint..

2013. okt. 31. 11:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!