Miért elvetendő ötlet a pedofilok kémiai kasztrálása?
Még mindig várok válaszokat arra vonatkozóan, hogy milyen hatékonyságot mutat az az elv, miszerint a pedofil bűnelkövető büntetése letöltése után lelki segítséget kap, aztán meggyógyul, normális, másra nem veszélyes életet kezd élni. Milyen hatékonysággal működik ez?
"Szerintem egyszerűen csak normális ország kéne, ahol kevesebb a stressz, jobb a közösség és nem csesztetik egymást annyit az emberek. Az ilyenek is, mint pl. a pedofilok, azért alakulnak ki, mert bekattannak attól, hogy szétesik a társadalom. Sokkal egyszerűbb megelőzni az ilyet és kiegyensúlyozott életet teremteni, mint emberek farkát levagdosni meg telenyomatni minden kémiai cuccal."
Amennyiben 2013. január elsején megszállja az embereket valami és innentől nem lesz társadalmi szétesés, mit kell csinálni a pedofilokkal, hogy ne jelentsenek veszélyt másokra (gyerekekre), ha már ez az aberráció kialakult bennünk?
MEGOLDÁSI JAVASLATOKAT kérnék!
Hagyjuk már ezt az "amerikában így, amerikában úgy" dolgokat, amerikában halálbüntetés is van -nem pedo ügyben- ami sokak szerint jaj de jól elrettentő hatású, aztán mégis sokkal több a gyilkosság is mint Európában.
Azt kellene csinálni mint egyes keleti országokban, ott képregényeken élvezkedést tejesztik-reklámozzák is -lolicon shotaconnak mondják-, aztán jóval kevesebb a gyerekbántalmazás mint bármely más fejlett országban.
A kommentelők gondolkodjanak el először azon hogy mit akarnak: szerencsétlen embert bűntetni, vagy gyereket védeni.
Azért elvetendő a kémiai kasztrálás, mert:
- Nem különbözik attól, hogy mondjuk a tolvajnak levágják a kezét. Szeretném remélni, hogy az ilyen barbár büntetéseken az emberiség már túllépett. (A kémiai kasztrálásnál a visszafordíthatóság mellékes, hisz élete végéig kapja az elkövető a gyógyszert, ezért olyan, mintha végleges lenne.)
- Ártatlant is alávethetnek tévedésből ilyen büntetésnek. Erre a problémára nem megoldás, amit itt már említett a kérdező is, hogy "csak bizonyított esetben tegyék meg". Szerintem okosabb ő ennél (azért is próbál hülyének nézni minket), hogy az igazságszolgáltatás, akármit teszünk is, tévedhet. Te mit gondolnál/éreznél, ha ártatlanul végeznének ki, vagy vetnének alá kémiai kasztrációnak?
- A gyógyszerek, amiket használnak, károsak lehetnek.
- Nem kell példálózni más országokkal, az USA sem tökéletes mindenben. Ráadásul az államai túlnyomó többségében nem megengedett a kémiai kasztráció. Szóval az USA-ra hivatkozás megint egy szokásos ferdítés.
- És a legfontosabb: az a kérdés, hogy meg akarjuk-e őrizni a szabadságát annak, hogy válaszhatunk-e jó és rossz között, még akkor is, ha a rosszat választjuk, azaz emberek akarunk-e maradni. (ld.: Gépnarancs)
A kérdező által kiírt kérdésben említett "nevelő, bűnmegelőző célzatra" pedig már nem is nagyon lehet mit mondani. Ha valakinek pedofil hajlamai vannak, arról nem tehet, viszont könnyen lehet, hogy egész életében nem éli ki ezeket a vágyakat, mint ahogy sokan a halálba kívánják a szomszédjukat, főnöküket, de azért csak nem állítják a hátukba a nagykést. Ettől a "nevelő, bűnmegelőző célzattól" egyébként is a hideg futkos a hátamon. A végén még eljutunk oda, hogy bárki elítélhető lesz egy gondolata miatt. Szép orwelli világkép...
Az előbb elírtam az egyik mondatot:
Szerintem okosabb ő ennél (azért is próbál hülyének nézni minket), PONTOSAN TUDJA, hogy az igazságszolgáltatás
Na még egyszer. Az előbb elírtam az egyik mondatot:
"Szerintem okosabb ő ennél (azért is próbál hülyének nézni minket), PONTOSAN TUDJA, hogy az igazságszolgáltatás..." - így lett volna helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!