Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország lehetne újra...

Magyarország lehetne újra valamiféle alkotmányos monarchia olyan mint mondjuk Nagy Britannia, csak uralkodó család nélkül?

Figyelt kérdés
Az uralkodó a Szent Korona (tárgya) lenne és arra esküdne fel az aktuálisan megalakult kormány és a miniszterek meg a köztársasági elnök. Az államformája az országnak pedig nem alkotmányos monarchia lenne mivel, hogy nincs királyi család hanem mondjuk Magyarország államforája Koronás köztársaság lenne. Így érvényesülne a magyar szokásjog és a hagyományok. És legalább használnánk a Koronánkat meg a politikai hagyományainkat ha már így adta a Jóisten.
2013. jan. 6. 17:34
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
39%

"Valaki megmagyarázná, miért kell tisztelni egy fémdarabot?

Vagy minden 800 évnél idősebb tárgyat tisztelni kell?"

Most arra a rozsdás hétágú gyertyatartóra gondolsz?

Esetleg a kilenc ágúra, amit közszemlére tesznek télen az utcán?

2013. jan. 7. 00:37
 22/41 anonim ***** válasza:

"Horthy Ferenc József szárnysegédje volt és mint ilyen abszolút hű a koronához..."

Inkább úgy mondanám, hogy abszolút hű volt Ferenc József személyéhez. A koronát, IV. Károlyt és a dinasztiát viszont elárulta, nem egyszer és nem is kétszer...

"...abban a súlyos időben helyesen ismerte fel, hogy Károly nem térhet vissza a magyar trónra mert annak katasztrofális következményei lesznek."

Tudom, hogy ezt írta az emlékirataiban. Még azt is tudnám rá mondani, hogy igaza van és racionálisan cselekedett (bár nyilván sosem tudjuk meg mi és hogyan történt volna pontosan, ha Károly király hazatérhet), sőt így évszázados távlatból még az antant által ránk kényszerített "trónfosztás" is megbocsátható volna neki, ha tényleg azért tette volna ezeket a dolgokat, hogy az adott pillanatban megmentse az országot. Hiszen azt is írta az emlékirataiban, hogy ő akkor lenne a legboldogabb, ha Magyarország élén a Habsburg-ház törvényes örökösét látná.

Csak az a baj, hogy egy embert nem a szavai minősítenek, hanem a tettei. Mert ha ő tényleg hű lett volna a koronához és tényleg csak azért nem engedte vissza a királyt, majd tényleg csak azért lövetett rá Budaörsnél, hogy megelőzze az antant inváziót, ha tényleg csak azért vitte végig a trónfosztás-komédiát, mert arra a nagyhatalmak kötelezték... akkor mégis mi akadályozta meg abban, hogy egy évtizeddel később (amikor a fenti fenyegetettség már nem állt fenn) hazahívja és megkoronáztassa Ottót?

2013. jan. 7. 01:28
 23/41 anonim ***** válasza:
44%

"19-es, te barátom kérlek szépen tűnj el az országból!"

Ez nem válasz a kérdésemre. Tudtommal nincs keresztényüldözés, a keresztények pedig nem tisztelhetnek tárgyakat.

2013. jan. 7. 09:21
 24/41 anonim ***** válasza:

#23 de te annyira eszméletlen marhaságokat beszélsz, hogy iszonyat!

A Szent-Korona mely a világ egyetlen Szent-Koronája az nem egy tárgy, hanem egy fogalom!

Egy eszmeiség, egy fény, egy remény, egy hitvallás.

Mi a franc köze van ahhoz, hogy mi keresztények milyen ereklyéket imádunk vagy sem.

Egyébként beteges keresztényellenes ostobaságot annyira buta, hogy kevered a Református eszméket a keresztényi hittel.

A református mondja, hogy ne imádj tárgyakat, szobrokat...stb.

2013. jan. 7. 15:39
 25/41 anonim ***** válasza:
39%

Tízparancsolat, rémlik? Az mindenkire vonatkozik.

És nem: a fogalom az valami megfoghatatkan dolog. A korona meg egy tárgy. És megfogható (persze ha hagyják).

Soha senki nem tekintett rá személyként meg fogalomként a múlt századig. Ezt csak kitalálták. Egyszerűen az volt a szokás, hogy az lehet csak legitim király, akit ezzel koronáznak meg. De nem volt se különleges hatalma, se hagyománya a tiszteletének. Ennyi. Csak egy szokás volt, nem több.

2013. jan. 7. 16:00
 26/41 anonim ***** válasza:

25!

Hol is van a 10 parancsolatban, hogy ne imádj jelképeket, ne hódolj a koronának, vagy hogy ne imádj tárgyakat?

A szent korona, (bár valóban nem trónkorona, hanem koronázó) az nem attól magasztos, hogy ezzel volt szokás megkoronázni királyaink, hanem mert ez a korona volt az, mely jelképezi államiságunk, és egyébként csak hogy borzoljam a kedélyeid, a Szent-Koronának mint JOGI SZEMÉLY(!!!) aki az MAGYAR ÁLLAMOT jelképezi!

Te figyelj már, hagyjál már minket, tűnj már el!

Te egy elmebeteg vagy!

2013. jan. 7. 16:15
 27/41 anonim ***** válasza:
34%

"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.

Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőnszerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek."

Itt a megfelelő passzus a Bibliából.

"mert ez a korona volt az, mely jelképezi államiságunk, és egyébként csak hogy borzoljam a kedélyeid, a Szent-Koronának mint JOGI SZEMÉLY(!!!) aki az MAGYAR ÁLLAMOT jelképezi! "

És mi volt István korában? Mert akkor még nem ez volt a korona. Akkor nem létezett a magyar állam? És ezt ki találta ki, hogy jogi személy lenne a korona? Azért mert ezt egy pár turulgőzös kocsmahuszár állítja még nem lesz így.

És szerintem nem vagyok elmebeteg. Nekem az tűnik elmebetegnek, aki személyként tisztel egy tárgyat.

2013. jan. 7. 17:34
 28/41 A kérdező kommentje:
Az "Úr"-nem az én istenem. A teremtő Atya annál inkább az én Istenem.
2013. jan. 7. 17:44
 29/41 anonim ***** válasza:

Jaaa vagy úgy!

A második parancsolatra gondolsz mely eképpen szólt vala:

"Ne legyenek neked idegen isteneid színem előtt."

Te figyelj már haver!

A pápának lennél kedves szólni vala, hogy legyen kedves a Szent Péter Bazilikát hófehérre kifesteni és sőt előtte annak freskóit leverni és szobrait letarolni, ugyanis te az vala, ki a protestáns hitben lelted meg lelki üdvösséged ó az vagy mint ortodox zsidaj!

Mondom én hogy elme beteg vagy!

2013. jan. 7. 17:52
 30/41 anonim ***** válasza:

Te figyelj már, egész más dologról beszélünk. A katolikus egyház hogy mit tesz meg mit nem tesz nem érdekel. Tudod miért? Mert nem akarják rám erőltetni. Elvannak a kis templomukban és kész. Megvannak az évezredes szokásaik, pont.

Ezzel szemben ti valami kitalált őrült szakrális baromságot akartok ráerőszakolni a magyar népre, na ez a gond. Elvárnátok, hogy mindenki tiszteljen egy fémdarabot, amit a valóságban soha senki nem tisztelt. Legfeljebb azt tisztelték akinek a fején volt, de nem magát a jelvényt.

2013. jan. 7. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!