Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért elvetendő ötlet a...

Miért elvetendő ötlet a pedofilok kémiai kasztrálása?

Figyelt kérdés
Más kérdés, hogy én azokat, akik megerőszakolnak valaki, pedofilok, nem kémiailag kasztrálnám, de most maradjunk ennél. Az Országgyűlésben volt is erre javaslat, de természetesen nem lett belőle semmi. Pedig szerintem jó lenne, ha valaki rá lehet bizonyítani, hogy pedofil, azt kémiailag kasztrálják, és - bár nyilván az sem elhanyagolható - nem csak büntető, de nevelő, bűnmegelőző célzattal is. Több külföldi országban ez már alkalmazott gyakorlat, így az elkövető elveszíti vágyát, tehát nem ront meg több gyereket. Régebben olvastam erről, most úgy írok, hogy nem elevenítettem fel, de ha jól emlékszem, ez nem egy visszafordíthatatlan folyamat, pont ezért meg is kell ismételni bizonyos időközönként pl. ha gyógyszeres kezelés. Arra is tisztán emlékszem, hogy volt, hogy a pedofil maga kérte a kezelést még azt megelőzően, hogy bántott volna valakit, hiszen érezte, hogy ennek az lesz a vége... Miért elvetendő dolog ez? Jó lenne? Ki hogyan vélekedik róla?
2012. dec. 9. 13:22
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

"Szerintem feleleges a pedofilt amúgyis AGYONVERI a többi elítélt. Jogosan."

Valóban? Tehát azt állítod, ha börtönbe kerül egy ilyen fickó, az többet nem bánt senkit, mert a börtönben úgy "megnevelik"? Nem hiszem, bár nem is lenne rossz.

2012. dec. 9. 13:55
 12/36 A kérdező kommentje:

"A szexuális bűnözők általában valami gyerekkori sérelem miatt lesznek azok. Szinte sohasem a szexualitásról szól a dolog, hanem az uralkodásról és a haragról. Szerinted ha lelkileg nyomorult embert, akinek a frusztrációja a szexualitásához kötődik, kasztráltatsz, akkor mi sül ki a dologból? Jó eséllyel egy darabolós gyilkos"

Szerinted mi lenne a megoldás akkor? Mert ugye vannak visszaesők, tehát valami nagy bibi van a mostani "megoldásokban".

2012. dec. 9. 13:57
 13/36 tetro ***** válasza:
100%

Igazán elmés szülő lehetsz. A net előtt maszturbáló pedofilból egy kiszámíthatatlan sorozatgyilkost csinálnál. Gratulálok a gyermeked védelméhez. Senki nem mondta amúgy, hogy a pedofil sorsa kellene, hogy érdekeljen. De attól még hülyeséget csinálni nem muszáj.

Amerikában van rá megoldás. Börtön, aztán ha letöltötte a büntetését, akkor kontroll. A megcsonkítás jogállamban nem fér bele. Ha másért nem azért se, mert sohasem lehetünk 100%-ig biztosak abban, hogy valaki bűnös. Semmilyen esetben.

Egyébként Magyarországon jelenleg a családon belüli erőszak a probléma tudtommal, ha már gyerekek...

2012. dec. 9. 14:07
 14/36 A kérdező kommentje:

Nem vagyok szülő :) még.

Viszont szeretek másoktól tanulni, így hát mindenki leírhatja, ő mit tenne, hogy ez a probléma megoldódjon. A családon belüli erőszak is nagy gond, átéltem én is, nem kicsinylem le :) Viszont attól még ott van a pedofília is. Nem a net előtt maszturbáló pedofilokról volt egyébként szó, hanem azokról, akik visszaesők - mint az idézett szöveg is mutatja. Én azt is elfogadom, hogy hülyeség az egész, bevallom, hogy egyáltalán bele sem gondoltam, ha ugyan nemi dolgaiban "megcsonkítjuk", akkor más módon vezeti le a frusztrációit, de vajon a börtönbüntetés letöltése után egy pszichológus tudna nekik annyit segíteni, hogy utána normális emberek legyenek? Volt már ilyenre egyáltalán példa?

2012. dec. 9. 14:13
 15/36 tetro ***** válasza:
A szülőset nem neked írtam, hanem az előttem lévő válaszolónak, aki úgy érzi joga van miskárolni, mert gyerekei vannak.
2012. dec. 9. 14:16
 16/36 anonim ***** válasza:
Amerikában van olyan törvény, hogy a rendőrség nyomon követi a pedofilt, és akárhova költözik, mindenhol kötelességük felhíni a lakosság figyelmét arra, hogy az illető pedofil. Azt hiszem Megan törvénye a neve.
2012. dec. 9. 14:17
 17/36 Dick Esmen ***** válasza:
Nem elvetendő,de csak teljesen biztos esetekben lehetne alkalmazni.
2012. dec. 9. 14:19
 18/36 tetro ***** válasza:
Amerikában a pedofilokat regisztrálják. A többség soha többé nem követ el semmit. Azért tévedsz szerintem az egész büntetéseddel, mert a frusztrációjuk nem fizikai, így azzal hogy kasztrálsz, semmit nem oldasz meg. Sőt, növeled a frusztrációt. Lehet utána ha kiszabadul, a következőnőt nem megerőszakolja, hanem egy kést használ a pénisze a helyett.
2012. dec. 9. 14:21
 19/36 tetro ***** válasza:
-a
 20/36 A kérdező kommentje:

" Amerikában van olyan törvény, hogy a rendőrség nyomon követi a pedofilt, és akárhova költözik, mindenhol kötelességük felhíni a lakosság figyelmét arra, hogy az illető pedofil. Azt hiszem Megan törvénye a neve."

Erről én is hallottam, illetve hogy nyilvános a listájuk képekkel - ez nem tudom, mennyire igaz. Nemrégiben egy női honlapon olvastam, hogy a hölgynek gyanús volt az új udvarlója, mert furcsa módon, túlzottan érdeklődött a hölgy gyermeki iránt, éshát ugye anyai megérzések, ösztönök, felhívta a rendőrséget, hogy nem tudnának e utánajárni, a pasinak vannak e ilyen jellegű dolgai, dehát nálunk ezt nem lehet.

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!