Miért elvetendő ötlet a pedofilok kémiai kasztrálása?
"Szerintem feleleges a pedofilt amúgyis AGYONVERI a többi elítélt. Jogosan."
Valóban? Tehát azt állítod, ha börtönbe kerül egy ilyen fickó, az többet nem bánt senkit, mert a börtönben úgy "megnevelik"? Nem hiszem, bár nem is lenne rossz.
"A szexuális bűnözők általában valami gyerekkori sérelem miatt lesznek azok. Szinte sohasem a szexualitásról szól a dolog, hanem az uralkodásról és a haragról. Szerinted ha lelkileg nyomorult embert, akinek a frusztrációja a szexualitásához kötődik, kasztráltatsz, akkor mi sül ki a dologból? Jó eséllyel egy darabolós gyilkos"
Szerinted mi lenne a megoldás akkor? Mert ugye vannak visszaesők, tehát valami nagy bibi van a mostani "megoldásokban".
Igazán elmés szülő lehetsz. A net előtt maszturbáló pedofilból egy kiszámíthatatlan sorozatgyilkost csinálnál. Gratulálok a gyermeked védelméhez. Senki nem mondta amúgy, hogy a pedofil sorsa kellene, hogy érdekeljen. De attól még hülyeséget csinálni nem muszáj.
Amerikában van rá megoldás. Börtön, aztán ha letöltötte a büntetését, akkor kontroll. A megcsonkítás jogállamban nem fér bele. Ha másért nem azért se, mert sohasem lehetünk 100%-ig biztosak abban, hogy valaki bűnös. Semmilyen esetben.
Egyébként Magyarországon jelenleg a családon belüli erőszak a probléma tudtommal, ha már gyerekek...
Nem vagyok szülő :) még.
Viszont szeretek másoktól tanulni, így hát mindenki leírhatja, ő mit tenne, hogy ez a probléma megoldódjon. A családon belüli erőszak is nagy gond, átéltem én is, nem kicsinylem le :) Viszont attól még ott van a pedofília is. Nem a net előtt maszturbáló pedofilokról volt egyébként szó, hanem azokról, akik visszaesők - mint az idézett szöveg is mutatja. Én azt is elfogadom, hogy hülyeség az egész, bevallom, hogy egyáltalán bele sem gondoltam, ha ugyan nemi dolgaiban "megcsonkítjuk", akkor más módon vezeti le a frusztrációit, de vajon a börtönbüntetés letöltése után egy pszichológus tudna nekik annyit segíteni, hogy utána normális emberek legyenek? Volt már ilyenre egyáltalán példa?
" Amerikában van olyan törvény, hogy a rendőrség nyomon követi a pedofilt, és akárhova költözik, mindenhol kötelességük felhíni a lakosság figyelmét arra, hogy az illető pedofil. Azt hiszem Megan törvénye a neve."
Erről én is hallottam, illetve hogy nyilvános a listájuk képekkel - ez nem tudom, mennyire igaz. Nemrégiben egy női honlapon olvastam, hogy a hölgynek gyanús volt az új udvarlója, mert furcsa módon, túlzottan érdeklődött a hölgy gyermeki iránt, éshát ugye anyai megérzések, ösztönök, felhívta a rendőrséget, hogy nem tudnának e utánajárni, a pasinak vannak e ilyen jellegű dolgai, dehát nálunk ezt nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!