A devizahiteleseket átverték a bankok?
"Lehetett felvenni forint hitelt is csak pár ezer forinttal olcsóbb volt a frank alapú és a sok idióta ennyiért inkább a kockázatosabbat választotta."
Nem lehetett.
"Hol nem lehetett forint hitelt felvenni? Mert Magyarországon igenis lehetett."
Akkor te rendkívül jó kapcsolatokkal rendelkező ember vagy. Ugyanis másokkal egyszerűen közölték a bankok, hogy forint alapon nem adnak, mert nincs elég forint tartalékuk és csak deviza alapon vehető fel.
A nagy tanulság ismét: HA OLCSÓ CUCCOT VESZEL, MEGSZÍVOD!
Azért vették fel az emberek, mert olcsó volt a frank. Lehetett volna forint hitelt is felvenni, de az egy kicsit drágább lett volna, ezért volt népszerű a frankhitel. Csak erre úgy látszik már senki nem emlékszik...
"nem nehéz devizamanipulációt csinálni, csak tőke kell hozzá! Lásd Soros György!"
És meg is csinálták. Lásd: devizahitel.
"Lehetett volna forint hitelt is felvenni, "
Nem lehetett volna.
De, más is tudott, volt forinthitel, és van is forinthitel. Nekünk is van két ismerősünk, akik 6 illetve 4 évvel ezelőtt vettek fel forinthitelt, és gond nélkül adtak nekik.
Egyszerűen a devizahitelt olcsóbb volt, ezért mindenki azt vette fel, azt meg elengedte a füle mellett, hogy 20 év alatt biza' rengeteg árfolyam ingadozás, és nem egy gazdasági válság is beüthet.
Most meg az én adómból is öntjük nekik a pénzt. Remek. Én meg albérletben, mert nem vállaltam be a hitelt, lévén 20 évre nem kötelezném el magam bizonytalan feltételekkel... De gondolkodni luxus ebben az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!