Egy nap se telhet el új adó (ötlet) nélkül?
Csak úgy keresgéltem valamit a neten, és rábukkantam a már beterjesztett ingatlanérték-növekedési hozzájárulás tervezetére. Nem mondom, hogy tömegeket fog érinteni, de azért figyelemre méltó. Még tovább lehet majd fejleszteni...
Katasztrófa!
Ugyanakkor nem csodálnám ha csak figyelemelterelés lenne arról hogy recesszióba került az ország és minuszba ment a GDP-nk! Ez nagyobb katasztrófa mint az eladás utáni adó.
Mert ez az egész gazdaságot és munkahelyek megszünését jelentheti!
Szóval szerintem csak trükk és figyelemelterelés...
"az önkormányzat településrendezési döntései következtében, közpénzek révén a magán-ingatlanvagyonban bekövetkező értéknövekedés meghatározott mértékű elvonásával és az önkormányzat költségvetésébe történő visszajuttatásával lehetőséget teremt közcélú fejlesztésekre"
Tehát magyarul, az önkormányzat azon az alapon, hogy ők hejj de ügyesek, elvehetik a PÉNZEM TIZEDÉT, még egyszer mondom, TÍZ SZÁZALÉKOT, mert....mert csak? Bizonyítási kötelezettség, vagy valami? Vagy bemondásra el kell hinni, hogy az önkormányzatnak köszönhetően nőtt az ingatlanom értéke?
Megtaláltam közben a forrást is a Kormány/Belügyminisztérium honlapján. A 27. § foglalkozik a témával. A törvénytervezet még nincs beterjesztve az Országgyűlésnek, és még a Kormány se tárgyalta, de nyilván majd oda is eljut hamarosan.
Mondjuk én azért gondolom ezt figyelemelterelésnek mert az utcák árainak a meghatározásával már ötleteltek annó és az katasztrófa volt. Meg mindenki tiltakozott.
Ugye ez azért nagyon komolyan érintené a politikusokat és a gazdagokat.
Én továbbra is tartom hogy ezt maximum egy vétel-eladás közötti nyereségre kivetett adóként megy majd tovább(vagyis ami volt) bár az sem biztos...
Egy géniusz sose pihen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!