Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok erről? Jó...

Mit gondoltok erről? Jó lenne, ha nem buktatnának alsóban? Érvek, ellenérvek?

2012. dec. 1. 00:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a buktatás mellett vagyok, mert pont alsóban tanulja meg a gyerek a legalapabb dolgokat, olvasást, írást, számolást. Ha ezeket az ismereteket nem sajátítja el, hogy akar boldogulni később? Akkor már inkább járja ki az évet még egyszer, hosszú távon sokkal jobban jár. És ezt egy racionálisan gondolkodó szülőnek is el kell fogadnia. Én a legteljesebb mértékben liberálisnak tartom magam, de Osztolykán asszony most szerintem nem mond helyes dolgokat.
2012. dec. 1. 00:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Osztolykánnál kevés undorítóbb "közéleti" személyiség van. Igenis kelljen buktatni. Alsóban a bukás sokkal inkább a tanáré és a szülőé semmint a gyereké. Az ésszerű elvárások nem egyenlőek a stresszes légkörrel. Azért a tisztességes írni-olvasni-számolni tudás legyen már elvárás, a hanyagságnak pedig igenis legyenek már következményei, a szülőkre nézve is, nehogy már 4 éven át az alkoholista cigány asszony elhanyagolt gyereke ellébecoljon fennakadás nélkül, amíg a normálisak szó szerint minden betűért, piros pontért megszenvednek. Igenis határokat kell szabni.
2012. dec. 1. 00:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

" Ha nem buktatunk, akkor a gyerekek egy jó része nem tanul. Ha nem tanul meg írni, olvasni, számolni, akkor semmit sem lehet kezdeni vele a továbbiakban."

YT komment. Végülis igaza van.

Nézd, ellene max. az szól, hogy a bukott diák (ha évvégi bukás, ugye) elvesztegetett egy évet, tanulhat majd mindent újra, ha nem megy át a pótvizsgán... de ez az, hogy ott van még a pótvizsga is mint lehetőség, nem is beszélve ott a tanárok hozzáállásáról, nem cél a buktatás. Vannak kivételek, nem is kevés, nekünk pl. sajnos a fizika tanárunk ilyen, és elég röhejes a dolog így végzősként, hogy a legszemetebbet megkapjuk. Se tudást átadni nem tud, se magyarázni - sehogy -, bár ez fedi az előzőt, témát sem mond, semmit... azért néha a másikoldalra is kellene tekinteni. Ilyen esetben pl. nem jogos a buktatás szerintem, mert azért van iskola, hogy a tanár leadja, esetleg a diák ismételjen könyvből HA megérti, ha nem, akkor mit tegyen? Tehát érdekes dolog ez...

Az szól mellette, hogy az egész élet kihívásokról és döntésekről szól, ezt mindenkinek magának el kell sajátítania, és ennyi... legyen buktatás, érezze a súlyát mindenki, és magára vessen. Ebben a helyzetben van a többség legalábbis, aki nem, annál természetesen ez nem él ilyen formában, de az igen csekély százalék.

2012. dec. 1. 00:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"minden betűért, piros pontért megszenvednek"

Nem tudom, szerintem azért ez alsóban még nem volt nagy szenvedés, még ha nem is móka és kacagás az egész de egy normális gyerek teljesíteni tudja...pont ezért baromi gáz ha már ott megbukik valaki, ha már az alap dolgokat nem képes elsajátítani, akkor mi a f@szomat várnak tőle később?

2012. dec. 1. 00:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy kell a buktatás. Amit előttem írtak azt nem ismétlem el, de hasonlóképpen gondolom.

Annyit tennék csak hozzá, hogyha nem buktatnak akkor a diáknak nincs miért küzdeni, nem lesz meg az öröme hogy igenis megdolgozott a jegyeiért.. Akkor akár felesleges tanulnia, hiszen akkor is tovább megy a következő osztályba..

Én időmben még elsőben is simán megbuktatták azokat akik nem tanultak meg írni, olvasni, számolni. Ez alap..

2012. dec. 1. 00:52
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

ma 00:50 .nek

Ha a tanár nem tanít rendesen, ha állandó panasz van rá, ha a 32 fős osztályból 32 fő bukásra áll, akkor a szülők kérhetik a tanár leváltását, és másik tanárt. Ha esetleg a tanár nem értene egyet a szülőkkel akkor a bizottság ellőt megvédheti magát, és elmagyarázhatja hogy hogyan lehetséges hogy akiket ő tanít azok mind bukásra állnak.

Ha csak 2-3 diák az aki bukásra áll, akkor nem feltétlenül a tanár a hunyó.

2012. dec. 1. 00:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt azóta eltörölték... 2010es videó és még az szdsz volt, aki behozta ezt a modellt, kár hogy felvetődött ennek a butításnak a tovább gondolása is ...

[link]

[link]

2012. dec. 1. 01:35
 8/12 anonim ***** válasza:
73%
Aki alsóban(de még fölsőben is) képes megbukni az hülye marad mindig is, hiába ismétel mert ahhoz igen csökkent értelmi színvonal szükséges hogy valaki megbukjon, de ettől függetlenül a buktatás mellett vagyok én is.
2012. dec. 1. 07:58
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Elolvastam az itt elhangzottakat és a legnagyobb gondnak azt tartom, hogy mindenki negatívumnak gondolja a buktatást... ha valakit átengednek úgy, hogy nincsenek meg a következő évhez szükséges alapok, akkor hogy fog tovább fejlődni? A házépítésnél sem húzzák fel a tetőt, ha az alap nincs kész, a falak meg csak félig állnak.

Attól egy gyerek nem "idióta" és nem "mi a f@aszomat várhatok tőle barom", hogy az írás és az olvasás elsajátítása nehezebben megy, mint a többieknek... ahogy senki gyereke nem agyatlan hülye, mert 1 évvel tovább van az óvodában pl... Így is elég nagy probléma, hogy a 8. általánosból kikerülő diákok 60%-a funkcionális analfabéta, ami hozzáteszem nemcsak a tanárok és az oktatási rendszer hibája, hanem bizony a szülőké is... szóval nem kellene ezt azzal tetézni, hogy mindenkit átengednek alsóban, csak azért, hogy feljavuljon a statisztika és egy szülő se gondolja a gyerekéről, hogy buta... a gyerekek jövője a tét és velük együtt egy ország jövője, nem kellene ezt ennyire félvállról venni, csakhogy pár ember jobban érezze magát...

2012. dec. 1. 10:53
 10/12 anonim ***** válasza:
78%
persze, hogy nem negatív a bukás ... Ezért butítják le az oktatást, mert tanköteles pistika 16 éves, de még csak 7.-es ... El lehet képzelni, hogy pistike 16 évesen a 12-13 évesek között mennyire fogja segíteni az oktatást ... Tanár ismerőseim sok ilyet mesélnek, csak azért küldik már el az iskolából is, hogy a következő osztály teljesítményét morálját ne rontsa ... Az ilyen gyerekeknek speciális iskola kell! Fene nagy liberalizmussal nem megyünk semmire ....
2012. dec. 1. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!