Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigánykérdéssel kapcsolatban...

A cigánykérdéssel kapcsolatban mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

- Fel kell mérni, hogy hány cigány van az országban. De a valós adatokat.

- A cigánybűnözés felszámolása, a falvakban és vidéken a csendőrség felállítása, valamint a rendőrség megerősítése.

- A Országos Roma Önkormányzatot fel kell számolni, a jelenlegi cigány vezetőket bíróság elé kell állítani. A cigány szervezetek meg kell reformálni, hogy segítő kezet tudjon nyújtani a cigány embereknek.

- A keresztény egyházakat, és a civil szervezeteket be kell vonni a cigányság felzárkóztatásába, segíteni visszavezetni a cigányságot a munka, az oktatás és a törvények világába.

- Szükség van cigány pedagógusokra, akik a cigányság tanításával foglalkoznának.

- A bűnöző családokból a gyermekeket ki kell emelni, és bentlakásos iskolákban, akár hazafias nevelés útján is tanítani őket.

Mi a véleményetek erről?

2013. ápr. 18. 08:30
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
100%

"Minek alapján állapítod meg az emberekről. hogy cigányok-e, vagy sem?"

Viselkedésük alapján.

2013. ápr. 18. 15:44
 62/64 Andizsuzsi ***** válasza:
37%

„Nem csak az a lényeg, hogy diplomás cigányok legyenek” – Ezt a pedagógus cigányokra vonatkoztattam.

„Mondjuk azt nem értem, hogy téged miért zavar, ha sújtja azokat a cigány családokat, ahol sok gyerek van, és nem nevelik tisztességesen, és nem dolgoznak?(?)”

„és azokat a cigány családokat is, akik ugyan sok gyereket nevelnek, de azokat tisztességesen” – Ezt egyszerűen félreolvastad.

„hiszen aki dolgozik, az így is jól jár. Feltételezem, hogy te dolgozol, így akkor tudhatod, hogy aki dolgozik, annak mindegy ez.” – Pont azért, mert dolgozom, tudom, hogy nem mindegy. Sok családban a családi adókedvezményt sem tudják igénybe venni, mert az alacsony keresetek miatt nincs miből érvényesíteni. Adókedvezményt a mai adószabályok szerint csak a fizetendő adó mértékéig lehet igénybe venni, tehát hiába járna mondjuk 30.000 forint adókedvezmény valakinek, ha az adója csak 15000 forint, nem tudja igénybe venni. A gyerekeket viszont akkor is etetni és ruházni kell. De ebben a kérdésben mindenképpen előrelépés volt az, hogy a családi pótlékot iskolába járáshoz kötötték.

Még egyszer mondom, nem azt vitatom, hogy szükség van valamilyen változtatásra, csak nem látom, hogy azok a dolgok, amiket a Jobbik vázol, eredményesek lennének. Igaz, más pártoknak sincs jobb elképzelésük.

2013. ápr. 18. 16:23
 63/64 A kérdező kommentje:

15:42

Ismerem az érpataki modellt, de azért köszönöm. Most komolyan, minden cinikusság nélkül.

2013. ápr. 18. 16:50
 64/64 A kérdező kommentje:

Andizsuzsi

Jelen törvények és jogszabályok között valóban nem. De én a Jobbik programjáról beszélek, és nyilván, ha ezt szeretnék csinálni, akkor megteremtik erre a jogi lehetőségeket. Hiába mondod, hogy most mi van. A Jobbik egy teljesen más vonalat képvisel, mint az eddigiek. Nyilván változtatna a törvényeken, és lehetővé tenné, hogy megvalósulhasson ez a kezdeményezés, hiszen az övék.

Elnézést, félreolvastam valóban, de azt tartom, hogy azok a családok, akik sok gyereket nevelnek, de nem adóznak, tehát nem dolgoznak, azokat sújtsa is rendesen. Ne neveljen sok gyereket, ha eleve nem dolgozik, nem tudja tisztességesen felnevelni, csak egyfajta pénzforrásnak tartja.

2013. ápr. 18. 16:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!