A cigánykérdéssel kapcsolatban mit lehet tenni?
- Fel kell mérni, hogy hány cigány van az országban. De a valós adatokat.
- A cigánybűnözés felszámolása, a falvakban és vidéken a csendőrség felállítása, valamint a rendőrség megerősítése.
- A Országos Roma Önkormányzatot fel kell számolni, a jelenlegi cigány vezetőket bíróság elé kell állítani. A cigány szervezetek meg kell reformálni, hogy segítő kezet tudjon nyújtani a cigány embereknek.
- A keresztény egyházakat, és a civil szervezeteket be kell vonni a cigányság felzárkóztatásába, segíteni visszavezetni a cigányságot a munka, az oktatás és a törvények világába.
- Szükség van cigány pedagógusokra, akik a cigányság tanításával foglalkoznának.
- A bűnöző családokból a gyermekeket ki kell emelni, és bentlakásos iskolákban, akár hazafias nevelés útján is tanítani őket.
Mi a véleményetek erről?
A csendőrség nem feltétlenül szükséges ,elég lenne a rendőrséget erősen megreformálni , nem muszáj külön csendőrség részleget nyitni.
A többi intézkedéssel egyet értek
Egy Jobbikos.
"Mert nem szeretné senki, ha túlszülnének minket mondjuk."
Attól, hogy tudod, hogy hányan vannak, még "túlszülnek" minket.
"De írtam, hogy Vona Gábor mit mondott, csak azért írom, mert arra nem reagáltál."
De, reagáltam. Ránézésre nem lehet megállapítani, hogy ki a cigány. Akkor sem, ha Vona ezt állítja. (mint ahogy azt sem tudták megállapítani, hogy ki a zsidó, emlékszel?)
És te miből állapítottad meg, hogy nincsenek a felmenőid között cigányok? Ránézésre?
"Attól, hogy tudod, hogy hányan vannak, még "túlszülnek" minket."
Na igen, de a programban le van írva, hogy jogállami kereteken belül hogyan lehetne megoldani ezt a problémát.
"De, reagáltam. Ránézésre nem lehet megállapítani, hogy ki a cigány. Akkor sem, ha Vona ezt állítja. (mint ahogy azt sem tudták megállapítani, hogy ki a zsidó, emlékszel?)"
A zsidót kicsit nehezebb, mint a cigányt, nem gondolod?
"És te miből állapítottad meg, hogy nincsenek a felmenőid között cigányok? Ránézésre?"
Hehe, vicces, ahogy így kötekedsz ezzel, de a te logikád szerint nem lehet Magyarországon akkor megállapítani, hogy ki a cigány és ki a magyar? Most ezt te komolyan gondolod?
Ki a cigány?
Erre kétféle meghatározás létezik:
- Aki felvállalja, hogy ő cigány. Az ő számuk kb. 350 ezer.
- Akit a környezete cigánynak tart. Az ő számuk 2003-ban 600 ezer körül volt, mára kb. 700 ezren lehetnek.
Aki nem tartja magát cigánynak és a környezete sem tartja annak, akkor szerintem nincs is értelme a kérdésnek, hogy akkor most cigány-e vagy sem, mert az ő esetükben ez már teljesen lényegtelen.
Kétségtelen, hogy a cigányság esetében sokkal magasabb a bűnözők aránya, de nem lehet általánosítani. Megfelelő oktatást, nevelést kell biztosítani. Az integrált oktatást kár erőltetni, de nem etnikai alapon kell különbséget tenni, hanem értelmi szint és szorgalom alapján.
A 70-80-as IQ-val rendelkező, szakmunkásnak való illetőt nincs értelme együtt oktatni a 110-130 IQ-val rendelkezővel, aki képes elvégezni egy egyetemet is.
A butábbak csak akadályozzák az okosabbakat és mivel lemaradnak, nincs semmi sikerélményük, így az iskolát is gyorsan megutálják. Az ő esetükben nincs értelme erőltetni, hogy 18 éves korukig matematikát, fizikát, kémiát, történelmet tanuljanak, nem ettől lesznek sikeresek az életben. Inkább már korán egy szakma szeretetét kell megtanítani nekik, amiben sikeresek tudnak lenni.
Akin nem tud segíteni a társadalom és mégis bűnözővé válik, azt szigorúan büntetni kell. Vannak emberek, akikben nincs empátia embertársaival szemben, még az idős néniket is megtámadják, az ő esetükben nagyon szigorú büntetésekre lenne szükség.
Hiába mondják a liberálisok, hogy szigorú büntetéseknek nincs visszatartó ereje, szerintem biztosan van. A modern technikát is lehetne alkalmazni a közbiztonság javítása érdekében (pl. közterületi kamerák, a visszaeső bűnözőkre GPS nyomkövetős lábbilincs, mint Amerikában stb.).
Kedves kérdező!
Nem mondom, hogy nincsenek a cigánysággal kapcsolatos problémák, mert vannak, de azok megoldása nem a Jobbik által kínált út - szerintem.
"Na igen, de a programban le van írva, hogy jogállami kereteken belül hogyan lehetne megoldani ezt a problémát."
Jogállami keretek között sehogy sem lehet megoldani. Szülni minden nőnek alanyi joga, ezt jogállami keretek között korlátozni nem lehet. És nem is az lenne a lényeg, hogy a számuk csökkenjen (és itt tér el az én véleményem erősen a Jobbikétól), mert kit érdekel, hogy hányan vannak, ha a társadalomba beilleszkedve élnek?
Azt mondod, szükség van cigány pedagógusokra. Egyetértek. Ehhez viszont szükség van pozitív diszkriminációra, ami ellen a legjobban tiltakoztok.
Mondok egy példát.
A 3. gyerektől felfelé a családi pótlékot nem pénz formájában, hanem adókedvezmény formájában kell családnak juttatni. Na most, mivel tudjuk, hogy a többségük nem dolgozik, nem fog 3 gyereknél többet szülni, mert nem dolgozik, nem kap már pénzt a gyerekek után.
Ha meg elmegy dolgozni, akkor meg csak jól járunk. De nem fog elmenni, mivel nem a gyerek száma a lényeg, hanem az utána járó pénz. Demokratikus, jogállami kereteken belül ez egy megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!