Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem igazságos az egykulc...

Miért nem igazságos az egykulcsos?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom,hogy így igazságos,mindenki ugyanannyi %-ot fizet.

[link]

Idézet a cikkből:

" ma Magyarországon az adóbevallást benyújtók mindössze 6,5 százalékától származik az szja-bevétel több mint 80 százaléka, vagyis az a réteg, amely az egy kulcs révén jelentős jövedelemtöbbletben részesül, nagyon szűk."

2013. ápr. 6. 17:42
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Tudod egyáltalán hogy működik a progresszív adózás? 17% adót fizettél évi 15 millió forintig!!! A 36%-ot csak a 15 millión felüli értékből fizetted, tehát ha 20-at kerestél akkor 5 millióra fizettél 36%-ot és 15 millióra 17%-ot. Nem az egészre 36%-ot...

Érdekes azt állítani, hogy nem vagy gazdag... 15 millió felett keresel és nem vagy gazdag? Több, mint bruttó 1,25 milliós havi fizetéssel szerinted te nem számítasz gazdagnak? Hát te tudod... én 8 hónap alatt keresek ennyit, és az ország 80%-a is ilyen cipőben jár kb.

2013. ápr. 6. 18:23
 12/28 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem igazságosnak igazságos egy egykulcsos adó, ha nem a fidesz félét nézzük. Egyébként nem az ember jövedelmét kéne megadóztatni, hanem a fogyasztást. Hiába van többkulcsos, ha sok ember adózik 80 ezer után a többi 100-200 ezret meg kézbe kapja.
2013. ápr. 6. 18:25
 13/28 A kérdező kommentje:
Ma 18.23 Egy olyan adózás nekem is tetszene,de az ellenzékből senki sem szeretne ilyet.Bajnai és az MSZP is 400bruttó felett már 30-35%os adót vetne ki.
2013. ápr. 6. 18:27
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

A minimálbéres "adócsalásra":

Ezt nem a dolgozó dönti el az esetek 90%-ában, hanem a munkáltató... Ha azt mondja a dolgozó, hogy így nem, akkor keres mást a munkáltató a helyére, mivel ekkora munkanélküliség mellett, másnap három újat talál a becsületes illető helyére. Így konkrétan az illető számára 2 lehetőség marad:

1. éhen hal

2. adót csal

Na melyik jobb? Sajnos így áll a helyzet szeretett hazánkban.

2013. ápr. 6. 18:29
 15/28 anonim ***** válasza:
87%
Ez tény, hogy a bruttó 416-tól még nem lesz valaki dús gazdag, én egy olyan adórendszert favorizálnék mint ami az USA-ban van, 4-5-6 kulcsost, úgy már mindenki "megérdemelné" megfelelőt. Vagy teljesen eltörölni az SZJA-t, és helyette a forgalmi adót növelni, természetesen nem az élelmiszerek, és hasonló létszükségletek adóját, hanem leginkább a luxuscikkekét.
2013. ápr. 6. 18:35
 16/28 anonim ***** válasza:
82%
18:35-ös szerintem is ez lenne megfelelő csak annyi a gond hogy szted egy gazdag ember aki megenged magának egy luxuscikket nem fog tudni külföldről rendelni vagy kimenni és megvenni? Ez azmadó akkor lenne jó ha mindenhol a világon ilyen lenne az meg lehetetlen...
2013. ápr. 6. 18:39
 17/28 anonim ***** válasza:
64%

Azt a határokon lehet ellenőrizni, és akár VÁMoltatni, most viszont offshore cégbe viszi ki a pénzét, az jobb?

Létezik olyan megoldás is, hogy a cégek terhének csökkentése, így kevesebb pénz áramlana ki az adóparadicsomokba, több cég "tolná" külföldről ide a pénzét, olcsóbban tudnának itt termelni, így olcsóbban tudnák külföldön eladni a termékeiket, és így "gerjed" tovább a folyamat. Máris pörög a gazdaság, ehhez azonban kéne egy IMF hitel, hogy finanszírozható legyen az ország a gazdaság felpörgéséig... amit Viktor király nem akar, szerinte jobb nekünk a büszke éhenhalás, bár az ő társadalmi rétegét ez nem érinti a kilakoltatás, köszönhetően többek között az 1 kulcsos adónak.

2013. ápr. 6. 18:59
 18/28 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg azon kellene ügyködnie a kormánynak, hogy bevonják az az adózásba a vállalkozókat meg minden más adócsaló réteget. Az adófizetőket meg már végre békén kellene hagyni, akár gazdagok akár nem. Nonszensz, hogy ők fizetnek a sok ügyeskedő helyett, akikhez még egyetlen jobb vagy baloldali kormány sem mert nyúlni.
2013. ápr. 6. 19:05
 19/28 A kérdező kommentje:
Szörnyű,hogy ott tartok inkább azt mondom a fiamnak,hogy ne tanuljon mérnöknek,mert kiszúrják a szemét a fizuval,inkább legyen vállalkozó,mint a szomszéd,mert akkor csalhatsz adót és járhatsz Audival meg évente nyaralni.
2013. ápr. 6. 19:14
 20/28 anonim ***** válasza:
64%

Aki meg régen 16%-ot fizetett az akkoriban legalább hó első felében nem éhezett most kb befizeti a számlákat és el is fogyott a pénze. Ha a csórók még jobban lecsúsznak az nem csak az ő problémájuk. az ilyen gazdag majmok mint te fogják megfizetni az árát méghozzá kamatostul.

2013. ápr. 6. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!