Nem lehetne csak a kamuszakokat tönkretenni?
Én is egyetértek azzal, hogy nem jó, hogy manapság mindenki diplomát akar, ha érdekli adott terület, ha nem, ha fog abban dolgozni, ha nem. Sok a kamuszak, lassan mindenhol romlik az oktatás színvonala...
Az se tetszik, hogy 300 alatti pontszámmal emberek felsőoktatási intézményekbe jutnak.
Tehát igen, kell a férőhelycsökkentés.
De miért nem a kamuszakokat vágják meg először? És a nem kamukat miért nem hagyják élni még?
Szerintem pont, hogy a kamuszakokon lett csökkentve a keretszám. Jogász, Kommunikáció, Politológia, stb.
Műszaki szakok pont nyomatva vannak.
Mert a műszakiak között nincs kamuszak, persze....
Amúgy az egész műszakit csökkentik, nemcsak azt a két kamuszakot. De remélem legalább azokat kinyírják.
Meg a TTK-n is van kamuszak.
Kamuszak alatt nem a nehézséget értem, hanem elhelyezkedési lehetőséget, stb.
Ja meg gazdaságin sok szak nem kamu, közben a gazdaságit kinyírják.
Hát ezzel a részével egyetértek.
Meg az is szánalmas, hogy 240 ponttal egyetemre jutnak egyesek.
Csak talán normálisabban is meg lehetne oldani.
Ha egy csomó embertől elveszik az ingyenes tanulás - úgy a nagy szegénység miatt a tanulás, mint olyan - lehetőségét, és ezeket a szakokat meghagyják, én... én... nem tudom, mit csinálok.
Kamuszakok:
Elvégzik az emberek nagy lelkesedéssel, azt hiszik, hogy jó kis munkájuk lesz. Erre kézhez kapják a diplomát, és realizálják, hogy habár mindenről tanultak, de semmihez se értenek, és nem kellenek a kutyának se.
Én is... mondjuk elsőéves vagyok, de kb. nyárra realizáltam a helyzetet, mostanra az is leesett, hogy érdekelni se érdekel.
Nem tudom, hogyan tovább.
Nem vagyok egy empatikus alkat, de mégis... ettől a szaktól védeném az ifjúságot. Idegesít, ha valaki erre akar menni.
Hoffmann szélRózsa, nosza, itt csökkentsd a keretszámot! Ha már keretszám-visszavágás, védjük az ifjúságot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!