Igaz az, hogy a Kormány, Állam, lehet bárminek hívni, nem akarja, hogy én Magyarnak érezzem magam?
Van a bátyám egyik haverja. Ő nacionalista.
És beszélgettem vele. És azt mondta azt akarják beadni a népnek, főleg nekem, és a korosztályomnak, a fiataloknak, hogy ne legyenek büszkék arra, hogy Magyarok. Ne legyenek büszkék a nemzetiségükre.
Azt akarják, hogy mi szürke hétköznapi emberek legyünk, álljunk be a sorba, és tűnjünk el a tömegben.
N legyen nemzeti öntudatunk.
Igaz ez? És ki akarja ezt? Miért akarná?
Igaz.
Azért, h ki tudják rabolni az országot.
Te még sosem hallottad politikusok beszédét?Állandóan azt hangoztatják, hogy Magyarország milyen jól halad, milyen szépek a kilátásaink, Magyarok összetartunk, stb...Röghöz akarják kötni a fiatalokat.Szóval szerintem tévesen látod a helyzetet.
Ettől függetlenül igaz, hogy amit mondanak, csak sóder és aki nem hülye az úgy is látja, érzi a bőrén mi az igaz.
Neked kérdező mit jelent az, hogy magyar (igen, kisbetűvel írandó)?
Nekem sem tetszik, hogy sokan magyarnak nevezik magukat, mert meg van róla a papírjuk, de az sem jön be nálam, ha valaki azzal turbómagyarkodik, hogy neki még a boxeralsóján is árpádsáv van meg a zokniján magyar címer és ettől ő hű de mekkora magyar, a többiek meg azért nem magyarok, mert nekik nincs 3*1,5 méteres trikolór zászlójuk, amit minden hétvégén Kárpátia koncerten lengetnek és nem döngetik folyton a mellüket a magyarságukkal.
Én mindkettőt rühellem és szerintem a barátotok a második kategóriába tartozik az elmondásod szerint. Most el lehet rajta gondolkodni, hogy mit jelent büszkének lenni arra, hogy magyar vagy, mit ért alatta bátyád haverja.
Amúgy nagyon megakadt a szemem ezen a soron:
"Azt akarják, hogy mi szürke hétköznapi emberek legyünk, álljunk be a sorba, és tűnjünk el a tömegben."
Ti is úgy fogjátok fel a nacionalizmust, mintha egy szubkultúra lenne, amiben kiélhetitek a lázongó gyerekkorotokat. Hogy majd felveszitek a terepszín nadrágot, a surranót, lenyírjátok kopaszra a fejeteket és mentek bandázni a kocsmába. A nacionalizmusnak nem erről kéne szólnia, de Magyarországon sajnos ezt jelenti.
A nacionalizmus azt jelenti, hogy olyan életet élsz, ami a hazád számára hasznos és építő jellegű. Tanulsz, dolgozol, családot alapítasz és boldog, életre szóló párkapcsolatban/házasságban egészséges gyermekeket nevelsz, akiket a hazád tiszteletére tanítasz. Az egész családdal eljártok túrázni a Börzsönybe, Mecsekbe, Mátrába és ha teheted, akkor viszed magaddal a gyermekeid barátait és őket is tanítod, mesélsz nekik. Megkerestek több családot és közösen mentek, jó kapcsolatot ápoltok, sátoroztok, stb.
Nekem ez jelenti a magyarságot és ez bizony szürkének és hétköznapinak tűnhet a koncertekhez meg a bulizáshoz képest. De erről kéne szólnia a magyarságnak.
Az MSZP-SZDSZ korszak alatt tényleg ez volt.
Gyurcsány be akarta adni , hogy a magyar egy bűnös, náci nép , bűntudatnak "KELL" lennie .....stb
A Fidesz visszább vett ebből ,de ők meg a párthoz hű elftársakat nevelnek ki.
A Fideszt sem lehetne valami nagyon nemzetinek nevezni , de ezen a téren az MSZP-től jobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!