Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kapnak a tanárok fizetés...

Miért kapnak a tanárok fizetésemelést?

Figyelt kérdés
A magán órák után sem adóznak, az is plussz pénz nekik. (vagy van olyan tanár aki számlát ad a külön óráról?!) Szóval mire fel kapnak fizetés emelést?
2013. júl. 30. 07:52
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/149 anonim ***** válasza:
95%
Mielőtt még elszállnál magadtól nincs olyan, hogy tanári bértábla! Közalkalmazotti bértábla van, amely minden közalkalmazottra vonatozik, nemcsak a tanárokra. Pedagógus életpálya modell van, amelyet vagy bevezetnek, vagy nem. Amúgy sem 321000-nek, sem a 150000-nek nem olyan baromi nagy a nettója.
2013. júl. 30. 16:34
 82/149 A kérdező kommentje:
Valaki itt a diplomások "érdemeit" hangsúlyozta, üzenem, hogy a legegyszerübb dolgokat nem diplomások találták ki. Nem nekik köszönhetjük a kor vívmányait, hanem diplomával nem rendelkezö embereknek. A "diplomásoknak" ök szolgáltatták az alapot a késöbbi tudományos fejlödéshez. Pl a kereket diplomás találta fel? (tudod aminek a tovább fejlesztett változatán az autód gurul) A sumérok voltak azok. Volt diplomájuk? Neeem. És még sorolhatnám a példákat, de minek is. Hiábavaló.
2013. júl. 30. 16:36
 83/149 A kérdező kommentje:
84. válaszoló. Butaságot írtál hogy a tanárok bértáblája mindenkire vonatkozik aki közalkalmazott. Jól vagy? Nem tünt fel hogy ök most külön váltak a többi közalkalmazottó? Ök most az elit. A többi közalkalmazott bére kb 8 éve változatlan.
2013. júl. 30. 16:39
 84/149 anonim válasza:
91%

EGYSZERŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ! Menj el tanárnak, mert olyn könnyű! csak négy év suli, aztán pár évig szerződésesként vhol, aztán keress egy olyan helyet amit gyerekhiány miatt nem zárnak be, talán a cigány falukban lévőket nem mert azok sokan vannak és megtöltik a sulikat. Aztán dolgozz pl egy olyan helyen 100 ezerért, sírva menj haza minden nap aztán élj meg. Én terhesen dolgoztam egy ilyen somogyi suliban és este nyolckor végeztem a dolgozatokkal. Ja, ilyen suliban nem lehet tanítani, mert nem figyelnek a gyerekek, csak attól remegtem nehogy valaki leszúrjon valakit vagy engem. MENJ EL TANÁRNAK MAJD MEGTUDOD! Én inkább mennék tűzoltónak

(egy 34 éves tanárnő aki 10 évig tanított 3 iskolában, és megélt 2 iskolabezárást, leépítést, jó hogy nem kerültem a pszichológiára)

2013. júl. 30. 16:40
 85/149 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Öszintén szeretném megkérdezni, hogy egy tanár nem tudja mivel jár ez a szakma? Ha nem, akkor pont ö lesz tanár? Aki késöbb sír hogy jaj a rossz gyerekek, jaj a fizetés stb. Gondolom senki sem tart pisztolyt egy ember fejéhez amikor úgy dönt, tanár lesz. Ne másokat hibáztasson a rossz döntés miatt.
2013. júl. 30. 16:47
 86/149 anonim ***** válasza:
91%

Igazad van, hiába való, mert hülyeséget beszélsz.

És igazad van, nem mindent diplomások találtak fel hanem TANULT EMBEREK. Viszont sokkal nagyobb valószínűséggel fog feltalálni valami újat egy olyan ember, akit segítenek a tanulmányaiban, és ehhez mindig is kellettek mind tanárok, mind nagyobb tudású emberek akik továbbadják ezt a tudást. És azért messze nem mindegy, hogy valaki önerőből áll neki 0-ról valaminek, vagy átadják a tudásukat olyan emberek, akik már értenek egy szakmához.

És lehet jönni azzal hogy "egyszerű dolgokat nem diplomások találtak fel", de azért egy lovaskocsi mégsem igényel akkora tudást mint egy mai elektronikával telepakolt jármű.

És akárhogy nézed, a tudásra, a tudás átadására mindig is szükség volt, és az igaz hogy nem mindenkiből lesz jó orvos, vagy jó mérnök, de még mindig több tudással fog rendelkezni a szakterületén belül, mint valaki, aki az életében nem tanulta az adott szakmát.

2013. júl. 30. 16:48
 87/149 A kérdező kommentje:
Egyébként menj tüzoltónak. Visszasírnád a tanárságot azt hiszem.
2013. júl. 30. 16:49
 88/149 A kérdező kommentje:
Majonéz :-D A neved mindent elárul. Hozzád illö nick név. Gratulálok. :-)
2013. júl. 30. 16:50
 89/149 anonim válasza:
91%

Előző vagyok....

Most egy német oviban nyomom az igát szeptembertől augusztusig, vigyázok 15 elkényeztetett gyerekre, éjfélig kattog az agyam, mit hogyan szervezzek.... ezért kapok 100ezer forintok. Takarítok, mosogatok, kakit törlök. A párom asztalos szakmát próbál tanítani 25 éves mamlasz diákoknak aztán ha levágja valamelyik az újját figyelmetlenségből mehet a börtönbe, hajrá jelentkezni tanárnak!!!

2013. júl. 30. 16:51
 90/149 anonim ***** válasza:
92%

De látszik rajtad hogy "megélté több rendszert", az ilyen emberek szokták magukban hordozni ezt a hozzáállást, hogy mindenképp kell találni egy ellenséget.

Ez olyan mint amikor a nyugdíjas tüntet azért hogy a diák ne az ő pénzén tanuljon (mintha ő adózna) te meg kipécézted a tanárokat, és nincs jobb dolgod, mint őket utálni egész nap.

2013. júl. 30. 16:51
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!