Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok, hogy Habsburg...

Támogatnátok, hogy Habsburg Ottó fiát, Károlyt, megtegyük Magyarország Királyának?

Figyelt kérdés

Mielőtt lehurrognátok olvassátok végig: Alkotmányos királyságról volna szó, a lehető legenyhébb értelemben. Valami régi kastélyt ami azért közel van Budapesthez de elég szép és nagy hozzá kineveznénk számára rezidenciának, kapna évi 20-50 millió Ft-t, (ez nagyságrendekkel kevesebb mint amennyit a Britek adnak) és az égvilágon semmien jogköre nem lenne azon túl, hogy elmondhatná magáról, hogy ő Magyarország törvényes királya.

Szerintem hatalmas hasznot hozna, turizmus szempontjából, a királyi családok, királyi paloták mindenhol kedvelt turistacélpontok, ráadásul közép európában mi volnánk az egyetlenek akik ilyet fel tudunk mutatni, ezzel mondjuk úgy kicsit kitűnnénk a többi közép kelet európai ország közül. Ami sztem elég jó mikor az amerikai vagy akármilyen túrista azon gondolkodik, hogy hová is menjen a nyáron, megnézi a térséget és kb mindenhol ugyan azok vannak, kastélyok műmlékek stb. Sztem ez amilyen kevés pénzbe kerülne a turizmus miatt bőven megtérülne. És egyéb módon is lehetne belőle még pénzt szerezni, pl minden a király arcképével, nevével stb ellátott termék után a jogdíj a magyar államot illetné és nem Habsburg Károlyt, mindenkinek megérné, neki is, mert kap évi 20-50millát + ingyen lakhat egy full jó palotában amit fentartana neki az állam (lévén, h nem a magántulajdona csak rezidenciája lenne), nekünk meg sztem jelentősen fellendítené a turizmust, abban biztos vagyok, hogy anyagilag ez megtérülne.

[link]

2013. máj. 17. 18:52
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
50millióból utakat ujitani, az komoly teljesítmény, kijön belőle kb 2 utca
2013. máj. 17. 19:31
 12/42 anonim ***** válasza:
80%
Attól hogy t királlyá koronáznád Habsburg Károlyt a miniszter elnök még mindig maradna..Ahogy összes többi politikus is
2013. máj. 17. 19:31
 13/42 anonim ***** válasza:
30%
Lehetne a mértékletesség királya, lakhatna a békásmegyeri lakótelepen.
2013. máj. 17. 19:32
 14/42 anonim ***** válasza:
6%

Én nem írtam hogy fogyatékos lennél, de ha már te ezt írtad akkor te is egy idióta vagy!!

Semmi haszon nem lenne belőle, mert senki nem kíváncsi erre. Aki kastélyokat akar látogatni az most is megteheti.

Amúgy meg nem azt mondtam hogy 20 millióból javítsuk az utakat hígagyú.. Ha évente 20-50 millió lenne ilyen hülyeségre hogy egy királyt eltartsunk akkor lenne évi 20-50 millió az utak javítására is..Ne 1 évre gondolkodj hígagyú, hanem 40-50-60 évekre.. Ugyanis nem csak Karcsi fenntartását kéne állni, hanem az utódai fenntartását is, majd az ő utódait is..Mert ez akkor hagyomány szerint öröklődne...Mi haszon lenne belőle?? semmi. Turisztikailag semmi...

2013. máj. 17. 19:35
 15/42 A kérdező kommentje:

És? Annak most semmi köze hhez am, azt csak poénból írtam, h "akkor inkább Viktor?"

A lényeg, hogy sztem több lenne belőle a haszon mint amennyibe kerülne. Pl a Bazilikában évente 74 millió forintot hoz az a kis gépecske amibe ha pénzt dobsz megnézheted 1 perc erejéig a Szent Jobbot! Na most gy király is lazán hozna ennyit, valszeg sokkal sokkal többet -.-

2013. máj. 17. 19:36
 16/42 A kérdező kommentje:

Ja és mielőtt valaki leírná, nem úgy gondolom, h bemegy a turista a palotába és bedob 100 Ft egy gépbe akkor megnézheti Károlyt! Nem így hozna hasznot, hanem ahogy pl a Briteknek, Norvégoknak, Hollandoknak. Úgy ambolc. Közép eu országokban nagyjából ugyan azok vannak csak máshogy néznek ki, amit itt meg tud nézni a turista az van a lengyeleknél is, és fordítva is igaz, max nem ugyan olyan.

Ezzel kitűnnénk a többi közül, +1 érdekesség magyarországon, hogy van királya, úgy hozna hasznot, hogy ennyivel is vonzóbb lenne az ország a turistáknak, ennyivel is több turista jönne, költené nálunk a pénzét.

2013. máj. 17. 19:46
 17/42 anonim ***** válasza:
Van itt elég ember (Viki, Feri, Gordonka, Attis, Gabci) akik királynak képzelik magukat.
2013. máj. 17. 19:47
 18/42 anonim ***** válasza:
31%

Ne haragudj, de a habsburg birodalomban kezdték el eltörölni a magyar identitást, stb., egy alárendelt nép voltunk, minek hoznánk vissza a habsburgokat?

a másik meg... szerinted tényleg valaki ide jönne azért, csak mert hivatalosan változik az államforma?

LOL

hány éves vagy kérdező?

2013. máj. 17. 20:05
 19/42 A kérdező kommentje:
21, de sztem te nem érted,hogy nem konkrétan ezért jönnének, csak +1 érdekesség lenne, olyan ami máshol nincs, biztos van aki tudja, hogy európába akar jönni, de nehezen dönt, hogy vajon Mo-ba, csahországba, lengyelbe menjen e, és ez a kis +1 érdekesség náluk billentheti a mérleget mi felénk, tehát azok között, akik nehezen döntenek, biztos kicsit többen választanának minket, és ez is bőven megtérítené már. Nem arról van szó, hogy sokan konkrétan csak ezért jönnének ide.
2013. máj. 17. 20:15
 20/42 anonim ***** válasza:
61%
Azért ez hihetetlen mekkora kultusza van itthon a Habsburg-háznak... Jó ha tudod, hogy például az osztrákok az alkotmányukban tiltják meg, hogy elnöknek válasszanak egy Habsburgot, illetve jelentős vagyonokat koboztak el tőlük ami után eszük ágában sincs kártérítést fizetni. Nevetséges hogy itthon meg kész akarva hoznák vissza egyesek az évszázados elnyomóinkat...
2013. máj. 17. 23:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!