Igaz ez, hogy Kádár Jánosnak, Losonci Pálnak, együtt nem sikerült a 40 év alatt, annyi vagyont összeszedniük, mint a mostani politikusnak 4 év alatt?
Te utolsó 32-os fasisztoid szegényellenes magyargyülőló!
Miért fáj neked az, hogy a szegény kisgyerekek kaptak menzán ellátást fillérekért vagy ingyen? Azt a sokszor kétes minőségű élelmiszert sajnálod? Ez az állami költségvetésben amúgy is csak filléreket jelent.
A hiteleket meg csak az utolsó bő tíz évben vették fel! Néz utána, hogy Mo. az imf -el mikor vette fel a kapcsolatot.
te utolsó, te vagy a magyarellenes bolsevik kommunista fasiszta! én nemzeti vagyok, fideszes és elkötelezett kommunistaellenes!
ki mondta, hogy sajnálom a gyerkeketől az ebédet? azt sajnálom, hogy az ebéd hitelre volt! a te kommunistáid működésképtelen gazdaságot működtettek, aminek manapság is issza a nép a levét! rablóbandádat csak védjed, magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt! pokolra fogsz jutni kádárral és gyurcsánnyal együtt!
"fideszes és elkötelezett kommunistaellenes! "
Akkor talán csak a "nemzeti" kormányban és a "PÁRT -ban" lévő lévő komcsikkal kellene elszámolni. Nem beszélve a komcsi -bolsevik módszereikről. Államosítások, koncepciós perek, visszamenőleges törvénykezés, lopások (magánnyugdíj vagyon, trafikok, termőföldek stb.). Igazi komcsi- bolsevik intézkedések.
Még a "nagyvezír" is a Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára volt, az apja meg egy párttitkár!
Szóval itt kellene rendet tenni!
Ami meg a ingyenes/kedvezményes menzát illeti az nem jelentet nagy tételt, és legalább nem drága, magas kamatozású devizakötvényből (devizahitelből) finanszírozták, mint most.
UI.: És ha állítólagosan magyar vagy, akkor legalább a magyar helyesírás alapvető szabályaival kellene tisztában lenni. (Pl.: Mondatot nagy kezdőbetűvel indítunk)
a 71 százalékos kommunista említette a menzát példának, én csak reagáltam rá, hogy ami jól ment az is azért ment jól, mert hitelekből fizették a dolgokat. és miért kellett hitel? mert gazlás volt, nem a menza, hanem úgy általában loptak csaltak a komcsik, a rendszer meg működésképtelen, fenntarthatatlan volt!
és Orbánt ne merd kommunzistázni te hazug kommunista,a szokásos dolog, hogy ti komcsik mindig belerántjátok az ellenfeleiteket a saját komcsi mocskotokba, ez régi trükk, de ma már nem eszik meg az emberek!
és ne nyelvtannáciskodj!
"Amin viszont megdöbbentem az a "kabátvásárlási ügy".
Az kivel történt és melyik évben? "
Anyámmal, 80-as évek, átlagos munkahely, első havi egész fizetése elment 1 azaz egy darab kabátra. Ma ezt még a közmunkabérből sem tudod megcsinálni.
Egyébként jó hogy mondod, a 70-es évek közepétől a magyar államadósság elszabadult, amit azóta nem tudtunk kiheverni. Azóta van folyamatosan költségvetési hiányunk. Bizony kell még egy 20-30 év, amíg a te államon élősködni próbáló generációd kipusztul... utána talán nem az lesz a legnagyobb téma választások előtt, hogy ki mekkora szociális juttatásokat ígérget munkaképes, erős felnőtteknek.
Vannak akik emlegetik,hogy Kádárék hitelt vettek fel.
Az azóta kormányon lévők nem vettek fel hiteleket? Mert szerintem igen és ráadásul sokkal nagyobb Milliárdokat mint Kádárék ideje alatt amennyi fel lett véve. 40 év kontra 20 év.
Jut eszembe, a kádárék annó milyen hitelt is vettek fel,azaz milyen "hitelt" kaptak? Olyant mint a mostani DEVIZA HITELESEK ( CHF ), hogy devizát nem is láttak csak adósok lettek a semmi kamatai miatt ?
De a fő kérdés még változatlanul az, hogy Kádár és Losonci . . .
# 25/26 ,aki 63%-ban hasznos válaszokat ad
Azt hogy a jóléti intézkedéseket hitelekből fedezték igaz. Az azt követő 23 évben annak a többszörösét vették fel kormányaink (igen, mindegyik), csak épp nem világos előttem mire költhették, mert népjólétre nem, egészségügyre nem , oktatásra nem, kultúrára nem.
Legalább is mindegyik terület a béka segge alatt van.
Másik lényeges különbség, hogy az "átkosban" a hitel mögött jelentős állami vagyon állt.
Ez a vagyon ebek harmincadjára került privatizáció címén.
Hová lett, ki kapott belőle? Sógor, koma, jó barát. A hitelt nem törlesztették belőle, az biztos.
UI: Egy kormány alatt csökkent az államadósság, bizonyos intézkedéseket követően,de az azt követő választások után az új kormány folytatta a hitelfelvételt. Nem merem leírni, hogy melyik kormány tette ezt, mert már így is le lettem kommunistázva.
UI2: Életemben nem vettem fel segélyt,mindig befizettem az adókat. (Na jó, az adót gyakorlatilag elveszik tőlem, de istenuccse befizetném, mert ilyen birka vagyok. A Kádár nevelése. FIGYELEM! SZARKAZMUS! )
Te válaszíró, aki 32%-ban hasznos válaszokat ad!
HÉ KUTYA! MAGYARRAL BESZÉLSZ! HELYEDRE CSAHOS MERT MEGHARAGSZOM!
Tudod ki a kommunista?! Az a bolsevik pártvezéred, aki épp a Kádár-rendszert restaurálja, természetesen a jóléti része nélkül.
Ha én 71%-os kommunista vagyok, akkor ők a 68%-os kommunisták.
Orbán Viktort nem kell bemocskolni. Politikus, ami eleve kizárja a "rendes ember" fogalmát.
Köpönyegforgató népség, és ez a fajta nem pusztul ki 20-30 év múlva se. Míg a világ világ a vérünket szívják majd, a nép (az Istenadta nép) meg tapsol hozzá...
Az hogy a gimiben KISZ-titkár volt ténykérdés. Hogy a Soros pénzén tanulhatott külföldön, nem bántja a "nemzeti" lelkedet?
ENGEM MEG LEKOMMUNISTÁZOL? Hijnye, ebugatta!
A magyartanárodat tiszteltetem! (Heil Grétsy László!)(FIGYELEM! SZARKAZMUS!)
"Vannak akik emlegetik,hogy Kádárék hitelt vettek fel.
Az azóta kormányon lévők nem vettek fel hiteleket? Mert szerintem igen és ráadásul sokkal nagyobb Milliárdokat mint Kádárék ideje alatt amennyi fel lett véve. 40 év kontra 20 év. "
A GDP-hez mérten nem vettek fel nagyobb hiteleket... mindenesetre számodra világos, hogy mit jelent az adósságspirál? Épp most próbál Orbán csinálni ellene valamit, csak hát ez megszorítással jár, van még max 4 éve, ehhez pedig 20 is kevés lenne. Szóval ugyan úgy maradunk a sz.rban.
"Jut eszembe, a kádárék annó milyen hitelt is vettek fel,azaz milyen "hitelt" kaptak?"
Nos, többek között a 80-as évek végén azért léptünk be az IMF-be és a Világbankba, mert már nem akartak nekünk enélkül több hitelt adni.
"Olyant mint a mostani DEVIZA HITELESEK ( CHF ), hogy devizát nem is láttak csak adósok lettek a semmi kamatai miatt ? "
Abba most ne menjünk bele, hogy aki képes volt 10-20 év futamidőre úgy deviza hitelt felvenni, hogy a fizuja 40%-a alapból törlesztésre ment el, az életképtelen ember agyilag.
"De a fő kérdés még változatlanul az, hogy Kádár és Losonci . . ."
Változatlanul mondom: Kárádé volt az egész ország, Orbán pedig még a 100 leggazdagabb magyar listájának közelében sincs, szóval szerintem tök egyértelmű... Kádár.
"# 25/26 ,aki 63%-ban hasznos válaszokat ad
Azt hogy a jóléti intézkedéseket hitelekből fedezték igaz. Az azt követő 23 évben annak a többszörösét vették fel kormányaink (igen, mindegyik), csak épp nem világos előttem mire költhették, mert népjólétre nem, egészségügyre nem , oktatásra nem, kultúrára nem.
Legalább is mindegyik terület a béka segge alatt van."
Most kiabálhatnám teli torokból, hogy DEMAGÓGIA, de inkább átsiklott efölött a rész fölött. Adósságspirál még mindig. Most a Vikink vért pisálva levitte a hiányt 3% alá (magyarul még mindig az állam kevesebb adót szed be, mint amennyit visszaforgat a gazdaságba), de már most mindenki a skalpját akarja.
"Másik lényeges különbség, hogy az "átkosban" a hitel mögött jelentős állami vagyon állt.
Ez a vagyon ebek harmincadjára került privatizáció címén.
Hová lett, ki kapott belőle? Sógor, koma, jó barát. A hitelt nem törlesztették belőle, az biztos."
Az állami vagyont jórészt bagóért privatizálták. A totál elavult nehézipari gyáraink szerinted ki a fenének kellettek? Kb hulladékvasnak lehetett őket eladni. Ha itt működő gazdaság lett volna, akkor nem ment volna tropára a szoci blokk, és nem a nyugat hitelezett volna nekünk, hanem mi nekik. Ezen kívül elmész amellett, hogy a privatizációs pénzekből elég sok elment a kártalanításra. Tudod, gyakorlatilag a fél országot kirabolták a komcsik, elvették a földjeiket, ezeket "visszafizették". Mondjuk úgy, hogy kb az akkori értékük századát ha kifizették.
"UI: Egy kormány alatt csökkent az államadósság, bizonyos intézkedéseket követően,de az azt követő választások után az új kormány folytatta a hitelfelvételt. Nem merem leírni, hogy melyik kormány tette ezt, mert már így is le lettem kommunistázva."
Az első Orbán kormányra gondolhatsz... ott csökkent egyedül a GPD-hez viszonyított államadósság, valami kemény pár százalékkal. Meg ugye közvetlenül a privatizációk után is csökkent valamennyit. Azon kívül végig nőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!