Mi a véleményetek róla hogy az ovisok kapnak egy Eszter Izraelben című kiadványt?
Már az óvodában elkezdődik az agymosás , agyhalottakká nevelés?
Felháborító hogy már ovisoknak ilyen baromságokkal tömik a magyar gyerekek fejét.
Semmi közünk Sém törzseihez meg a bugyuta vallásaikhoz.
Hogyha bárminemű tüntetés vagy ellenállás lesz, én részt fogok venni benne.
Fontos a fial generáció , nem szabad engednünk hogy ez történjen.
Pontosan, semmi gond nem lenne azzal, ha más kultúrát bemutató kiadványokkal találkoznak a gyerekek, de így elég egyoldalú. Pl. kitettek volna 3-4 darab különféle országgal, kultúrával foglalkozó olvasmányt pl. Japán, Izrael, Anglia és akkor a gyerek érdeklődésének megfelelően választ, de így...
Nem vagyok antiszemita, sőt szeretem Izraelt, de így tényleg nincs meg a választásnak a lehetősége.
Bár, ha megnézzük a kiadót, Izraeli Nagykövetség, lehet, hogy csak más nagykövetségeknek kellett volna a fáradságot venni hasonló projektre.
Ez a könyv tömény agymosás.
Viszont történetesen az erről szóló kuruc.infós cikkben csak annyi áll, hogy az izraeli nagykövetség akarja ezt, nem az, hogy bárhol is tanítják már az óvodákban.
"A kiadvánnyal magával nem lenne probléma, sőt. Ami a csőrömet böki, hogy a többi nemzet, kultúra, vallás, nézet stb. nem szerepelhet ilyen kiadványokban, még tájékoztatási céllal sem."
Akkor esetleg nézd már meg, ki is adta ki a kiadványt: az izraeli nagykövetség.
Az izraeli nagykövetség a saját költségén csináltattak az ilyen füzetekből valamennyit, amit szétküldözgettek különböző intézményekbe (én eddig csak általános iskolákról hallottam, oviba sok értelme nincsen ilyen könyvet gyártatni a gyerekeknek, hiszen jellemzően még nem tudnak olvasni...) azzal, hogy itt van egy színes kiadvány, amit felhasználhatnak segédanyagként, ha esetleg szeretnének zsidósággal és Izraellel kapcsolatos felvilágosító órát tartani a gyerekeknek - aztán majd az adott intézmény eldönti, hogy szeretne-e vagy sem, a nagykövetség célja értelemszerűen az, hogy minél több intézményben legyen az, hogy az igazgató a homlokára csap, hogy "hát eddig erre nem is gondoltam, de ha már úgyis itt vannak ezek a színes kiadványok, akkor végső soron miért is ne, amúgy se árt, ha a gyerekek egy picit megismerkednek más kultúrákkal is'.
Ugyanezt a többi követség pont ugyanúgy megtehetné, és akkor róluk is lennének ilyen kiadványok, és náluk is ott lenne az esély, hogy az igazgató a homlokára csap, hogy 'milyen remek ötlet, akkor csináljunk egy ilyen foglalkozást is'.
Az izraeli nagykövetség pont azt csinálja, ami egy nagykövetségnek a dolga is: igyekszik népszerűsíteni a saját országát és nemzeti kultúráját - teszi mindezt a saját pénzéből. Az intézmények meg maguk eldönthetik, hogy kell-e ez nekik, vagy sem.
Akkor meg mi a baj ezzel?
Elég erőteljesen műhiszti szagú a dolog, mint általában, ha zsidókról vagy Izraelről van szó...
Ez a kiadvány nem Izrael kultúráját népszerűsíti , nem nagyon írnak benne Izrael főbb nevezetességeiről , építészetéről , az izraeliek életmódjáról.
Ami a könyv célja , hogy a zsidók sajnáltatni tudják magukat , "jaj a rómaiak , jaj a Hitler , jaj a keresztes lovagok". Ez tömény sajnáltatás.
A zsidók nem angyalok , nem kell őket sajnálni , elég sok bűnük van.
"Mindössze" három kivetnivalóm van:
1. Eszter legyen szíves a világ többi országát is bejárni.
2. A stílus 5-10 évvel fiatalabb réteget céloz meg, mint a közölt tartalom. Ez így nem kóser.
3. A történelem fejezetet egy az egyben kivenném belőle. Majd ha a gyerek felnő, és megtanul fenntartásokkal kezelni igazságokat, akkor foglalkozzon vele. Nem véletlenül kezdődik a történelem oktatása csak felső tagozattól. Ez a kiadvány erősen sarkít, és Izrael "szabadidős" lehetőségeivel kapcsolatban is féligazságokat sugall.
#16 tetro,
Hát ez az! :"D
A kérdés (és néhány válasz) már azt feltételezi, hogy szétszórták az anyagot, mondjuk valami izraeli drónnal és amelyik óvodáskorú gyermek nem olvasta/hallotta, őt és családját felkoncolták.
Sokféle javaslat volt már mindenféle oldalon, mindenféle témában és mégsem váltak valóra.
De ááá, ha azt mondom anyámnak, hogy "minnyá megyek, hagyjál, minnyá megyek a boltba és veszek kenyeret és tejet" az még nem egyenlő azzal, hogy abban a szent pillanatban ott is vagyok és hozok is. :DDD
"Ami a könyv célja , hogy a zsidók sajnáltatni tudják magukat , "jaj a rómaiak , jaj a Hitler , jaj a keresztes lovagok". Ez tömény sajnáltatás.
A zsidók nem angyalok , nem kell őket sajnálni , elég sok bűnük van."
A magyarok is sírnak-rínak, hogy jaj a törökök, jaj a Habsburgok, jaj trianon, jaj az oroszok, pedig nem kellene sajnálkozni mert elég sok bűnünk van.
19.
A kérdés nem a magyarokról szólt.Legyél szíves a kérdésre felelni és nem mellébeszélni ,ha nem tudsz akkor ne is írj.
Általános iskola alsóban vagy óvodában , lényegtelen.
Tiltakozni kell a könyv ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!