Miért van az, hogy ha kihívok egy szerelőt, az húszperces munkáért elkéri kétnapi (diplomás) fizetésemet?
Ne mondjátok, hogy mert adózik utána! Nem, azt mondta, ha kérek számlát, akkor többe kerül. (Nem kértem)
Azt se mondjátok, hogy hívjak olcsóbbat, mert ő volt a harmadik, akit felhívtam, a másik kettő kijönni sem volt hajlandó, pedig ők hajigálták be a postaládámba a szórólapjukat.
az óvónő az mióta diplomás munka?
itt nem a szaki árakkal van baj, hanem azzal, hogy keveset keresel. ez szomorú, de nem a szakik hibája.
oké ebben tévedtem, valóban diplomás képzés. a dadával kevertem össze vagy miatökömmel.
de az ovónő szarabbul van fizetve mint a tanár, szal itt nem számít a diploma. a szakmával van para nem a szakival ez a lényeg.
Hát nekem tavaly szilveszterkor dugulás volt a fürdőmben, másnap hívtam ki a szakit, aki mondta, hogy egész szilveszter éjjel folyamatosan dolgozott.
Jó ha 15 percet itt volt, és egy 10-est fizettem.
A piacgazdaság egy bonyolult dolog. Még rosszabb benne az, hogy mesterségesen beleavatkoznak tapló módra. Ennél csak az a rosszabb, hogy minden kiszámíthatatlan, mindenki csal, mert már így sem egyszerű. Sokakat legjobb meggyőződésük ellenére a kényszer hajt a csalásba. Mindez így lesz, míg nincs normális szakemberképzés, míg az nincs megfizetve, a csalása büntetve. Míg a munkának nincs értéke se, nemhogy tisztelete, míg az a tapasztalat, hogy sumákkal könnyebb. Ha ezek a körülmények változnak, a normalitás is lassan helyreáll. De a körülmények változásához mindenkinek a kemény akarata és tényleges tettei szükségesek.
A radiátor minden tavaszi csöpögését nem értem. Ha egyszer tízezer forintnyi időt szánnál rá, az internetről kitanulhatod, hogyan lehet megszüntetni. És a következő évi tízezer már tiszta nyereség... Nem vagyok szakiparos, de az ilyen piti ügyeket magam intézem, nem nehéz, némi gondolkodás, minimális szerszámigény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!