Mit gondoltok erről? Jó lenne, ha nem buktatnának alsóban? Érvek, ellenérvek?
2012. dec. 1. 00:07
11/12 anonim válasza:
Tanár ismerőseid azt nem mesélték, hogy a tankötelezettség mellett miért nem javasolják az ilyen gyerekeket speciális iskolákba? Majd én segítek: mert 4 ilyen gyerek mint Pistike és az iskola több támogatást kap, mint ha lenne még 100 másik magas teljesítményű tanulója... ezért hagyják, hogy a gyerek kitöltse az időt a tankötelezettségig, aztán kirúgják az utcára... hát ha ez nem liberalizmus, akkor semmi sem az...
12/12 anonim válasza:
Egyéni tanrendek igényelnek ezek a diákok, ha már nem tudják teljesíteni a kötelezők ... valahogy segíteni kell ezeknek a diákoknak a társadalomba valóbeilleszkedést, a problémák okait felkeresni... Nyilván plusz forrást igényel, de összességében talán még is pozitív a mérleg, mert nem 30 diák munkáját és lelki fejlődését teszi tönkre, ha ott marad velük 1-2 ilyen diák... Egyszerűen nem ez a módja, hogy mások rovására tanítjuk azt, aki nem akar, nem tud tanulni ... Rendszerint az ilyen diákok lesznek az osztály közepe testi adottságaiból kifolyólag ... Én olyan helyen lakom, ahol sok a roma diák (többszöröse annak, mint amikor én jártam suliba 15 éve) van köztük tudásra szomjazó tanulni akaró és fejleszthető diák .. de sajnos, esélyük sincs, ilyen közegben tanulni.. őket húzzák vissza a leghamarabb, jaj testvér mit tanulsz már ? mit okoskodsz? stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!