Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Balos, liberális, kisebbség...

Balos, liberális, kisebbség védők! Találkoztatok már élőben roma kisebbségivel?

Figyelt kérdés

Ért már titeket vagy a családotokat atrocitás a részükről?

Laknak a környezetetekben?

Utaztatok már velük együtt?

Hol laktok, kocsitok van?

Szeretném tudni hogy van-e erkölcsi alapja a tevékenységeteknek.

2013. febr. 2. 22:43
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy engem csak a helyesírással akartok elcsitítani, mert az írásom az igazság, leírtam milyenek a cigányok.

Csak nem tudtok érvelni, arra sem ,hogy a cigány nem képes elmenni dolgozni, lásd: Kanadai eset, adtak volna munkát is ,de hát ott is elkezdtek lopkodni. Na pedig ott semmi rasszizmus nem volt, segítséget is adtak.

Erről mi a véleményetek? Erről nem írtok véleményt.

Folyamatosan csak a helyesírás, azért vagytok oda érte ,mert nem tudtok ezekre a velem megtörtént esetekre indokot hozni.

Akkor azt mondjátok ,már el,akkor én helyesírásomba bele köttök,akkor a cigányokba miért nem? A sok írástudatlannal,ja akkor mondjátok oktatás fejlesztése kell stb Nekem miért nem mondjátok,hogy lehet azért nem tudok helyesen írni ,mert rossz volt az oktatás,de az nem számít ,hogy a cigány be se jár órára. Akik lopnak azok miért? Ők miért nem tudják megállni? Én is megtudom, pedig szegények vagyunk. Én is lophatná akármit, de én nem olyan vagyok. Tudod, olyan érdekes sokan írják gyűlölik őket, akkor az ,hogy van? Maguknak köszönhetnek mindent. Ész érvekre nem tudtok magyarázatot adni, sok rokonunkkal beszélgettem erről is és mindenhol így van, utálják őket, csak az interneten válaszoló ,való életet nem látók mondják ezt.Ha a cigány lop,akkor azt mondjátok át kell nevelni, meg tolerálnunk kel ,akkor rám miért nem írjátok,hogy jobb tanítás kéne az iskolákban?

Én miért nem beszélhetek amikor Ti a demokráciáért küzdötök?

Engem miért akartok csendben tartani ,hogy ne tudják meg ,hogy még miket csinálnak.

Elterelitek a témát:

Amúgy, olyan érdekesek vagytok,ha valaki szidja a cigányokat, ész érvek mellet ,megtapasztalta milyenek, hallott róluk és leírja akkor azt egyből a helyesírása miatt piszkáljátok,mert ti nem tudtok ezekhez hozzászólni ,mert még nem láttatok belőlük.

Le kéne állni ezzel a fene nagy liberalizmussal.

2013. febr. 4. 20:34
 32/53 anonim ***** válasza:
0%

Ne sírj, Papuskám, meglásd jobb lesz, csak szedj egy kicsi nyugtatót be!

Mivel tökmindegy, hogy mi van, ezért bemásolom a neked észérvekként, és tényekként nem felfogható levelemet, meg előtte a te leveledet, amivel a beszélgetést nyitottad.

Te: Én is beletudok kötni a helyesírásodba.

Miért kötök bele a helyesírásunkba? Amikor puszta tényeket élettapasztalatokat írunk,hogy ezek meglopnak minket, parasztoznak, iskolában ordítoznak, Ma a vonaton cigiznek, ma is szívták, az olcsó 30-40 éves műbőrbe jól beleszívódik elég büdös lett köpködnek, inkább átmentem a másik vagonba, undorítóak. Ma is iskolában órán a tanárt megfenyegették, kiülnek az ablakba cigizni, ki be járnak, a tanárral szájalnak, énekelnek cigányul, fellökték osztálytársam ,meg engem. Ma is az egyik megkért vigyem fel a táskáját és NEM-et mondtam, úgy is mi fogjuk őket eltartani. Mi az ,hogy ez demagógia a liberálisok szerint, akkor tán nem segélyből élnek meg lopásból élnek amit a munkások és a parasztok adójából vonják le? De abból, hány cigány parasztot ismertek? Egyet se mert nem szeretnek dolgozni csak lopni élősködni.

A másik munkahely azért, hagyjuk már sok helyen lakásokat adtak nekik és eladták őket. Ez is demagógia? Nem akarnak dolgozni! Iskolában is mondja a cigány,hogy majd ti dolgoztok nekünk, az egyik tanárunk csak viccből megkérdezte ,hogy lopnak, ők meg dicsekednek vele. Dicsekednek azzal,hogy mindent el tudnak lopni, meg a trafó lopásaikkal is. Anyának már ellopták az istállójától, biztos cigányok voltak, cigány göncök voltak a villanyoszlopon.

A cigány a legalattomosabb nép, segélyből él, nem dolgozik, mi meg eltartjuk őket.

Miért pontoztatok le? Nem tetszik egy 15 éves élet tapasztalt fiatal írásai? Tán azért,mert az kisebbség meg kell védeni,meg neki mindent lehet? Szerintetek igen.

Én:

Nem valószínű, hogy elgépelésen, esetleg apróbb vesszőhibákon kívül találsz is valami kivetnivalót a helyesírásomban. Ez is bizonyítja egyébként, hogy én annak ellenére, hogy nem üldözöm vakon a cigányokat, elég magyar vagyok ahhoz, hogy ápoljam a nyelvet. Egyébként, azért kötök (kötünk) bele a helyesírásodba, mert magyarkodsz, de írni, azt nem tudsz.

Az "élettapasztalataidat" meg hanyagold. 15 évesen vajmi kevés élettapasztalatod lehet. Másrészt, nem érzem úgy, hogy ezek amiket leírsz "cigányspecifikus" dolgok lennének. Akikről meg írtál, szimplán szar emberek.

Akikről beszélsz még, a segélyből élők. Képzeld, mi, egyszerű magyar család is egy évig segélyből éltünk, miután édesapámat kirúgták - nem maga miatt. Ezek után próbált munkát találni, - mint a cigányok is, akikről írsz - de nem talált. Vagy, ha talált valamit nem vették fel a kora miatt. Egyébként, mint írtam, édesanyám a családsegítőnél dolgozott, innen ismeri a segélyezés módját, és biztosított róla engem is, de valószínűleg neked is ugyanezt mondaná, hogy a segélyeket halmozni NEM lehet. A segélyeket megítélik és nem csak úgy kapják, akik kapják.

Más. Magyarországon nincsenek parasztok. Munkások vannak, de nem úgy, mint a 40-es, 50-es években voltak "A Munkások". Én inkább dolgozónak nevezném őket.

Sok helyen lakásokat adtak nekik (a cigányoknak), igen. A hatvanas években, mert kellett a településeknek egy lélekszám, például hogy várossá avassák őket. Ekkor telepítették le a békés vándorcigányokat, akiket beszorítottak egy nekik ismeretlen helyzetbe. Ezért lógnak ki ma is egy kicsit a sorból a cigányok. Mert még lemaradásban vannak.

Ez is demagógia? - Kérded. És én erre csak annyit mondok, igen. Amíg mutogatsz, minősítesz, általánosítasz, ez büdös demagógia marad.

"Iskolában is mondja a cigány,hogy majd ti dolgoztok nekünk, az egyik tanárunk csak viccből megkérdezte ,hogy lopnak, ők meg dicsekednek vele."

Erre csak annyit mondok, hogy magyar, sőt magyarkodó osztálytársam azzal "menőzik", hogy bliccel.

Megkárosítja az adófizetőket! - Hördülhetnénk fel, de valamiért ez el szokott maradni.

A tanárról meg, aki ilyennel viccel, arról is megvan a véleményem.

A cigányos, istállós sztorihoz: Te lepődnél meg legjobban, hogyha kiderülne, hogy magyar volt az elkövető. Bár, ha cigány volt, akkor sem az számít, hogy cigány, hanem az, hogy lopott.

"A cigány a legalattomosabb nép, segélyből él, nem dolgozik, mi meg eltartjuk őket." - Demagóg, undorító duma volt ez, se több, se kevesebb.

A helyesírásod és a stílusod miatt pontoztunk le elsősorban. Én legalábbis ezért.

2013. febr. 4. 20:50
 33/53 anonim ***** válasza:

Mihez képest a következő leveledben csak megismételted az eddigieket, és hozzátetted a kanadás rinyát.

Tehát az a nagy élettapasztalat, az a sok sérelem, az csak ennyi? DE TÉNYLEG CSAK ENNYI TELLIK TŐLED?

2013. febr. 4. 20:52
 34/53 anonim ***** válasza:

Magyarázkodás:

23-as: A "róól" előtt volt egy "a", tehát ez egy nagyon bénán leírt "arról" akart lenni.

Az írtsuk, meg az írt szó T/1-ben lévő felszólítómódja. (Soha sem suk-sükölök.)

2013. febr. 4. 20:55
 35/53 anonim ***** válasza:
Javítás: "sohasem".
2013. febr. 4. 20:55
 36/53 A kérdező kommentje:

Helyesírósdi tudjuk, szerintetek a cigány mindig ártatlan és mindig van egy csúnya magyar a sztoritokban.

Fehérek nem lopnak fémet meg trafót, ez a cigányok szakterülete, pláne helyi lakos nem fogja a másikat meglopni.

Cigányoknak meg olyan mindegy, minél közelebb van a lopni való nekik annál jobb.

Abba mi a magyarkodás hogy elmondja a cigányokról az eddigi tapasztalatait?

Lehet 16 éves, de mégis többet látott belőlük testközelben mint te ott a Palotádban.

Több valóságot látott és több a tapasztalata mint neked.

Aki ezt a szót használja hogy "magyarkodás" az nem lehet magyar ember, csak valami rózsadombon élő bibsi.

Magyar vagy te egyáltalán?

Te sem vagy sokkal intelligensebb a vita kultúrád alapján mert a témához hozzá szólni nem tudsz, illetve meg akarod hazudtolni a más élet tapasztalatát.

Te mit tudsz felhozni élet tapasztalatból?

Ha ne adj isten téged vagy a családodat kirabolják vagy valakit megszúrnak, akkor majd mit mondanál?

Vagy ha veszélyeztetnék a megélhetésedet, te mit szólnál?

Írta is a kérdező hogy a trafó lopás után hagytak bizonyítékot a kilétükről.

Nem értem abba mi az intelligencia hogy a mások tapasztalatát akarod meghazudtolni, és mindig mosdatod a szerecsent.

A viselkedésük is teljesen közösség ellenes, ezt írta is.

Mondjad apádnak menjen el Magyar helyesírás szabálykönyvet árulni ezekre a cigány lakta vidékekre, biztos lenne rá igény.

2013. febr. 4. 23:34
 37/53 anonim ***** válasza:
43%

Ne személyeskedj, te!

Egyébként, meg nem kerülnek el a romák, de "kérdezték már meg az időt"* magyarok is. MIÉRT KELL KÜLÖNBSÉGET TENNI?

Egyébként meg ja, nagyon kellemes ez a külvárosi elefántcsont-torony.

Igazából, meg bármit mondhatsz, az igazzá vállik, az "élettapasztalatod" miatt. Tehát mindegy is, hogy van-e más, mert te nem azt tapasztaltad. Miért nehéz elhinni, - Tudom, az élettapasztalat... (Ne írd külön ezt a szót!)(na, meg a sértődöttség, meg az önérzet)- hogy szar emberek vannak mindenütt, és ez nem kultúrától, származástól függ.

A "cigányos ruhákra" meg inkább nem mondok semmit, mert ti azt tapasztaltátok, hogy olyat csak a cigányok hordanak, tehát ez így van.

Aki meg a "ki magyar" lehetőséget süti el, hát, az se semmi. Egyébként, ha magyar vagy, tudsz helyesen írni, azon a gyönyörű nyelven, melyet az anyád rádhagyott!

TEHÁT NEM DUMÁLHATSZ, MÍG NEM TUDSZ ÍRNI. OKÉS?

Köszönöm, jó éjszakát.

* Régi trükk, nézzed meg az időt a telefonodon, hogy elvegyék. És tényleg le akarták nyúlni, mert még ők sértődtek meg a nemleges válaszon és ígértek mindenféle jót.

2013. febr. 5. 00:02
 38/53 anonim ***** válasza:

Fölösleges, magyaráznod kérdező!

A demokráciáért küzdenek, szólás szabadságért,de aki helytelenül ír, az maradjon csendben. Ez diszkrimináció a helytelenül írókkal szemben. Erről miért nem szólsz? Pedig ez ellen küzdötök.

Figyelj nekünk az iskolában hiába mondod,hogy a cigány tanulni akar , 9.osztályban az egész cigányság bukott, az osztályban.

És ilyenkor miért keveritek ide mindig a magyarokat,nem róluk van szó.

A Kanadai eset, ott adtak munkát,szállást és mégse kellet nekik. Ott még se mentek el munkahelyre,szóval nem a magyarok a bűnösök.

Tudod,úgy könnyű ,hogy nem mindennap találkozol velük, néha napján látod őket,eljönnél az én iskolámba rasszista lennél, mert itt ez hozza az élettapasztalat.

Aki 16 évesen alig látott cigányt az ne okoskodjon már. Én több cigányt láttam már. Érdekes a józan élettapasztalataimat nem tudod, meghazudtolni, attól,hogy még te nem láttál úgy könnyű.

Az élettapasztalataimat, szidod érdekes teneked még alig vagy nem is volt tapasztalatod velük szemben, arról nem írsz,hogy te találkoztál-e már velük. Tudod,, úgy könnyű, nem láttam cigányt, nincsenek cigány bűnözők.

Meg ,hogy 16 évesen így eldöntötted, majd utálni fogod őket, csak majd legfeljebb 10 év múlva amikor rájössz,hogy kiknek dolgozol, kik kapják a segélyt.

Nem a helyesírásommal van a gond,hanem azzal,hogy még keveset láttatok belőle nincs élettapasztalatod, attól,hogy különböző jogvédő újságokat olvastok és abból látjátok,meg a liberálisok meséiből, fel kéne ébrednetek és rájönni milyenek ők a való életben, én minden nap látom őket , és még is én vagyok a bolond, pedig ilyenek, csak ezekre nem tudsz vágni,amiket csinálnak, tapasztalok,mert te még nem tapasztaltál.

Aki a cigányok kultúráját negatív értelemben nem tapasztalta, az ne vitatkozzon itt cigány kultúrát megtapasztalt magyar emberekkel.

A cigányt alig látó ne mondja nincs cigány probléma akár hol,vonaton, iskolában stb., azért ,mert ti még nem láttatok. engem próbáltok kioktatni, pl.: helyesírás stb, de a kanadai esetnek mondjátok ,ahol nekik csak dolgozniuk kellet volna,de ott is élősködni szerettek volna. Erre nem válaszoltatok, hisz helyesírás, helyesírás,csak ez az egy szó, cigányok meg is ölhetnek akár vonaton este felé, hangoskodnak az a senkit nem érdekel.

2013. febr. 5. 06:22
 39/53 anonim ***** válasza:

"ezzel a helyesírással egy érettségin buknál, pedig nem nagy kihívás azt teljesíteni. Főleg ma nem."

Akkor a cigányoknak miért nincs érettségije? Ha nem nagy dolog?

Ma 3 órát nem lehetett megtartani miattuk.

Amúgy,honnan kéne őket megítélni, ha nem, élettapasztalat alapján?Az ember onnan tanulja őket, hogy meglátja őket, velük él. Én több időt töltöttem el velük,mint te. Szerintem nekem nagyobb a tapasztalatom velük szemben mint neked, ha te is láttad volna őket akkor nem lennél ennyire liberális a dolgokhoz. Gondolom még nem láttál közülük. Nem láttál cigányt.

Még is csak a viselkedésük alapján kell őket megítélni, én az alapján ítélem meg őket, te meg azt mondod csak ennyi telik tőlem, mégis mit vársz a cigányságtól? Ezek puszta tények, hogy milyenek, nézd meg amiket leírtam. Te neked nincs tapasztalatod velük szemben. Nagyon nincs,akkor nem így beszélnél róluk.

akkor az miért van,hogy nálunk a cigányok 14-en vannak körül belül és azokból mind bukott félévkor,hisz tanulhatna elvégezhetne egy szakmát ,csak hát lusta. Nálunk csak oár magyar bukik. Akkor ez ,hogy van? Nem akarnak dolgozni,jobb nekik, majd mi eltartjuk őket. Mire megy el az a sok segély? Buli,pia, cigi, stb

Majd próbálok képet küldeni minden hónap elseje körül és akkor látni,hogy mennek oda a segélyért. Bezzeg magyart ott én nem látok, kapják a segélyt a mi adónkból.

Utána meg kerülő úton próbálunk bejutni az iskolába, volt ,hogy ott mentünk át köztük és köpködtek...

Sok segélyt meg kapják, abból megélnek, de mi magyarok vagyunk és dolgozhatunk nekik,erről mindjárt írjátok ,hogy rasszista stb, ez az igazság, saját szememmel látom, ne próbáljátok már bemagyarázni mindent, nem a cigányok voltak stb, az próbálják átverni a liberálisok akik már láttak cigányt, volt velük tapasztalatuk.

Vagy amikor a cigány még az iskolában is kap támogatást, még ha bukásra áll akkor is valami tanulmányi támogatást. STB

Akkor erről mi a véleményed? Mi meg magyarok tanulunk, nem akarunk megbukni.

2013. febr. 5. 15:02
 40/53 A kérdező kommentje:

Helyes író, tőlem egyszer kérdezte meg egy cigány purdé hogy hány óra, de én tudtam mire megy ki a játék és mondtam egy kb. időpontot, erre kérdezi hogy biztos-e, mert neki fontos lenne tudni nézzem már meg telefonon, mondtam neki hogy most jöttem haveromtól és 2 perc amikor elindultam volt 13.30. Erre megállt egy pillanatra majd megkérdezte hogy milyen telefonom van... mondom semmilyen mert nincs rá pénz.

De a vicc az volt hogy a srác 1 háztömbbel arrébb lakott, látásból ismerjük egymást, de mégis felmérte volna a helyzetet...

Ez előtt előtt egyszer másik banda akik szintén a környéken laktak letámadtak boltból hazajövet, mert mekkora poén már ha 4 kb. 4 évvel idősebb srác elkezdi cseszegetni szatyrokkal teli kezű kezű kis srácot.

Nem akartak tőlem semmit, csak hogy mit reagálok ha megpróbálják elhúzni a kezemből a szatyrot.

Után meg voltam olyan hülye hogy átmentem nappal a cigány részen és megmondták hogy vagy fizetek nekik egy ezrest vagy ott vernek meg, és ez az a suhanc fajta volt, ezek komolyan gondolták.

Haverjaimat akik többen voltak ugyan ott nem messze később, állítólag késsel üldözték.

Belém magyar sosem kötött az utcán.

Ismerősök, rokonok tapasztalatait már nem is részletezem.

Nem vagyok rasszista, egyszerűen utálok mindenkit aki közveszélyes. És ebbe beletartoznak azok is akik anarchista módjára védik a veszélyes elemeket, így ők is közveszélyesek.

Nem válaszoltál a kérdésemre továbbá hogy mennyire tartod magad e nemzethez valónak, ha számodra szitok a magyarkodás.

És amíg csak a liberális szemüvegen keresztül nézed a világot a palotádból, és hozzáértés és tapasztalat nélkül szidod a másikat akkor te sem vagy jobb egy kifordult gondolkodású, kettős mércéjű rasszistánál, aki mint az ördög ügyvédje a bűnösöket védi a jókkal szemben.

De persze a bűnös cigányoknak mindent lehet, de aki formai hibát vét az írásában az meg mégse szólaljon?

SZÓVAL AMÍG ILYEN KÖZVESZÉLYES, KIFORDULT GONDOLKODÁSÚ, SZÓLÁSSZABADSÁG ELLENES VAGY ADDIG NEKED KUSS VAN. ÉRTEM?

2013. febr. 6. 00:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!