Túl sok lenne a diplomás?
Érdemes az egész cikket végigolvasni, mert nem hosszú. Ezzel megdől az a tévhit, hogy diplomásokból túl sok van.
akit már felvesznek valahová, annak kell a munkája. bár sok szak van ahol feleslegesen sokat képeznek, és nem is juttat akkora tudáshoz.
Az a baj, hogy csak pár szakmunkával lehet relatíve jól keresni.
"Az emberi agy néha a kirívó esetek alapján ítél, ha bemész a mcdonaldsba biztos van pár egyetemista v. diplomás aki ott melózik, de összesen országos viszonylatban hány ilyen lehet a többi diplomáshoz képest? "
Írták, hogy sok van, de mint diákmunkás.
"Egyszerűen túl sok a munkanélküli, akár diplomás, akár nem. Nekem van diplomám, de már évek óta olyan helyeken dolgozom, ahova elég 8 osztály is. Tegyük hozzá, hogy többet keresek mégis, mint amikor a szakmámban dolgoztam. Ez azért elég gáz."
DE még mindig jobb esélyel indul az aki diplomával rendelkezik, mint aki nem.
Szakmunkából is van 7-8 hiányszakma, de a többiből nincs. Ugyanígy van a diplomásoknál, annyi különbséggel, hogy a diploma segít abban, hogy könnyebben kapj munkát. Ma már sok munkához elvárás a nélkül is, hogy tényleg kellene hozzá.
Most mindenki tud 1-2 példát hozni, ezen nem tudom miért kell fennakadni? Én is ismerek munkanélkülit.
DE országos szinten kell megnézni a statisztikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!