Hogyan viszonyul a Jobbik a marihuánához?
Nem legalizálnák szerintem.
Ellene vannak minden káros szenvedélynek.
Amit liberalizálnának azok a fegyvertörvények.
2. vagyok, itt a videó:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-H..
Bővebben nem találtam drogpolitikai terveket tőlük, de szerintem ez a nyilatkozat elég ahhoz hogy levonjuk a következtetéseket ilyen téren. Egyedül az Együtt2014-nél jelent meg a fogyasztás dekriminalizálása, de sajnos még mindig kevés ez nekem hogy rájuk szavazzak. Ennyit jelent igazából a demokrácia, de nem kellene megvárni amíg végül a politikusok maguktól foglalkoznak majd az üggyel(nem fognak, főleg ilyen társadalmat megosztó kérdésben, jó helye van a szőnyeg alatt), úgy kéne mint amerikában, ki kellene állni a fogyasztók mellett és az abszurd, átgondolatlan tiltás ellen.
Gyógyszerlobbi hatása. A gyógyszert rá kell beszélni az emberekre, az orvosoknak terjeszteniük kell stb, ha ez nem lenne nem venné meg senki.
Igazából a fűnek azért nincs ilyen lobbi szervezete, mivel hatalmas pénz van benne ezek nélkül is, a kereslet állandó és adott. A piac ezért mindig ki lesz szolgálva, és mivel illegális, a dealerek és a termesztők HATALMAS profittal dolgozhatnak a konkurencia és a verseny hiánya miatt.
(Míg itthon 2500ft/gramm, úgy hogy a minősége erősen változó, hollandiában az árak 1500Ft/g-tól kezdődnek , MAGAS adóval, profi termesztőkkel, legális körülmények között)
Elfogni kb nem lehet a nagyobb termesztőket, ha valaki bukik akkor is azokat a munkásokat kapják el akiket kvázi ezért tartanak. Van hogy bevándorlókat csempésznek be csak erre a feladatra.(igen, itt Magyarországon!)
De még ide lehetne venni azt is hogy rengetek fiatal a szintetikus"bio"fűhöz nyúl, mivel mindenki tudja hogy a fű nagyjából veszélytelen, így azt hiszik hogy ez is valami olyasmi lehet. De ezek teszteletlen, garázslaborokban összekókányolt szemetek. Ezeket betiltani nem igazán lehet, bár vannak rá próbálkozások, de a mai kémia mellett nem nagy feladat megváltoztatni 1-2 molekulát, hogy újra legális legyen.
A tiltás ellen szól még a beskatulyázás is, aki megiszik pár pohár sört az egy normális ember, aki elszív néha egy vicces cigit az egy drogos és a társadalom szemete. Hiába végzi jól a munkáját, hiába nem árt a hobbijával senkinek, ha egyszer bukik sokkal nagyobb kárt okozhat számára a bíróság mint a fű tenné. Pedig a törvényeket elvileg nem ezét hozzák meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!