Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valamit mégis kellene tenni a...

Valamit mégis kellene tenni a felsőoktatással, nem?

Figyelt kérdés

Nem értettem én se egyet azzal, hogy 10.000-re csökkentsék az állami helyeket, sok képzési területen pedig 0-ra. A döntés gyorsaságával se értettem egyet. Örülök annak, hogy úgy tűnik, eláll ettől a kormány.

Szóval félre ne értsetek, nem vagyok csőlátású fideszes.

Itt jön a DE!!!

Rengeteg szak van, amit ha elvégzel, biztos munkanélküliség.

Tudtommal a kommunikáció, informatikus-könyvtáros, turizmus-vendéglátás, szabad bölcsészet, andragógia, környezettan, műszaki menedzser, környezetmérnök, természetvédelmi mérnök szakok például mind biztos munkanélküliséggel kecsegtetnek és nagyon-nagyon túlképzésesek.

Fentiek zömére vonatkozik, hogy mindenből tanulsz egy kicsit, se semmit se tanulsz meg rendesen. Van köztük, amelyik hangzatos, és tényleg ígér valamit, aztán szó szerint a nagy semmit kapod, tehát kamuszak.

Van közöttük, amelyik képzés több, mint tíz intézményben működik országszerte.

Nem lehetne ezekkel meg az ehhez hasonlókkal tenni valamit?

Szerintem nem várható el egy 18-20 évestől, hogy tisztában legyen a helyzettel, és még véletlenül se menjen egy kamuszakra, amely hangzatos, szépnek hangzik, mindenki olvad, aztán nesze semmi...

Ti mit tennétek? Reménykedtek, hogy lesz valami?

Másik probléma, hogy nagyon gyenge a képzés színvonala bizonyos egyetemeken, karokon. Én meghúznék egy határt, és ha nem hajlandó adott kar elérni, figyelmeztetném, majd úgy, ahogy van, bezáratnám.

2012. dec. 18. 18:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
51%
Amit most tesznek, az nem elég?
2012. dec. 18. 19:16
 12/33 A kérdező kommentje:
Háát... a mostani kamuszakrengetegnél bármi jobb.
2012. dec. 18. 19:22
 13/33 anonim ***** válasza:
35%

12

Rosszul látod.

2012. dec. 18. 19:25
 14/33 A kérdező kommentje:
Miért?
2012. dec. 18. 19:27
 15/33 anonim ***** válasza:
35%
Nincs "kamuszakrengeteg".
2012. dec. 18. 19:29
 16/33 A kérdező kommentje:

Ja... aha... valóban....

Csak a diplomák 80%-ával nem lehet elhelyezkedni, de valóban....

2012. dec. 18. 19:33
 17/33 anonim ***** válasza:
Arról nem a képzések tehetnek.
2012. dec. 18. 19:39
 18/33 A kérdező kommentje:

Hány andragógusra, szabad bölcsészre, turizmus-vendéglátásosra, környezettudósra, környezetmérnökre van szükség?

Valamennyire biztos, mindegyikből...

De nem 10-11-12 vagy még több intézményből évente összesen 500 újra...

2012. dec. 18. 19:41
 19/33 anonim ***** válasza:
29%

8: "Először is takarítsuk el az Orbán-bagázst. Most ez a legfontosabb. Aztán javulni fog a helyzet."

Egyáltalán nem ez a legfontosabb, sajnálom hogy sokan nem látjátok...

2012. dec. 18. 21:17
 20/33 anonim ***** válasza:
29%

Egyértelmű,hogy ez így nem mehet tovább.

Nem is igazán értem a fiatalokat,hogy nem látják be az ő érdekük is hogy a felsőoktatásnak színvonala,valódi rangja legyen,hogy utána könnyebb legyen az elhelyezkedés.

Ennyi "büfé-ruhatár" szakos diplomával nem lehet egy országban mit kezdeni.

Valódi tudás kell,mert a munkaadók is ezt kívánják.

A válság mindíg egy új lehetőség is,hát az oktatásban is így lesz.-ha tetszik,ha nem.

Közpénzből nem lehet mindíg ugyanannyi diákot mindíg ugyanannyi,és ugyanolyan diplomával ellátni.-mi ez már megint visszajön a szocializmus-kedves végzős diákok?

2012. dec. 18. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!