Mit vétett Tisza István, Horthy Miklós, Teleki Pál, Wass Albert, Nyírő József, Hóman Bálint, Bethlen István?
Tisza:Első vh.
Horthy:Fehérterror,2. vh.
Teleki:Zsidó törvények
Wass:Uszítás
Nyírő:Uszítás és hazaárulás
Hóman:Hazaárulás
Bethlen:A választójog leszűkítése
A fentiek mind igaz magyar hazafiak voltak.
A kérdést inkább úgy kellett volna feltenni, mit kellett volna tennünk az üldözőikkel / gyilkosaikkal ?
Mindegyik említett úrnak más a megítélése számomra, én még alapos történelmi ismeretek birtokában sem merném egy kalap alá vonni őket.
Egy biztos, egyikük sem volt hazaáruló, amiből ugye a jelenlegi Országgyűlésben ül egy pár sajnos.
Magyarok voltak, akik tenni akartak az országukért és nem szégyelltek magyarnak lenni,sőt!
Szóval szerintem semmit nem vétettek.
NEM könyvből tanultam a történelmet, hanem már éltem a második világháború előtt, és nem vagyok baloldali.
Én sem engednék emelni egyiknek sem szobrot.
Azok a cikkek hazudnak, akik dicsőítik őket.
Tisza: kiváló humorú, jo kedélyű, társasági ember, remek nagypapa, egyúttal egyáltalán nem véletlen, hogy meggyilkolták, mert jelentős szerepe volt mindabban, amit az "első VH. borzalmai"-nak nevezünk.
Horthy: több nyelvet beszélő idős korára is ruganyos gentleman, akinek közepes képességei nem voltak elegendők arra, kulturális, és világnézeti korlátai nem tették lehetővé, hogy hazánkat (pl 300-600000 zsidó honfitársunkat) megmentse a II. Vh-ban.
Teleki: kiváló földrajztudós, maximálisan tisztességes, hazájáért gesztusként az életét is feláldozó politikus, aki a zsidótörvényeket a Parlamentben beterjesztette
Wass: közepes, ám nagyon népszerű író, egyfajta benga irredenta szemlélettel
Nyírő:majdnem "nagy" író, szintén irredenta, a nyilas parlamentben képviselő
Hóman?
Bethlen: kiváló konzervatív politikus, miniszterelnökségére esik az első Vh. utáni konszolidáció, de a Kisgazdapárt tönkretétele és a nyilt választás bevezetése is a nevéhez fűződnek. nincs helye a demokratikus hagyományunkban, hisz nem volt demokrata.
Kádárról, Károlyiról, Aczél györgyről ugyanilyen árnyalt mondatokat lehetne írni, mert bizony a híres emberek sem csak egyfélék. Még a Szálasinak, meg a Szamuely-nek is voltak jó tulajdonságai, minden bizonnyal. De a fentebb említetteknek sem jár szobor, vagy közterület, mert még túl közel vannak.
A baloldal egyébként valóban kissé szánja a jobboldalt azért, mert kissé "egyszerűek", ami az ismeretek és az értelmes gondolkodás hiányában szokott megnyilvánulni.
A bal oldali csőcselék se piskóta, de a jobb oldalon még kevesebb a fog és talán jobban fröcsög a nyál. Tapasztalataim szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!