A cigánykérdéssel kapcsolatban mit lehet tenni?
- Fel kell mérni, hogy hány cigány van az országban. De a valós adatokat.
- A cigánybűnözés felszámolása, a falvakban és vidéken a csendőrség felállítása, valamint a rendőrség megerősítése.
- A Országos Roma Önkormányzatot fel kell számolni, a jelenlegi cigány vezetőket bíróság elé kell állítani. A cigány szervezetek meg kell reformálni, hogy segítő kezet tudjon nyújtani a cigány embereknek.
- A keresztény egyházakat, és a civil szervezeteket be kell vonni a cigányság felzárkóztatásába, segíteni visszavezetni a cigányságot a munka, az oktatás és a törvények világába.
- Szükség van cigány pedagógusokra, akik a cigányság tanításával foglalkoznának.
- A bűnöző családokból a gyermekeket ki kell emelni, és bentlakásos iskolákban, akár hazafias nevelés útján is tanítani őket.
Mi a véleményetek erről?
"Én pl. teljesen normális és hosszú választ írtam, direkt nem gyűlölködve, hanem fordítva. Remélem, elolvastad, mert biztosan nem gépelem be újra."
Sajnos nem sikerült elolvasnom. :(
"Látod rajta, hogy cigány-e."
Na itt kezdődik a probléma. Valós adatokat ránézésre?
Rgy korábbi kérdező már belefutott ebbe nem is olyan régen. 10 emberből nem tudta kiválasztani. Sőt, azt sem ismerte fel, hogy van köztük egyáltalán.
És mi van azokkal, akiknek van cigány felmenőjük. Milyen aárnyig cigány a cigány? Minden ember családfáját végigkutatja valaki, hogy van-e a felmenői között? Vagy ha cigány vagyok, de ránézésre nem látszik, akkor nem tartozom közéjük?
A cigányok mit fognak megkülönböztető jelként viselni?
Már mondtuk, hogy ha nem látszik, akkor megnézzük a családját. Én ismerek olyan cigányt, akin nem látszik, de a szülei és a testvérei teljesen azok. Mondjuk cigányként viselkedik, így könnyű rajta észrevenni.
A fél- és negyedcigányok külön téma. Esetükben és az értelmiségi, kulturáltan viselkedő cigányság (prímások) esetében felmentés javasolt a pénzelt emigráció helyett.
"Már mondtuk, hogy ha nem látszik, akkor megnézzük a családját"
Ha nem látszik, akkor honnan tudod, hogy meg kell nézni a családját?
Ezért kérdeztem, hogy minden ember családját meg kell nézni?
Kérdező! Mi van akkor, ha tudod pontosan, hogy hányan vannak? Mi változik attól?
Meg lehet "házon" belül is oldani a problémát. Gyöngyöspatáról néztem egy videót. Ahol egy idős néni mesélt arról, hogy szatyorral a hátán, bottal a kezében ment haza, mire 3 cigány fiatal elkezdte követni őt, hogy "segítenek hazavinni a szatyrot". Mondta, hogy nem kell, mire elkezdték cibálni azt az idős nénit, majd elmentek. Belenézett a kamerába, és megkérdezte, hogy "tudják, hogy a cigányok milyenek?"
És ezek után, amikor itt olvasom nem egy kérdés alatt, hogy a cigányokkal nincsen semmi probléma, akkor mindig erre a nénire, és még millió idős, középkorú és fiatal magyar emberre gondolok, akiket vegzálnak napi szinten a cigányok. Meg kell oldani, nyilván nem erőszakkal, nem lövöldözéssel, de valamit tenni kell, mert ez már tarthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!