A cigánykérdéssel kapcsolatban mit lehet tenni?
- Fel kell mérni, hogy hány cigány van az országban. De a valós adatokat.
- A cigánybűnözés felszámolása, a falvakban és vidéken a csendőrség felállítása, valamint a rendőrség megerősítése.
- A Országos Roma Önkormányzatot fel kell számolni, a jelenlegi cigány vezetőket bíróság elé kell állítani. A cigány szervezetek meg kell reformálni, hogy segítő kezet tudjon nyújtani a cigány embereknek.
- A keresztény egyházakat, és a civil szervezeteket be kell vonni a cigányság felzárkóztatásába, segíteni visszavezetni a cigányságot a munka, az oktatás és a törvények világába.
- Szükség van cigány pedagógusokra, akik a cigányság tanításával foglalkoznának.
- A bűnöző családokból a gyermekeket ki kell emelni, és bentlakásos iskolákban, akár hazafias nevelés útján is tanítani őket.
Mi a véleményetek erről?
És még tovább megyek.
A ránézésre megállapítást hogy képzelted el? Mindenki felsorakozik egy bizottság előtt, ami megnézi, hogy ránézésre cigány-e az illető? A bizottság tagjait ki nézi meg?
Most te komolyan nem érted, vagy csak nem akarod érteni, mert védeni próbálod a kedvenceidet?
Igen, ránézésre is látszik valakin, hogy cigány-e vagy sem. Igen, látszik ránézésre egyébként.
De nem tudom, hogy a Jobbik hogy képzeli el, ez az ő programjukban van. Azért írtam én is ide, mert szerintem is fontos tudni, hogy mennyi cigány van az országban. Mert nem szeretné senki, ha túlszülnének minket mondjuk. De ha tényleg ennyire érdekel - tudom, hogy nem, csak kötekedni akarsz - akkor kérdezd meg a Jobbikot ez ügyben, hogy hogyan képzelik el. Ezek nem csak bűnügyi dologként kellenek, hanem szociális meg minden egyéb miatt.
Nem, nem vagyok cigány. (bár lehet, ha rámnéznének, kiderülne, hogy mégis). És még csak nem is barátaim. De ilyen erővel akkor rád is lehetne mondani, hogy cigány vagy, mert úgy nézel ki. Hiszen az, hogy kinek milyen a kinézete, eléggé szubjektív dolog.
Tudod kérdező, az az érdekes, hogy felteszel egy olyan kérdést, olyan megállapításokkal, amikről fogalmad sincs. Az, hogy kérdezzem meg a Jobbikot, nem válasz. Ha te nem tudod a választ a saját kérdésedre, akkor mi a csudának tetted fel az egészet?
A Jobbik soha nem állított ilyet, hogy ránézés alapján kell megítélni egy emberről, hogy milyen származású.
Ha meg arra vagy kíváncsi, hogy kinek mi a véleménye a Jobbik cigánypolitikájáról, akkor azt kérdezd. Többször válaszoltunk már rá.
Na, pont erről beszéltem. A korrupció vagy a bűnözés felszámolásánál sem érdekel, hogy hogyan. Csak csinálják meg. Nekem a családfámban nincsen cigány, lehet, hogy neked van, nem tudom.
Azért az erős túlzás, hogy fogalmam sincs. Egyedül te nem értetted meg eddig, hogy miért kellene felmérni, hogy mennyien vannak az országban. Nem csak ebben a kérdésben, hanem máshol is megértette mindenki, hogy abban nincs semmi gond, ha felmérjük, hiszen valóban van égető kérdés sajnos. Egyedül te nem értetted meg.
Azért tettem fel, mert nem gondoltam volna, hogy lesz egy olyan, aki egy olyan dolgot nem ért meg, amit mindenki más megért, még ha némelyek nem is fogadják el. Az, hogy milyen módszerrel mérjük fel, irreleváns. Csak mérjük fel, szükséges.
A Jobbik nem állított soha olyat, hogy ránézésre állapítsuk meg, de Vona Gábor az egyik TV műsorban - egyébként nagyon helyesen - megmondta a riporternek - aki olyan volt, mint te - hogy ne legyünk képmutatóak, azért egyértelműen meg lehet állapítani, hogy ki cigány, és ne csináljuk úgy, mintha nem lenne Magyarországon egy cigány kisebbség. Nagyjából ennyi.
De egyébként nem egyszer hallottam már a büszke cigányokat arról beszélni, hogy cigányok, nem magyarok.
Vagy a primitívebb verzió, az "én cigány vagyok, nem egy gádzsó paraszt magyar". Szóval ők sem nagyon tagadják, hogy cigányok lennének.
"Egyedül te nem értetted meg eddig, hogy miért kellene felmérni, hogy mennyien vannak az országban."
Valóban nem értem, ezért kérdeztem. Te viszont nem tudsz rá válaszolni. Az, hogy mindenki más érti, nem válasz. Ha te tudod a választ, szánjál már meg légyszíves, és oszd meg velem.
A családfát milyen mélységig van felállítva?
Csak jelzem, hogy már egyszer leírtam:
"Mert nem szeretné senki, ha túlszülnének minket mondjuk."
Vagy esetleg a családi állapotuk, az integrációhoz való viszonyuk, iskolázottságuk, a magyarsággal szembeni véleményük stb..Remélem, ezt akkor már megérted.
De írtam, hogy Vona Gábor mit mondott, csak azért írom, mert arra nem reagáltál.
És azt is írtam - erre sem reagáltál - hogy a cigányok legalább 90%-a nem tagadja magáról, hogy cigány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!