Magyarország hogyan adósodhatott el ennyire?
14:16
"csak a nyugdíj kiadás nem vihette el ennyire a pénzt. A 13 havi elvétele 2-300 milliárdot jelentett..."
2002-2008 között nagyjából megduplázódtak a nyugdíjkiadások Magyarországon. Számolj utána, mit jelent ez, aztán gyere vissza ... :)
Üdv. A 10-es válaszolóval egyetértek, csak egy bibi van! Hogyan legyen magas hozzáadott érték úgy, hogy már alig van Magyar tulajdonú cég, vállalat? Itt jelen lévő multi cégek is a fejlesztői munkát nem itt végzik, inkább az anyaországban! Itt meg droidokat alkalmaznak.Az oktatás is úgy megy, hogy ne gondolkodj!Bocs. Valamint eladták az országot, kiszolgáltatták a multinak, vagyis inkább külföldnek! Természeten az is közrejátszik, hogy az áldott politikusaink, akiket én inkább érdekvédelmi szervezetnek neveznék (Nem a miénk), tesznek arra, hogy mi lesz 20 év múlva, vagy mi lesz veled holnap! Mának élnek.
Kicsi kitérőt téve, én csak akkor fogok elmenni szavazni, ha azt látom, hogy van egy jónak tűnő ötlet, amit az ellenzékben lévő párt tovább visz. Valamint nem azon lesznek, hogy megosszák a népet! Nem tudom mikor fog ez eljönni, de egy biztos, hogy úgy ennek a népnek, mint más népeknek nagyon sokat kell még szenvedniük, hogy rájöjjenek, hogy csak is összetartással, a régi értékek megtartásával és ezen értékek új köntösben való öltöztetésével olyannyira, hogy ne veszítsen semmit belőle, lehet tovább lépni. Semmi szükség politikára! Szakértő kormány bőven elég lenne! Nagyon megy az agymosás, de sok ember szerintem nem is tehet róla, hiszen szellemi érettséget tekintve nem jutott el még oda, hogy valamennyire átlássa a dolgokat, mert szerintem ehhez nem elég az intellektuális tudás, ehhez tapasztalni is kell. Van akinek többet, van akinek kevesebbet. Valamint valljuk be, hogy az embernek semmi sem elég, mindig a másik helyében szeretne lenni. Én úgy gondolom, hogy inkább a valódi értékekre kellene helyezni a hangsúlyt, itt nem arról van szó, hogy nem kell az a kocsi, vagy az a tv, inkább az, hogy ne ez legyen életünk fő célja hiszen ezeket a dolgokat bármikor elveszíthetjük hiszen mulandóak. Fontos az arányérzék! Nem mindenki ért ezzel egyet, hiszen nem vagyunk szellemileg érettséget tekintve (Itt nem tanultságra gondolok) egy szinten, hiszen nem várhatjuk el egy 6 évestól, hogy úgy viselkedjen az élet dolgait tekintve, mint egy 65 éves. Nagyon elkanyarodtam:), de valójában pszichológiai okok játszanak közre egy ország helyzetét illetőleg is. Nagyon önzőek, számítóak, anyagiasak lettek az emberek, tisztelet a kivételnek. Tegyük fel:), hogy normális vagyok, de nem normális emberekkel vagyok körbevéve és mivel folyamatos negatív hatásnak vagyok kitéve, így egy idő után azt kezdem hinni, hogy az a normális, amit a többiek csinálnak és én is abba az irányba változom. Sokan már azt sem tudják, hogy mi a jó vagy mi a rossz. Amúgy szerintem sok normális, érett gondolkozású ember van, csak hát ők nem nagy szájúak:).
A másik fajta embertípusnak jobb és modernebb a hangtechnikája:). Lényeg lényege az, hogy nem költök többet annál, mint amim van, itt az adósságokat tekintve túlköltekezés lett, sok ígérgetés, kampány ment azért, hogy áldott politikusaink megnyerjék a választást. Sok felesleges pénz megy el Colosseum építésre (Éljen Caesar),amire semmi szükség, de közben az oktatás, az egészségügy és még sok egyéb más dolog, ami a országot előre vinné romokban van! Szerintem pont ez a lényeg, hogy minél ostobább emberkék legyenek, illetve az hogy éppen annyit keressél, hogy ne haljál éhen, hiszen egy "jóllakott" emberrel már nem tudnak ezt meg azt "csinálni"! Adósságot tekintve valljuk be, hogy egy banknak nem az az érdeke, hogy te visszafizesd az adósságod! Én nem azt mondom, hogy nem kell fejleszteni,de sok felesleges dolgot fejlesztenek.Az a baj, hogy mindent 1 nap alatt szeretnének megvalósítani. Nagyon felgyorsult a világ! Én úgy gondolom, hogy az ember pl. vehet 200 000 ft-ért is tv-t meg 40 000 ft-ért is. Valójában az olcsóbb is ugyan azt a funkciót tölti be. Szóval a hitelnek is vannak jó oldalai, vannak kényszerhelyzetek is, illetve vannak rossz oldalai is. Az ország adósságát tekintve inkább az utóbbihoz tartozunk, de mondom ez közrejátszik az is, hogy eladták az országot. Kevés azon cégek száma, amitől visszaáramlana a pénz az államhoz. A multi meg kiviszi a nyereséget. Nem a multik ellen, vagyok hanem a politikusok ellen! Vagyis az önző gondolkodású emberek ellen, végül is nem ellen, csak annyi, hogy nem értek velük egyet. Az önző hozzáállás pusztulásra van ítélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!