Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Cigányok kitiltása a szórakozó...

Cigányok kitiltása a szórakozóhelyekről, érvek-ellenérvek?

Figyelt kérdés
Győrről van szó, a helyek 90%-ba nem engedik be őket a biztonsági őrök, "privát partyra" hivatkozva.
2013. szept. 22. 17:54
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
13%

#8-hoz: A tulaj nem döntheti el, kit enged be, ha az egy nyilvános rendezvény. Természetesen egy munkahelyre meg lehet válogatni, kit vesznek fel. Csak nem olyan alapon, hogy cigány, vagy zöld szemű, vagy lila hajú. Ez ugyanis nem életszerű. És ez nem a jogvédésen, hanem a morál alacsony, vagy magas szintjén múlik. Lehet kizárólag piros nadrágosokat felvenni mondjuk villanyszerelőnek, csak ez kellő primitívséget tükröz (mellesleg törvénytelen).

#11-hez: jellemző eset, ha valaki mást mond, akkor troll. Ez nyilván azért van, mert az illetőnek nincs ellenérve, az túl magas neki. Ha a hivatkozott személy ebben az értelemben mond ellent a többségnek, akkor irtóznék ahhoz a többséghez tartozni. Az észrevétel egyébként szerintem nem ellentmondás, hanem naivitás.

#15-höz: némi gondolkodással rá lehet jönni, hogy az adott vélemény legkevésbé sem a cigányok sajnálata. E kettőnek egyszerűen nincs egymáshoz köze.

#21-hez: a javaslat világosan tükrözi, hogy a véleményezőnek fogalma sincs a jogvédésről.

Mindezek mellett: azt gondolom, alaposan keverednek a fejekben egy elv és egy kényszer szülte gyakorlat elemei. Ettől lehetetlen megérteni más véleményeket és ettől lehet gyűlölködve beszélni a cigányokról. Az efféle emberek nem tudják elképzelni, hogy egy jelenség ellen lehet védekezni gyűlölet nélkül, megalázás nélkül, mégis hatékonyan.

Cigány bűnözés van, szórakozóhelyek nyugalmát nagyon tönkre tudja tenni akár néhány randalírozó személy (akik nem feltétlenül cigányok, bár egyes helyeken ez a jellemző). Csak nem mindegy, hogy valakit megalázva képen törlök kérdezés nélkül, ha mondjuk cigány, vagy pedig határozottan megakadályozom a megengedhetetlen viselkedést. Röviden: lehet kulturáltan is fenntartani a rendet, nem feltétlenül szükséges alpárian. Ennyi. Amúgy az utóbbi ugyanúgy bűncselekmény, mint a randalírozás, az a bizonyos 7%-os erre célzott. Csak oda kell figyelni, meg lehet érteni amit mond. Máshogy fejezném ki magam, de ettől még nem troll.

2013. szept. 22. 19:37
 22/43 anonim ***** válasza:
39%
Még az a szerencse hogy rólam nem nagyon lehet észre venni hogy cigány vagyok és így magyar barátommal be engednek a buliba. Hálát adok Istennek hogy nem vagyok barnabőrű, méskép nem tudnék bulizni menni, mer ahol sok a roma oda én se merek menni bulizni (cigány buliba) sokkal jobban érzem olyan diszkóba/buliba, ahol nincsennek romák. De vannak balhézós magyarok is akik kötöszködnek berúgva, szóval nem csak a romák kötöszködősek, a balhé bárhol előfordulhat, de tény, hogy a cigányok még józanul belekötnek az emberbe. Nem kéne ennyire áltanánosítani, nem minden roma menőzni, verekedni megy, de megértem azt is, hogy ez a előítélet alakult ki. Ha én tulaj lennék, én se engednék be cigányokat :/ sajnos ez van. Én kérek bocsánatot miattuk! Szényen amit művel a többsége, undorító.
2013. szept. 22. 23:15
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

"Felháborítónak tartom, hogy ilyen előfordulhat egy EU-s országban"

Akkor kapaszkodj meg, Olaszországban majdnem az összes étteremből, és szórakozóhelyről kitiltották a cigányokat az egész országban. Szóval ez a megoldás nem új, és szerintem igenis szükség van rá. Lehet példálózni a rendes cigányokkal, csak azokat nagyítóval kell keresni. A tulajnak sem mind1, mert ha elterjed a városban, hogy oda cigányok járnak, senki sem fog odamenni.

De hogy helyi példát is hozzak: A városban, ahol lakok, nyílt egy olasz vezetésű fürdő. Majd amikor a drága kisebbségünk kibontakozott (törölköző lopások, ruhástul a vízbe, stb...), akkor a vezetés egyszerűen kimondta, h nem akar több cigányt a fürdőben látni. És nem féltek attól, hogy rasszistának titulálják őket, és szerintem pont ez a jó hozzáállás. Azóta cigányokat még a közelében sem látok, ha mégis megpróbál 1 bemenni, páros lábbal rágják ki az aszfaltra. Ha én mondjuk egy szórakozóhely tulajdonosa lennék, én sem engednék be cigányokat. Nagyon jól tudom, hogy a többségük hogy viselkedik.

2013. szept. 23. 08:43
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

*vágják ki

Ezt jól elírtam :D

2013. szept. 23. 08:44
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Akiknek nem tetszik, hogy a cigányok nem mehetnek be az erőszakos magatartásuk miatt pár szórakozóhelyre, azok nem veszik számításba, hogy ennek valószínűleg OKA VAN? Miért nem azt a kérdést feszegetik, hogy miért a cigány többség ilyen, és miért csak egy kisebb részük normális? Elismerem, hogy egy részük normális, de ők nem a magyarok miatt nem mehetnek be ide meg oda, hanem a saját társaik magatartása miatt. Nem ezen az OKON kéne gondolkodni?
2013. szept. 23. 09:05
 26/43 anonim ***** válasza:
22%
igazatok van.
2013. szept. 23. 10:32
 27/43 anonim ***** válasza:
28%

Hát én valahol megértem mivel a legtöbbjük állat módjára viselkedik viszont van a normális réteg és ezzel a cigányok kitiltása dologgal ők szívnak a legnagyobbat mert nem tehetnek a bőrszínükről és a származásukról :/

ööö amúgy nem akarok troll lenni de olaszországba ahol alapból barnább mindenki hogy szűrik ki a ciányokat? :D

2013. szept. 23. 11:56
 28/43 anonim ***** válasza:
37%
jah, a tesóm is ezért szív, sokszok nem engedték be szegényt, pedig a légynek se ártana. sokan megszívják ezt, azért bűnhödnek, amit else követtek. szívunk a sok primitív barbár cigányok miatt. csapatostul állítanak be diszkóba feszítve, méregetnek, prostikat árulnak, kábítószert, na az ilyenek miatt mindenki menekül a diszkoból. közbe meg otthon a retek eszik meg őket. csak felszín amit művelnek, egyébként magukba sírnak, nem boldog egyikse. ezeket nem jól nevelték. kár, hogy ezt az oldalt nem ismerik. elolvashatnák és magukba nézhetnének, hogy milyen csicskák. társadalom bohócai, söpredékei. én mondom ezt roma létemre. hogy szinte már szégyenlem hogy cigány vagyok
2013. szept. 23. 12:23
 29/43 anonim ***** válasza:
0%
29-es válaszoló, ez egy ocsmány rasszista hozzászólás. Látszik, hogy tisztességes romákkal még sose találkoztál, pedig belőlük is sok van.
2013. szept. 23. 19:34
 30/43 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok.

Itt ahol lakom engem sem engednek be szórakozóhelyre. Soha nem balhéztam. nem loptam. semmi. mondhatjátok hogy jobb hogy ki vannak tiltva de az amikor megyek haveri társasággal szórakozni és aszt mondják privát buli ( amikor előttem mentek be a haverjaim ) kicsit rossz érzés. tanultam dolgozom és erre ez van. Győr közel van ugyanis kapuvári vagyok. Itt kevesebb a verekedés még is ki van minden cigány tíltva. Sajnos öcsém is most éri el azt a kort mikor már menne szórakozni és jött haza mondja hogy nem engedték be. Ez szánalmas soha nem volt bulizni először ment volna és tessék nagyon jó tapasztalat elsőre.

2013. szept. 23. 22:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!