Politika és vallásszabadság - azok után, hogy a FIDESZ alkotmányba foglalta Magyarország kereszténységét, a család keresztény fogalmát, mennyire valószínű, hogy további emberi jog- és vallásellenes intézkedést hoznak?
Én eléggé lehtségesnek tartom, mert Orbán olyasmit mondott, hogy tovább kívánják erősíteni az országban a kereszténységet.
Ezzel nem a szokásos fideszköpködés a célom, mert tisztában vagyok vele, hogy sok egyéb európai ország sem veszi komolyan az emberi jogokat, de ugye ettől nekünk nem lesz jobb.
Ha anyagilag kilátástalanná vált itt a jövő, és sokan elmenekültek, az ilyen ideológiai háború további kivándorlás veszélyét hordozza magában nem?
Szerintem epp ideje egy kis erkolcsot verni ebbe a hitetlen es erkolcstelen orszagba. Jogos a csalad vedelme jogos az etika es erkolcstan oktatas.
A mult rendszer ateizmusa a nagy sehova vezette az embereket.
Vallasszabadsag van nem kotelezo a hazassag sem a templom de jo hogy a gyerekek majd a szigoru normat tartjak alapnak.
" Nem véletlen húz el innen akinek van egy kis esze."
... és pénze.
Én nem konkrétan az erkölcsórákra gondolok. Azzal nincs bajom, mert ott lehet választani erkölcs és hittan közt.
Inkább azzal van baj, hogy kijelentik, csak a férfi és nő házasságából származó gyerekkel együtt lehet családnak nevezni a közösséget. Magyarul az elvált anyuka és a kislánya, vagy a homoszexuális pár fogadott/saját gyereke nem alkotnak családot.
+Pont ez az erőltetett kereszténykedés zavar. Mintha az országot az ateizmus vinné a rossz irányba, nem is a rossz politikai döntések.
Meddig kell még várnunk, hogy betiltsanak vallásokat, vagy a szabad vallásgyakorlást, vagy épp a vallás hiányát?
Persze igaza van Orbánnak, hogy más országokra is lehet példaként mutogatni, de inkább örülni kéne, hogy ez egy szabad ország, és (még?) nincs államvallása, meg egyelőre nem olyan diszkriminatív, mint a csodás nyugati országok...
Nem értem a kérdést. A Tákolmány 3-ik és 4-ik módosítója nem volt ember ellenes? A Munka törvénykönyvének 2012-es módosításai nem voltak ember és család (gyerekvállalás) ellenesek? Akkor miért ne lenne várható még sok ilyen "jó ötlet" tőlük?
Végül is tolvaj, hazug, családverő, erőszakos, álkeresztény arcok mondják meg egy országnak mi az erkölcs. Pfff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!