Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarok hogyan tekintetek...

Magyarok hogyan tekintetek Horthy Miklós-ra?

Figyelt kérdés

2013. jan. 9. 19:49
1 2 3 4 5 6
 51/54 Makacs Kun ***** válasza:
100%

Kedves Pro Patria!

Lusta vagyok átolvasni :) A vitapartnereddel értettem egyet főleg, amíg olvastam, de erre rájöttél szerintem.

De nem fárasztom magam egy parttalan veszekedés elolvasásával, ha nem szórakoztató.

Azért szólok hozzá mindezek ellenére is, mert nem Ti vagytok a kérdezők, és a kérdező kérdésére a válaszom jó válasz. Magyar vagyok - kun - és ez a véleményem Horthyról. A véleményem nincs kőbe vésve. Örömmel olvastam azt, hogy Horthy mégis jó tengerész volt, és abban a kérdésben boldogan ismerem el a tévedésemet.

2013. febr. 6. 08:39
 52/54 Pro Patria ***** válasza:
74%

Tehát nem olvasod el, de nem velem értesz egyet? Ez így elég ironikus.

"A véleményem nincs kőbe vésve. Örömmel olvastam azt, hogy Horthy mégis jó tengerész volt, és abban a kérdésben boldogan ismerem el a tévedésemet."

- Én is örülök. De talán ugyanez a folyamat játszódna le több más részletben is, ha nyitnál rá.

2013. febr. 6. 12:43
 53/54 szuperpocok ***** válasza:
71%

Sajnos a világháború utáni történelem oktatás nem volt valami objektív. Horthy-t teljesen egybemosták Szálasival.

Horthy egy nagyon rossz időben volt kormányzó, egy nagyon rossz helyen.

Az 500 ezer zsidó deportálását nem nagyon vágom, hogy miért akarják állandóan rákenni. Azt nem említi senki sem, hogy a Nürnbergi perben csak tanúként lett kihallgatva.

Ráadásul még a máig is sok náciskalpot levadászó Simon Wiesenthal is ártatlannak minősítette.

Akik Horthy-t csak demagóg módon lefasisztázzák, azok gyaníthatóan 1950 és '90 között tanultak történelmet...

2013. szept. 9. 09:31
 54/54 anonim ***** válasza:

Azok szokták szeretni, akiknek nem sikerül beilleszkedni, nem tisztelik őket az iskolában, egyetemen, munkahelyen, ezért olyan világ után kezdenek vágyódni, ahol a tekintélyt nem kell kivívni. Jellemző még rájuk, hogy idegbetegek, mogorvák, dühödtek, összeférhetetlenek, gyűlölik a közvetlen, felszabadult, vidám vagy egyszerűbb embereket, ezért a legtöbben mocskos prolik a számukra. Magukat felsőbbrendűnek látják, de ez csak saját jellembeli hibáiknak köszönhető kitaszítottságuk miatti fájdalmuk, haragjuk kompenzálására szolgál.

A beilleszkedni nem tudás egyébként sok ember problémája, de a legtöbben nem mások elnyomásában, nem egy tekintályuralmi rendszerben próbálnak kiutat keresni. Azaz nem mást hibáztatnak, csak mert nehéz az életük.

2015. dec. 23. 19:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!