Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kapnak a tanárok fizetés...

Miért kapnak a tanárok fizetésemelést?

Figyelt kérdés
A magán órák után sem adóznak, az is plussz pénz nekik. (vagy van olyan tanár aki számlát ad a külön óráról?!) Szóval mire fel kapnak fizetés emelést?
2013. júl. 30. 07:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/149 anonim válasza:
79%
Szerintem legyünk radikálisak,kérdező-Akaszd föl magad, vagy húzd le magad a WC-n. :D
2013. júl. 30. 10:32
 32/149 anonim ***** válasza:
16%
A magánóra nem adóköteles, mert aki fizeti a tanárnak az abból a pénzből már egyszer adózott
2013. júl. 30. 10:42
 33/149 A kérdező kommentje:
A gyengébbek kedvéért: a tanár oktatáson kívül tartja a különórákat. Önszántából. Fizetsz neki egy szolgáltatásért. Ö nem adózik ebböl, tehát feketén dolgozik. De úgy látom, ti lelkiismeretesen támogatjátok és véditek ezt a feketegazdaságot. Csak így tovább! :-)
2013. júl. 30. 10:46
 34/149 A kérdező kommentje:
A magánóra adása adóköteles. Nézzetek utána.
2013. júl. 30. 10:51
 35/149 anonim ***** válasza:
82%
Most akkor neked az a bajod, hogy a tanárok esetleg számla nélkül adhatnak magánórákat? Még mindig nem tudjuk, hogy te hány éves vagy, és mivel foglalkozol, és főleg, hogy miért utálod a tanárokat!
2013. júl. 30. 10:54
 36/149 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, ugye fel sem tűnik, hogy a te igazságod egyedül a tiéd. A többieké más.

Amúgy aki feketegazdaságról papol, legyen tisztában azzal, miről beszél. A tanárok egy szűkebb rétege ad különórát. A többi vagy nem tud a fáradtságtól, vagy nem akar, vagy nem mennek hozzá. A feketegazdaságban megkapott jövedelem évente több százmilliárdos nagyságrendű. Ebből a tanárok részesedése pár százalék. Ugyan emelj már szót a többiek miatt is. Ha lehet, a Kossuth téren. Tudnék néhány nevet, akik külön külön megteszik ezt az ország tanári karával azonos nagyságrendben.

Tájékozódj a politikai szokásokról a világban. A szokás az, hogy a politikus megvizsgálja a helyzetet, és valamilyen alapon kiválaszt egy réteget, ott bért emel. Azzal most ne tereljük el a figyelmet, hogy jól választ e réteget, hogy jól állapít-e meg bért. Csak azzal törődjünk, hogy a politikus kiválaszt. Ez vált be a világban. Nálunk előbb az egészségügyet (közalkalmazott!), most a pedagógust. A hatósági ember nem közalkalmazott, hanem köztisztviselő. Ha pedig minisztériumi aktatologató (nem ő találta ki, a főnöke kényszeríti erre), akkor kormánytisztviselő. Hiteles akkor kezdenél lenni, ha a fogalmakkal, amelyeket használsz, tisztában lennél.

2013. júl. 30. 11:02
 37/149 A kérdező kommentje:
Utolsó! Tisztában vagy te azzal hogy mennyien vállalnak különórát, és azzal hogy mennyit kérnek érte? Bassz én meg feltételezem te is és sokan mások, minden után adózunk. Így van? Szépíteni lehet a dolgon, de ha helyeseljük azt hogy valaki rendszeresen zsebre rakja a pénzt, és még emelett a fizetését is megemelik, akkor emelés járjon mindenkinek (pl festö, asztalos stb) aki munka után feketézik. Ilyen alapon sok embernek járna béremelés. Hogy csak én látom így a dolgokat? Ebben nincs igazad. Tudod egy olyan országban élünk, ahol birkák élnek, és ugyanazt bégetik. Nagy a csordaszellem, csodálkozol ha a legtöbb ember ha egyet is ért a többiekkel eltèrö véleménnyel, inkább beáll bégetni? Arròl nem is beszélve, hogy ez az állítòlagos bérememelés srm a tanárok helyzete miatt van. Pont most, a választások elött "ad" az értelmiségnek béremelést? De ti csak bégessetek tovább, ezzel is támogatva a rendszert. (természetesen ehhez mindenkinek joga van)
2013. júl. 30. 11:17
 38/149 anonim ***** válasza:
66%

Azért mert jövőre választások lesznek, így a rengeteg adóemelésből valamennyit a közszolgáknak is kell adni.

Valamit fel kell mutatni mire megy el a 15 ezer milliárd forint, amit elkölt az állam évente.

2013. júl. 30. 11:19
 39/149 szpeti1991 ***** válasza:
80%

Nem mindegy, hogy választás előtt adja-e a fizetésemelést? Ez a kellemest a hasznossal tipikus esete: ha jó, amit csinál a kormány, akkor engem nem érdekel, hogy ez amúgy a választások miatt is van...

És ha már feketézés: én egyetemista vagyok, járok gyerekekre vigyázni délutánonként egyetem után, a szabadidőm kárára, és viszonylag jó órabérért. És képzeld: nem adok róla számlát. Igen, kellene, alapítanom kellene egy vállalkozást "szpeti1991babyszitter kft" néven és szépen adnom számlát. Most viccelsz, ugye? Azért ha nem verjük azért a tamtamot, hogy a tanárok adjanak számlát a különóráért, az még nem igazán a feketegazdaság támogatása... Nem, valóban nem zavar, ha nem adózik. Ahogy sok egyetemista is ad külön órát, és ő sem adózik. Valamint sok festő, asztalos, stb. baráti áron és baráti alapon segít a havernak, persze számla nélkül, és ez engem nem zavar. Vagy amikor elmentem egy veteményesbe gyomlálni, akkor sem zavart, hogy nem volt számla... Nem ezek okozzák a gondokat az országban, vegyük észre. Az offshore cégek és egyéb, milliárdokkal károsító fekete vállalkozások okozzák a bajt, nem a tanító, aki elkér hetente kétszer 3 ezret a diáktól...

És hogy a fizetésemelés jogos-e: egy országban az egyik tipikus jele a megbecsültségnek, hogy ki mennyit kap a munkájáért. Az én értékrendemben az lenne a normális, hogy az értelmiségi többet keres a fizikai munkásnál (nem azért, mert nem tisztelem a munkást, félreértés ne essék, csak szerintem ez a "rend"), és az értelmiségiek közül is az keresi a legtöbbet, aki a jövő értelmiségiét "kitermeli". Szóval szerintem az lenne a normális, ha a tanári fizetés nem "épp elég", vagy "majdnem nem halok éhen" kategória, hanem a legmagasabbak között lenne!! Ezért minden emelést támogatok.

2013. júl. 30. 11:44
 40/149 anonim ***** válasza:
92%
Ne etessétek a trollt.
2013. júl. 30. 11:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!