Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez igaz ezt megtehetik?...

Ez igaz ezt megtehetik? (diplomás ügy)

Figyelt kérdés

igaz a hír, hogy ha diplomát szerzek nem mehetek külföldre dolgozni? csak ha kifizetem?

szal akkor minek vagyunk unióban? kb tökre bezárnak ezzel minket ide, márpedig elég szar dolog itt lenni most sajnos.

szóval nekem szinte most minden utamba beálltak, diplomát szerzek és nem mehetek ki... akkor most maradjak a diplomámmal itt és gürizzek 70 ezer forintkáért?

mi a fsz van?? miért ilyen szarok a fizetések magyarországon? mért nem mehetek el?

most mi a fszt csináljak? már évek óta szivatnak először is sz@r a fizetés( a nevetséges fizetés és az idióta politika miatt nem szándékozok itt maradni)

másodszor választhatok, hogy külföldön valami érettségi állásom lesz 1000-2000 euróért, vagy diplomámmal soha az életbe nem mehetek ki és itt szenvedjek a sz@ros kis ezreseimért?

olyan jól elterveztem b@sszameg havi 15 ezret kaptam volna már kapcsolatokat is alakítottam ki...

2012. szept. 4. 15:21
1 2
 11/16 Pro Patria ***** válasza:
58%

Szóval tipikusan az vagy - mint a mostani diplomások jelentős hányada -, akinek mindegy, milyen, csak valami diplomája legyen... Azaz nem azért mentél egyetemre, hogy elmélyülj abban, ami érdekel, további ismereteket szerezz róla, és a lehető legnagyobb tudásanyagit gyűjts vele kapcsolatban össze, hanem mert karrierista vagy. Ha pedig nem önálló akaratból, és kifejezetten célirányosan műveled magadat, egy adott szakterületen, akkor az annyit is ér. Egy papír, amit - a fejpénz miatt - megszerezhetsz sok társaddal együtt, és a munkahelyen elfogadják, de értelmiségi, művelt nem leszel tőle.

Ismerek olyat is, akinek két önálló gondolata nincs, nem lehet vele mélyenszántóan beszélgetni - pedig kitűnő, osztály-, évfolyam- és még ki tudja, milyen első volt, most pedig felsőoktatásban tanul -, egyszerűen csak bemagolja, amit elé tesznek, mint egy robot, és ennyi.

Ez valamit elárul a mai oktatási rendszerről is, ami nem gondolkodni, véleményt formálni tanít meg, hanem gépszerűen működni.

"De tartom magam ahhoz, hogy nem hiszem el, hogy te ezt élvezed... egész nap ilyen vagy? feszült higgadt és ilyen erőltetett?"

- Ez nem "erőltetett", és főleg nem "feszült". Egyszerűen csak kimértség, konszolidáltság, higgadtság, decens tartás. Akiben ez megvan, annak nem kell "erőltetnie", akiben pedig ez nem alakult ki a felnőtté válás folyamán, nem is lesz ilyen értelemben érett.

"szoktál nevetni?"

- Méghozzá igen sűrűn. Showder Klub, Azt adom, és más agyradírok. De van, ahol ennek van a helye, van, ahol nem.

2012. szept. 4. 16:43
 12/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Alá kell írnod egy papírt, hogy a képzési idő kétszeresét kell itthon dolgoznod 20 éven belül. Ha elvégzed az alapképzést (időben), akkor 20 év alatt 6-ot. Ezt nem kell rögtön megtenned, tehát végzés után rögtön mehetsz is ahová akarsz. Aztán majd eldől, hogy 14 év múlva vissza fogsz-e jönni ledolgozni azt a hatot, vagy kifizeted. Amúgy 20 év hosszú idő, addig rengeteg dolog megváltozhat, el is törölhetik ezt a szabályt (az ombudsman megint benyújtotta az Alkotmánybíróság elé az ügyet). A lényeg, hogy ez ne korlátozzon, ne érezd magad frusztráltnak, hanem végezd el az egyetemet aztán van még 14 éved kiagyalni mi legyen!
2012. szept. 4. 17:13
 13/16 A kérdező kommentje:

valóban karrier ista vagyok :D de nem a nyomi stréber fajta, ismerem ám őket, egyfolytában nyalnak mindenből kitűnők, de kb annyi eszük mint egy bolhának.

én kérlek szépen sok minden szerettem volna lenni :D

és középuliban majdnem buktam:) 2-es 3-as tanuló voltam.. utolsó évben döntöttem műszaki mellett :)

és továbbra sem javítottam a jegyeimen, szép két érettségit írtam, fizika és matek :D ráadásul végig bukásra álltam azokból is, de elég jól sikerült

büszke vagyok rá, már akkor megmondtam a tanároknak hogy nem vagyok hülye, de kb aludni fogok az óráikon mert nem érdekel :D

szépen elkönyveltek agyatlan tökfejnek, megis lepődtek a hirtelen emelt érettségiken.

tehát mondhatsz nekem bármit, számomra inkább a te fajtád a nyomi, egész nap csak nyalsz mindenkinek ezzel a kultúrált modorral... pfuj

2012. szept. 4. 19:11
 14/16 Pro Patria ***** válasza:
61%

Én nem "nyalok" senkinek, ha valami nem tetszik, ugyanúgy megmondom a véleményemet, de azt is lehet úgy, hogy egyetlen b.meget nem használok, mégis érezni a mondandóm súlyát.

A te szóhasználatod ("nyomi"; "nyal"; stb.)pedig nem tükrözi egy diplomás szellem színvonalát, sem a töménytelen elgépelés és a trágárság.

2012. szept. 4. 19:22
 15/16 A kérdező kommentje:

visszatérve a politikára, mi van az unióval?

azt hittem azért vagyunk benne, hogy az országok ellentét nélkül segítség egymást, ezzel szemben magyarország elvárja a segítséget, de hogyha jó munkaerőket adhatna akkor rögtön követeli a pénzét?

mi értelme is van az uniónak?

2012. szept. 4. 21:17
 16/16 Pro Patria ***** válasza:

"visszatérve a politikára, mi van az unióval?

azt hittem azért vagyunk benne, hogy az országok ellentét nélkül segítség egymást"

- Az unió egy gazdasági szövetség. Eredetileg azért léptünk be, hogy a Nyugat-Európa felhúzza Kelet-Európát, amely lemaradt a fejlődésben. Ehelyett ők éléskamrának használják a kelet-európai államokat. Hisz nem hülyék...

"ezzel szemben magyarország elvárja a segítséget"

- Magyarország ugyanúgy befizet a közösbe, mint minden más tagállam.

"de hogyha jó munkaerőket adhatna akkor rögtön követeli a pénzét?"

- Nehogy már kikérd magadnak, hogy az állam kifizeti a nyüves taníttatásodat, akkor elvárja, hogy itt dolgozz...! Csak a markodat tartod, de a kötelezettségeket már nem vállalod hozzá? Hát nem. Amíg ő fizet neked, addig megszabhatja, hogy mit vár el érte. Csak úgy, pusziért senkinek nem osztogatnak pénzt. Ha valamit kapsz, valamit tenned is kell érte. Nehogy már neked "alanyi jogon" járjon az állami támogatás, de a hozzá tartozó kötelezettségek miatt pedig felháborodj.

Ha külföldre akarsz menni dolgozni, akkor fizesd ki te a taníttatásodat, abban az államnak semmi haszna, hogy milliókat költ egy diplomásra azok meg húznak kifelé. Nettó veszteség.

Teljesen korrekt eljárás, hogy visszakérik a pénzt, amit adtak, ha nem akarsz itt dolgozni. Nem Kanadának, vagy Franciaországnak taníttattak ki téged, drága pénzért. (Megjegyzem, a mi adónkból, tehát közvetve minket károsítasz meg vele, ha utána nem törlesztesz a munkáddal itthon.)

2012. szept. 5. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!