Miért kapnak a tanárok fizetésemelést?
Nos az a gond,hogy az a fizetés emelés egy nagy hazugság.
Mert többet fognak dolgozni ugyanannyi pénzért.
Ki lehet számolni szépen logikusan.
Egyébként meg amit ígértek,annak kb felét adják meg maximum (fizetés emelés címszó alatt.)Szóval ismét egy újabb hazugság a jobban teljesít szlogen alatt.
Egyébként meg tanároktól nem kéne sajnálni a (fizetés emelést),bár mint mondtam nincs fizetés emelés.Ezt pár megrögzött jobb oldali okos próbálja kamuzni,hogy van.
Örüljünk,hogy egyáltalán még vannak tanárok ebben az országban.Sokat köszönhetünk nekik.
Az meg teljesen magán ügy,hogy ki ad az orvosnak hála pénzt és ki nem.Ha életet ment,akkor miért ne kaphatna?
(Agyrém amit ez a kormány művel még azzal a dologgal kapcsolatban is.)
"Nos az a gond,hogy az a fizetés emelés egy nagy hazugság.
Mert többet fognak dolgozni ugyanannyi pénzért."
Igen, ezt már előtted vagy tízen elmondták neki, de még akkor sem bírta felfogni. Gondolod, hogy tizenegyedszerre majd megérti?
"Látszik hogy még fiatalok vagytok, így emiatt még nem tudtok a dolgok mögé nézni. Elhisztek minden ígéretet. Jövöre pontosan az ilyenekre lesz szükség a választásokon."
21 éves vagyok - tehát szerintem elég fiatal - és jövőre nem megyek el szavazni, mert gyökér az összes párt. Erre mit lépsz?
Én is 21 éves vagyok, viszonylag fiatal, és képzeld, elmegyek szavazni. És nevetségesnek tartom, ha valaki nem. (Azt szoktam mondani, hogy aki nem szavaz, az később ne is reklamálhasson, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy neki tetszene.)
A jelenlegi tanári fizetésemelés tényleg elég falsnak tűnik, nem tudom, hogy szándékos kamuzás, vagy "tévedés". Bár a kormány oktatáspolitikája eddig sok szempontból hibás, de ez csak egy szelete annak, ahogyan megítélem a kormány működését... De ez már más kérdés.
Szóval azt gondolom, hogy mind a tanári, mind az orvosi fizetésemelés indokolt egészen addig, ameddig tényleg el nem jutnak arra a szintre, amikor már a legjobbak között lesz a juttatásuk. Most hasra ütve: akkor leszek boldog, ha egy tanár (persze attól függően, hogy általános vagy középiskolai tanár-e) nettó 200-250 ezer felett keres. Ahogy minden diplomás egészségügyi dolgozó is.
Nem értem mért fáj neked ez ennyire. Én igenis örülnék, ha majd pár év múlva, mikor végre befejezem az egyetemet, normális fizetést kapnék. Tanárnak készülök, 2 éve járok egyetemre, és még van hátra 4. Nem azért tanulok ennyit, hogy utána épphogy megéljek.
Plusz, idén nyáron szerettem volna korrepetálni, de senki nem jelentkezett. És a volt tanáromnál sem tolonganak.
21/L
Jól van akkor, örülök neki, hogy ennyire boldoggá tettelek.
Régebben gondolkodtam a Jobbikon, de rájöttem, hogy csak lejáratnák a nemzeti oldalt, még a Fidesznél is jobban, ezért elvetettem az ötletet és azt mondom, hogy inkább nem szavazok senkire, mert teljesen felesleges.
Ha lesz változás Magyarországon a jó irányba, akkor az úgy fog történni, hogy az embereknek megjön az eszük és rájönnek, hogy nincs normálisan működő ország anélkül, hogy minden a helyén lenne. Tehát mindenki megkapja azt a pénzt, amiért megdolgozik és nem urambátyám módon vagy éppen ügyeskedve szed össze hatalmas vagyont, miközben a tisztességes átlagember éjt nap alá téve melózik és csak a tengődésre futja neki mégis.
De mivel nem sok jelét látom annak, hogy ilyen megvilágosodás be fog következni a közeljövőben, ezért szerintem még jó pár évtizedig, ha nem évszázadig, pangás lesz Magyarországon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!