Ez igaz ezt megtehetik? (diplomás ügy)
igaz a hír, hogy ha diplomát szerzek nem mehetek külföldre dolgozni? csak ha kifizetem?
szal akkor minek vagyunk unióban? kb tökre bezárnak ezzel minket ide, márpedig elég szar dolog itt lenni most sajnos.
szóval nekem szinte most minden utamba beálltak, diplomát szerzek és nem mehetek ki... akkor most maradjak a diplomámmal itt és gürizzek 70 ezer forintkáért?
mi a fsz van?? miért ilyen szarok a fizetések magyarországon? mért nem mehetek el?
most mi a fszt csináljak? már évek óta szivatnak először is sz@r a fizetés( a nevetséges fizetés és az idióta politika miatt nem szándékozok itt maradni)
másodszor választhatok, hogy külföldön valami érettségi állásom lesz 1000-2000 euróért, vagy diplomámmal soha az életbe nem mehetek ki és itt szenvedjek a sz@ros kis ezreseimért?
olyan jól elterveztem b@sszameg havi 15 ezret kaptam volna már kapcsolatokat is alakítottam ki...
a hülyén fogalmaztam vagy ilyesmi akkor bocsi, csak
olyan jól tervezgettem a jövőmet és most szívembe nyilalt a hír...
azért nem mindegy, hogy jó munkám lenne és eltudnám tartani majd a családom, vagy az állam gondol egyet és azt mondja nekem, hogy NEM.. próbálj meg megélni egyedül! mert sajnos ez már az a szint
ne alapíts családot próbáld meg eltartani magad
Először elintézik, hogy az egyetlen egyetem mérnöki szak lehessen, mert a többinek már nincs értelme ( szal aki nem vágja a matekot az ne is éljen)
most meg már else mehetek..
Havi 15.000.-ből nem szerzel diplomát!
De ha kimégy,hogyan fogják rajtad behajtani a tandíjat? Nem vagy köteles bejelenteni,hol élsz és hol dolgozol! Mellesleg külföldön nem is biztos,hogy hajlandó a munkáltató levonni ezt a béredből!
Kedves Kérdező!
A fogalmazásod alapján nem tűnsz értelmiséginek. De ezt az útvonalat most nem nyitom meg.
Nos.
Ha állami(!) pénzből szerezted a diplomádat, akkor igen, két választás van előtted. Az egyik, hogy itt maradsz, és ennek az államnak dolgozol. A másik, hogy elmész, de akkor fizesd vissza a pénzt, amit az államtól a taníttatásodra kaptál.
Teljesen korrekt, ha az államtól elvárod a pénzt, akkor ő elvárhatja, hogy neki dolgozz, ne a külföldnek. Abban neki semmi jó nincs, ha drága pénzen kitaníttat, majd te itt hagyod.
"B" verzió, magánpénzből fizeted a taníttatásodat, és oda mész dolgozni, ahova akarsz.
Kedves Pro Patria!
Én is tudok szépen fogalmazni és helyesen írni is.
Gondoltam egy névtelen honlapon nem elvárás ez, így ahelyett , hogy időt szántam volna rá, első indulatomból írtam ami eszembe jutott, de bárkinek megy az erőltetett kulturált beszéd, sőt még a köznapban kevésbé használt szavakat is tudja bárki használni a számítógép mögül.
Tehát helytelen volt erről következtetést levonnod és udvariatlan, gyerekes volt azt felrónod nekem.
Diploma ide vagy oda, nem fogok egy szürke hivatali egér lenni, aki nem képes néha kicsit komolytalanabb lenni.
Másrészt már felvettek olyan helyre, ahol az állam fizeti tanulmányaim, már el is telt néhány év, nem akartam hirtelen mindent kifizetni, de igazatok volt, végül is ki tudja ezt behajtani .
Amúgy sem tervezek visszatérni, mert a magyarok bunkók.
Azért köszönöm szépen a válaszokat!
Egyébként értem amit mondtál a problémám ott kezdődik, hogy a drága ország nem azt várja el, hogy neki dolgozzak, hanem azt, hogy nyomoruságos életem legyen és haljak éhen. Dolgoznék én itt is, ha biztosítanák azt amit külföldön is.
egyébként nem lenne bajom az országgal, csak elkerülöm Miskolcot, Pestet és mindenhol máshol kedvesek az emberek :)
az egészség ügy is ritkán kiváló ( tudom mindenki szidja de akkor is a legjobbak közt van)
De ettől függetlenül nekem meg kell élnem és itt ez lehetetlen.
" mindent megteszünk, hogy a fiatalok ne el, hanem inkább be jöjjenek"
Mondta Orbán, csak elfelejtette említeni, hogy nem a jólét miatt, hanem mert kényszeríteni fognak...
"Én is tudok szépen fogalmazni és helyesen írni is.
Gondoltam egy névtelen honlapon nem elvárás ez"
- Az, aki értelmiség - és sajnos ez nem feltétlenül fedi át a sok, karrierista, pénzért felvett diplomás réteg egészét - nem azért ír úgy, ahogy, mert elvárás, hanem mert ez a belső irányvonala.
Nem csak reggel 8-tól délután 6-ig kell műveltnek, igényesnek, kulturáltnak lenni... Aki ilyen, az a nap egész szakaszában az.
"de bárkinek megy az erőltetett kulturált beszéd"
- Ha számodra erőltetést jelent a szép megfogalmazás, és a választékos beszéd, a kulturáltság, mindez olyasvalami neked, amit egy szakdolgozathoz elő kell venned, majd visszaállsz a huszonéves bulizós komolytalan egyetemista-imázsba, akkor nem vagy értelmiségi, és nem vagy ebbe a rétegbe való.
Erre mondják, hogy a diploma nem ad önmagában észt. És ahová lezüllesztették a mai értékét, az több, mint szomorú...
"Diploma ide vagy oda, nem fogok egy szürke hivatali egér lenni, aki nem képes néha kicsit komolytalanabb lenni."
- Annak megvan a maga helye, és nem éppen egy gazdasági, politikai kérdésben.
Ahhoz pedig tartom magamat, amit mondtam. Ha az állam adja a pénzt neked, jogot formálhat arra, hogy itt tartson. Vagy menj - ha neked jobb -, de akkor fizesd vissza.
Ez nem kényszer. Normális országban, egészséges társadalomban mindenhol együtt járnak egymással a jogok, és a kötelezettségek.
te nyilván jogban utazol, de arra mégsem gondoltál, hogy mi a fenét kezdjek a magyar joggal kint? nyilván nem vagyok jogász.
volt idő, hogy az akartam lenni, de túl sok van, és a legtöbb törvény értelmetlen félkész, a büntetőjog végrehajtói ( sünök) pedig teljesen retardáltak, és bármikor hamarabb megbüntetik az ártatlant, mint a bűnöst.
szóval undorító az egész.
később pszichológia szakra akartam jelentkezni, de annyi a debil, hogy azon már nem lehet segíteni.
Most műszaki egyetemen vagyok, igen egy leendő mérnökkel beszélsz, külföldre megyek tehát gondolhatod, hogy van nyelvtudásom is, nem egy munkás dekoltázsos kocsmatöltelék vagyok. Megtudom írni az árajánlataimat és a leveleimet is, probléma esetén jogi utakat kell bejárnom, tehát akaratlanul is felvagyok készülve az összes sületlenségre.
De tartom magam ahhoz, hogy nem hiszem el, hogy te ezt élvezed... egész nap ilyen vagy? feszült higgadt és ilyen erőltetett?
szoktál nevetni?
ismerek ügyvédeket bírókat is.. mindegyik érti a vicces és nem napi 24 órában államkutya :s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!