Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kapnak a tanárok fizetés...

Miért kapnak a tanárok fizetésemelést?

Figyelt kérdés
A magán órák után sem adóznak, az is plussz pénz nekik. (vagy van olyan tanár aki számlát ad a külön óráról?!) Szóval mire fel kapnak fizetés emelést?
2013. júl. 30. 07:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/149 anonim válasza:
25%
Lássák hogy milyen jó munkát végeznek hát ezért megemelik a fizuját....De az is felmerülhet hogy pl. a tanár nyalizik az igazgatónak vagy aki adja a fizetését...Vagy bebeszéli hogy ilyen szegény meg olyan szegény úgy kéne neki előleg...Szerintem ezekért ;)
2013. júl. 30. 08:38
 12/149 doboszoli ***** válasza:
94%

Olvasd el még egyszer amit leírtam!

Jövedelem nem változott, csak összeugrasztja az embereket.(Te vagy a legjobb példa erre Kérdező, sőt a hét végén én is "aljas szándékkal" kérdeztem meg a haveromtól)

Természetesen a magánórák bevételéből adózni illene (még sok minden másból is), de hogy beszélhetünk adómorálról ott, ahol Mátyás-korabeli adónemek tömege működik, eredmény szinte semmi, sőt, a képviselőink bemondásra kapnak költségtérítést, nem kell számlával igazolniuk.

Lehet ezt boncolgatni, de minek?

2013. júl. 30. 08:42
 13/149 anonim válasza:
86%

De miért idegesít ez téged? 1.Kínlódnak veled, 2.meg a

többi "kulturálttal", ezért szerintem megérdemlik. Tudod, ez a szakma testileg is kifáraszt, de lelkileg is. Szerinted miért van az, hogz a tanárok egy része 30 év tanítás után kikészül idegileg? Szerintem megérdemlik a pénzt. Te csak akkor sírjál, ha a te pénzedről lenne szó, ne pedig a másikét osszad most. De tényleg úgy van, ahogy az előbb elhangzott. Attól, mert te azt hallod a TV-ben, hogy megemelik a tanárok fizetését, még nem biztos, hogy gyakorlatilag is úgy lesz. Amúgy meg joga van megkérni a magánóráért a pénzt, mert az ő szabadidejét áldozza fel érted, hogy te sikeresebb legyél. Miért adjon neked számlát, hogy ha nem tartozik egy céghez? (Matekóra.kft?) Te elmész, könyörögsz, hogy készítsen fel, belegyezik, te mond egy árat, amit te elfogadsz, mert nincs más választásod, mint elfogdani, vagy elmenni. Szóval, végülis, a te döntésed, hogy akarsz-e magánórát.

2013. júl. 30. 08:46
 14/149 A kérdező kommentje:
Ha szerintetek társadalmilag igazságos az, hogy bizonyos közalkalmazotti réteg fizetését megemelik (csak nem a közelgö választások miatt? :-O) úgy hogy a többi kõzalkalmazotti réteg hosszú évek óta egy forint emelést nem kapott, akkor az a ti lelkiismereteteken mulik. Én igenis igazságtalannak tartom.
2013. júl. 30. 08:56
 15/149 doboszoli ***** válasza:
100%

Ha már ilyen "vita" alakult ki, a 7. kommentre reagálnék.

"egy tanár taníthat bármilyen jól, ha a diák..."

Valahogy innen szakma ez, nem számolni, olvasni tudás.

Mikor anno a Parasztakadémiára jártam,Volt egy jogi előadónk, egy járásbíró, Kocsáry Péternek hívták, úgy tanította a száraz jogot, hogy az előadóban mindig telt ház volt.Beült oda gazdász, gépész, vállalatgazdasági hallgató, passzióból is.

2013. júl. 30. 08:57
 16/149 anonim ***** válasza:
76%

"Miért adjon neked számlát, hogy ha nem tartozik egy céghez? (Matekóra.kft?) "

Te most ugye viccelsz! Szoval ha en töröltetem a cegem, mindjart nem kell szamlat adnom, vagy mi?

Kerdezo, egyebkent en megertem a felhaborodasodat a különorakkal es a feketegazdasaggal kapcsolatban. Csakhogy ez nem erv amellett, hogy akkor ne emeljünk a fizetesükön, mert a magantanulok majd ugyis kifizetik. Ugyanugy, mint ahogy nem erv a halapenz az orvosok fizetesenek megnememelese mellett sem. En nem vedem se a tanarokat, se az orvosokat, de egyet azert lassunk be: az ermenek ket oldala van. Ha en nem kerek szamlat es o nem ad, en is bunös vagyok. A gond azzal van, hogy az emberek nem is akarnak kerni, mert hogy akkor többe kerülne.

Masreszt amiket fent irtak is igaz, hogy manapsag a butak tanulnak tanarnak/tanitonak (tisztelet a kivetelnek). Nekem is csak olyan volt osztalytarsaim mentek tanitokepzore, akik vegig 2-es, 3-as tanulok voltak.

2013. júl. 30. 08:58
 17/149 anonim ***** válasza:
5%
É is osztom a kérdezö véleményét, amikor egész évbe rinyálnak a pénz miatt aztán a facebookról a görögországi nyaralás képei jönnek vissza. van egy két tanár aki nem érdemli meg söt szerintem az orvosok se mert szarnak mindenre. Tisztelet a kivételnek, és mások bérét is emelhetnék nem csak a tanárokét. Mint ugye az 1,6%-os és az 5,2%-os nyugdij emelés ami egy minimál nyugdijnál nem tul sok és erre jön a 10% rezsi csökkentés ami minket villanyba 800ft de a szolgáltato szerint pont annyival használtunk többet a szemét 1066ft számoljátok ki a 10%-ot. hát ettöl télleg ku*rva gazdag az ember :D nevetséges és még reklámozzák a tv-be is :DDDD
2013. júl. 30. 09:09
 18/149 anonim ***** válasza:
94%

Ha tisztességes fizetést kapnának a tanárok, orvosok, tűzoltók, mestősök...stb, azzal csak profitálnánk. A tanároknak is nagyobb lenne a motivációja alaposabban felkészülni az órákra, érdekességeket mutatni, nem nyomasztaná őket, hogy mit egyen vajon a hónap végén.

Most úgy dolgoznak, hogy ( ahogyan a kérdező is ) szarba sem nézik sem őket, sem a munkájukat, és cserébe annyi pénzt kapnak, ami nevetséges ahhoz képest, mennyit tanultak előtte. Sajnos valóban csak svindli az egész béremelés, parasztvakítás Orbán módra, megérdemelnének egy olyan modellt, amelyet az északi országok bevezettek.

2013. júl. 30. 09:19
 19/149 anonim ***** válasza:
94%

A magánórák után nem feltétlenül kell adózni, attól függ, hol csinálják. Tényleg.

Egyébként a tanári szakma az egyik legfontosabb a társadalomban. A nagy gdp-t ugyanis nem a minimálbérért lapátoló Józsi termeli, hanem az a mérnök, aki előtte rengeteget tanult. Ezekből kell a 21. században több. Ehhez pedig lelkes, kipihent, jó tanárok kellenek.

(A görög nyaralásról meg annyit, hogy amíg egy hetet 30 ezerből ki lehet hozni, azt kb. akárki ki tudja fizetni egy évben egyszer...)

2013. júl. 30. 09:19
 20/149 anonim válasza:
93%

Nos, tényleg nem ártana elkülöníteni a magánórákat, és azt a munkát, amit az iskolában végez. Mivel senkinek semmi köze ahhoz, hogy ő szabadidejében szeretne még oktatni. Hogy kinek a pénzéből? Aki szeretne fejlődni egy bizonyos tárgyból, annak a saját kizárólagos döntése, hogy ő, mint tanítvány, kifizet egy bizonyos összeget a tanárnak, mivel Ő kereste fel, azzal a célzattal, hogy tanulni szeretne. És akkor itt nem hiszem, hogy bele kéne kötni abba, hogy nem ad számlát... (Egyébként van, aki ad) Az egyik válaszoló jól mondta, ha te szabadidődben pénzt szeretnél keresni és elmész a szomszéd földre kukoricát szedni szintén adómentesen, a kutyát sem fogja érdekelni. De legyen szó a tanárok fizetésemeléséről, és hoppá, egyszerre ez is csípi valaki szemét!

Másrészről, a tanárok (és más alkalmazottak) bére, tény hogy a béka segge alatt van. Ha a kormány úgy döntött (Még ha az szemfényvesztés is), hogy növelni akarja a tanárok fizetését, miért viselkednek néhányan úgy, mint a kutya, akinek kevesebb táp jutott, és acsarkodva igyekszik elvenni a másikét? Tenni nem tudsz ellene, hát ne irigyeld ezt a keveset is, inkább örülj neki, hogy legalább nekik fogják növelni a pénzüket. (Ha csak látszólag is) Azt nem akartam ideírni, hogy ez a tipikus magyar mentalitás- Ne ebbe kössetek bele. De így van. Nem ezeken kéne fennakadni, vannak ezeknél sokkal komolyabb "problémák"... (Merthogy ez nem az) Szerintem abszolút nem jogos a felháborodás.

És még mielőtt bárki mondaná, nem, nem vagyok tanár.

2013. júl. 30. 09:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!