Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A xenofóbia trend lett? Miért...

A xenofóbia trend lett? Miért van az, hogy általában ha valakiről kiderül, hogy például cigánygyűlölő, akkor kiderül róla, hogy utálja a zsidókat, muszlimokat is, ő maga pedig keresztény, jobb oldali szavazó?

Figyelt kérdés

Nem akarok általánosítani, csak nagy számok alapján ezt vettem észre, hogy magukat kereszténynek és jobboldalinak nevező emberek általában xenofóbok, kirekesztők. És ez lehet, hogy nem is magyar tulajdonság, hanem Európában jelenleg általánosan elterjedt.

Mire jó ez a képmutatás, hogy magukat kereszténynek nevezik olyan emberek, akikben egy csöppnyi szeretet vagy megértés sincs?

2013. máj. 10. 12:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
46%

"Pfff még jó h járatos vagyok arra.

Ekkora pofátlanságot is rég olvastam:D

Tipikus faluk, ahol a cigányság 99%-a egy tróger"

Én nem JÁRATOS vagyok arra, hanem OTT ÉLEK 58 éve. Az, hogy a cigányok is dolgoztak a rendszerváltás előtt, tény. Az, hogy rengeteg a vegyesházasság, tény. Azt pedig, hogy mennyire rossz a helyzet ma, leírtam, valamint azt is, hogy kétségbeejtően romlik.

De az, hogy a roma lakosság 99%-a a tróger, szemenszedett hazugság. Ha pedig mindenki elhiszi az uszító, gyűlöletkeltő beszédedet, az elég siralmas arra a "mindenkire" nézve.

2013. máj. 12. 22:48
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Tegnap este eltűnt egy válaszom, nem tudom miért, elvileg nem sértettem vele senkit, kinek volt érdekében levenni, ezt nem értem? Igaz egy kicsit szembeállítottam a kérdezőt saját magával, de nem használtam semmi olyat amit nem bír el a képernyő. :P Mindegy nem írom le még egyszer, ha ennyire nem bírja a kritikát akkor...

Ja és még egy észrevétel, a kérdező is így kezdi: "Nem általánosítani akar", de mégis megteszi, nem is akárhogy. Rögtön összemossa a keresztényeket a kirekesztéssel, a szélsőjobbal. Ez jellemző a mai liberálisokra (is!).

2013. máj. 13. 07:39
 23/26 A kérdező kommentje:

"A magyar liberálisok a kirekesztőek. Ami nem úgy van, ahogy ők akarják, már rögtön antiszemita, rasszista, xenofób, kirekesztő és tiltani kell. "

Ez megint annyira értelmetlen, bárkire ráhúzható szöveg, mint amit Rtrtr írt. Ugyanez elmondható a jobboldaliakról, mindenki zsidócigány ballibkomcsi, aki nem ért egyet velük. Ja és persze született bűnöző is meg tróger. Közhelyek helyett konkrétumokat kéne írni.

"Tegnap este eltűnt egy válaszom, nem tudom miért, elvileg nem sértettem vele senkit, kinek volt érdekében levenni, ezt nem értem? Igaz egy kicsit szembeállítottam a kérdezőt saját magával, de nem használtam semmi olyat amit nem bír el a képernyő. :P Mindegy nem írom le még egyszer, ha ennyire nem bírja a kritikát akkor... "

A moderátorok törlik a válaszod, tehát nem bírom a kritikád...

Gondolom a szokásos zsidózás-cigányozás volt, vagy személyeskedés.

"Ja és még egy észrevétel, a kérdező is így kezdi: "Nem általánosítani akar", de mégis megteszi, nem is akárhogy. Rögtön összemossa a keresztényeket a kirekesztéssel, a szélsőjobbal. Ez jellemző a mai liberálisokra (is!)."

Próbáld meg mégegyszer értelmezni a kérdést. Vagy megtanulni az általánosítás definícióját (ezen az oldalon kevés ember ismeri).

2013. máj. 13. 08:15
 24/26 anonim ***** válasza:
8%

Ez lesz az utolsó válaszom, mert látom nem érted, nem akarod érteni...

"Ez megint annyira értelmetlen, bárkire ráhúzható szöveg, mint amit Rtrtr írt. Ugyanez elmondható a jobboldaliakról, mindenki zsidócigány ballibkomcsi, aki nem ért egyet velük. Ja és persze született bűnöző is meg tróger."

Ez nem menti fel a liberálisokat sem, és senki mást...téged sem mentesít... És a jobb oldaliakról pl nem mondható el, amit írtál, az szélsőjobbra igaz.

"A moderátorok törlik a válaszod, tehát nem bírom a kritikád...

Gondolom a szokásos zsidózás-cigányozás volt, vagy személyeskedés. "

Köszi, hogy megint besoroltál egy kategóriába, általánosítottál...Pedig nem volt benne semmi személyeskedés ezt elhiheted... és én nem zsidóztam-cigányoztam (csak tényeket hoztam fel), ahogy eddig sem. Sőt még csak csúnyán sem beszéltem, mert nem szoktam... Amiket én leírtam azoknál sokkal, de sokkal durvább dolgok szoktak itt megjelenni ezen az oldalon, amit érdekes módon nem törölnek...

"(ezen az oldalon kevés ember ismeri)" És Te is ezen kevés emberek egyike vagy, aki nem érti... Tiltakozol ellene mégis megteszed... csak Te a saját szájad íze szerint, miszerint a keresztények kirekesztőek, a jobboldaliak, csak fajgyűlölők lehetnek, mert a nagy számok stb.

2013. máj. 13. 08:53
 25/26 Sertés ***** válasza:
39%

„Mire jó ez a képmutatás, hogy magukat kereszténynek nevezik olyan emberek, akikben egy csöppnyi szeretet vagy megértés sincs?”

Hát, szerintem a te táborod kb. 100x képmutatóbb…

Hányingerem van a „szeressük az idegeneket” lózungokat szajkózó belvárosi álmodozóktól, akik gyakran kamerával és őrszolgálattal levédett kuckójukból mentegetik azt aki csak úgy „eltérő kultúrából” szétver téglával egy idős embert egy borsodi zsákfaluban. Az elmúlt kb. 25 évben NEM VOLT köztetek 1-se (!!!), aki leköltözne egy ilyen faluba családostul, hogy példát mutasson a sok „tudatlan rasszernek”, hogy miként kell együtt élni, tisztelve a másik „kultúráját” és „speciális” szokásait? Gyerünk, légy te az első, én szurkolok neked…

2013. máj. 17. 22:56
 26/26 anonim ***** válasza:

Gyűlölködni mindig trendi lesz, sajnos. Már oviban is sokszor az a gyerek lesz népszerű, aki bántja a kisebbet, a védtelent és azt, akinek valami fogyatékossága van. Tömegpszichológia. Ha van egy menő gyerek, akinek mondjuk gazdagok a szülei, megengedhet magának mindenféle drága kütyüt, és ép és egészséges, ha kipécéz magának egy kicsi, gyenge, netán fogyatékossággal élő gyereket, akkor arra a kicsi, gyenge áldozatra a többi gyerek is rászáll: csúfolni és bántani fogják akár szóval, akár tettleg.

Ugyanezt csinálják a szélsőjobberek is: kipécéznek maguknak egy olyan személyt vagy csoportot, akik nem olyanok mint ők, védtelenek, tehát könnyű őket zaklatni. A buta tömeg pedig a zaklatók mellé áll, mert így erősnek és szépnek érzik magukat, szóval különbnek, mint az áldozat.

2023. jan. 1. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!