Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van itt valaki, aki támogatja...

Van itt valaki, aki támogatja Hoffmann Rózsa elveit, rendelkezéseit?

Figyelt kérdés
Mindenféle rossz szándék nélkül kérdem,csak azért,mert én még egyetlen emberrel sem találkoztam,aki egyetért vele.(Gondolok itt a kéttannyelvű oktatás fantasztikus megreformálására,a mindennapos testnevelés kötelezővé tételére (amire persze keretet nem adtak,ezért 3-4 osztály tesizik egyszerre egy tornateremben),és persze a pedagógusok béremelésének elhalasztására,és még lehetne felsorolni pár dolgot...)
2012. okt. 14. 15:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
20%

"Egésznapos iskola"

Ja, tényleg szőrnyű lenne, ha a romagyerekek nem az utcán töltenék az egész napjukat, hanem az iskolában tanítanák őket emberi viselkedésre.

"-Kötelező két idegen nyelv"

Igazad van, gáz lenne, ha nem mi lennénk idegennyelv ismeretben az utolsók Európában.

"-A kötelező természettudományi érettségi"

Már megint igazad van, nagyon rossz lenne, ha természettudományos képzést kicsit szigorúbban vennék, amikor mérnök és kutató hiány van, viszont dugig vagyunk média szakemberekkel, bölcsészekkel, meg büfészakosokkal.

"hallgatói szerződés"

Ja rohanjon mindenki a nagyvilágba miután az adómból kitanították őket. Tényleg nem tartozik ezért nekem semmivel...

2012. okt. 14. 19:10
 12/30 anonim ***** válasza:

Valóban, szinte a tornaóra az egyetlen, amelyre csak az mondható, nincsenek meg a feltételei. Nincsenek tornaterek, nincsenek tornatanárok, nincsenek eszközök, nincs pénz. Van viszont naiv jámbor óhaj, érdektelen, jó-e, rossz-e, ha kivitelezhetetlen.

Rosszabb a vallással kapcsolatos intézkedéstömeg, fel lehetne sorolni a sok zagyvaságot, de azért nem érdemes, mert az a kisebb rossz benne. A nagyobb az, hogy alapvető emberi jogot sért és sajnos kivitelezhető. Ezt az enyhíti csak, hogy legalább azonnal látszik a probléma.

Sokkal rosszabb a tantervi összeállítás a többi tárgyakban. Azért sokkal rosszabb, mert a zagyvaság itt is megvan, de a baj az, hogy a hatása majd csak évtized múlva látszik, amikor már Rózsa sehol nem lesz. A visszacsinálása egy generáció. Ennyivel leszünk hátrább.

A zagyvaság kezdődik az egyes tantárgyak arányainak felborításával. Nincs használható munkaerő az iparban, nosza csökkentsük a reáltárgyak arányát. Ami nélkül a jórészt használhatatlan gazdasági ismereteket fel sem tudják fogni a diákok. De aki nem tudja, mi az egymásra épülés, azzal úgy is reménytelen ezt megértetni. A probléma folytatódik a hamisításokkal, torz szemlélettel, de ebben megint csak konkrét tematikánál érdemes elmélkedni, ráadásul itt is az előbb írottak a súlyosabb problémák, és ez sem azonnal érezteti hatását.

Hoffmann Rózsának mentsége nem, de egy magyarázata lehet: elődei javarészt hasonló módon végezték munkájukat.

2012. okt. 14. 19:21
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"Egésznapos iskola"

Ja, tényleg szőrnyű lenne, ha a romagyerekek nem az utcán töltenék az egész napjukat, hanem az iskolában tanítanák őket emberi viselkedésre."

És mi van a nem roma gyerekekkel? Szerintem nekik sem a vágyálmuk estig az iskolába szenvedni. Tudod egyenlőre még belőlük van a több,ezért az igényeikre is figyelhetnénk...

"-Kötelező két idegen nyelv"

Igazad van, gáz lenne, ha nem mi lennénk idegennyelv ismeretben az utolsók Európában."

Pláne hogy az angolt se makogja a gyerekek többsége tisztességesen a második (általában jóval nehezebb) idegen nyelv az angol mellett nyilván gyerekjáték lesz nemde?

Itt nem magával az ötlettel van baj (akárcsak a heti 5 testnevelés óra esetén) hanem a hiányzó források, a megfelelő létszámú nem angol nyelvtanár, elégtelen felszerelés, stb..

Nem lehet parancsszóra teremteni valamit, meg kell fizetni, amire jelenleg a tisztelt kormány nem hajlandó.

"-A kötelező természettudományi érettségi"

Már megint igazad van, nagyon rossz lenne, ha természettudományos képzést kicsit szigorúbban vennék, amikor mérnök és kutató hiány van, viszont dugig vagyunk média szakemberekkel, bölcsészekkel, meg büfészakosokkal."

Aki mérnök lesz az általában leteszi ezeket,(tényleg tudtad hogy a roppant hasznos és bonyolult földrajz is beletartozik ebbe) a többieknek meg semmi szüksége nem lesz erre a jövőben.

Értem hogy mit akarsz mondani, de ha Viktor vért hugyozik akkor sem fogja a mérnökök és informatikusok számát parancsszóra bármiféle plusz forrás nélkül megduplázni. Már pedig ezekre ( nameg az összes többire is) ráférne egy kis támogatás.

"hallgatói szerződés"

Ja rohanjon mindenki a nagyvilágba miután az adómból kitanították őket. Tényleg nem tartozik ezért nekem semmivel..."

A rablánc a leghumánusabb megoldás erre tényleg... Ja és tényleg az orvosoknak (akik ezt a zseniális ötletet ihlették) a külföldi kórházak még a váratlanul megduplázódó képzés árát is kifizetik csakhogy jöjjön. Majd építünk ezentúl a bankókból házakat, hajtogatunk belőlük programot, borogatjuk majd vele a sebeinket.

Vagy mit kezd vele a tisztelt kormány?

Hív majd a nagynemzeti kormány a Balkánról vagy esetleg a harmadik világból diplomásokat?

Végülis ezentúl műveltebb lesz a magyar, legalább eltudja mondani bantu nyelven is hogy "fáj a torkom",

"a ház ablakai ne legyenek a megbeszéltnél semmiképpen sem nagyobbak" és pár kacifántos hibajelentést is.

Senki nem mondhatja, hogy nem beszélünk nyelveket.

Egyszerűen, felmondtad a kormánypropagandát, szerencsére nem te döntöd el itt hogy mi kivitelezhető és mi nem.

2012. okt. 14. 19:48
 14/30 anonim ***** válasza:
Biztos van egy két hülye hála Istennek, hogy én nem tartozom közéjük! :D
2012. okt. 14. 20:11
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor nem kell csinálni semmit, ahogy az összes eddigi kormány így is tett, abból nem lehet baj."

Ez nem igaz,de nem is fejjel kell a falnak menni.

"Nem cáfoltál meg semmit, semmilyen alternatív javaslatot nem tettél,"

A marhaságodat és a javaslatok szükségét szerintem sikerült, minimális szövegértési képességekkel megáldva, javaslatokat is kipréselhetsz a szövegemből.

"csak ontod az ellenzéki propagandát. Ostoba vagy..."

Nemcsak született polihisztor, hanem még kreatív is...

Ezt a két tulajdonságát szeretem legjobban a narancsdroidoknak.

2012. okt. 14. 20:23
 16/30 anonim ***** válasza:
0%

"Nemcsak született polihisztor, hanem még kreatív is...

Ezt a két tulajdonságát szeretem legjobban a narancsdroidoknak."

Ennyit tudtál kipréselni magadból? Legalább szellemes lenne. Alternatív javaslat egy van az egész szövegben, több pénzt kell pumpálni az oktatásban. Zseniális meglátás. És miből, édes egy komám? Majd te állod a számlát? Honnan vegyünk el pénzt, az egészségügyből, a adóztassuk meg jobban a kisvállalkozásokat? Egyik napról a másikra él az ország, amihez ugye semmi köze az előző kormányoknak. Majd te csinálsz olyan gazdasági növekedést, hogy csuhajja, vagy Bajnai barátod meg a Maszop, ők majd mindent megoldanak, ahogy tették ezelőtt mindig. Ébredj föl, álomvilágban élsz.

2012. okt. 14. 20:32
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyit tudtál kipréselni magadból? Legalább szellemes lenne."

Pedig komolyan mondtam.De te még a humorhoz is jobban értesz nálam...

"Alternatív javaslat egy van az egész szövegben, több pénzt kell pumpálni az oktatásban. Zseniális meglátás. És miből, édes egy komám? Majd te állod a számlát? Honnan vegyünk el pénzt, az egészségügyből, a adóztassuk meg jobban a kisvállalkozásokat?"

Esetleg a Manyup pénzekkel kezdhettünk volna valamit. A megmaradt IMF lehívásból sem feltétlenül MOL részvényeket kellett volna vásárolgatni. Sőt a tranzakciós illetékből az áfaemelésből az egyéb kacifántos és nem előre meghatározott helyre vándorló adóbevételekből is össze lehetett volna dobni valamit.

Esetleg ha már már a képzés árát megduplázták és megnyesegették az államilag finanszírozott képzések mértékét a plusz összegből is alkothatnak volna honatyáink.

Sőt a közmunkás hajcihőt nem kezdik el akkor is sokat spórolhattak volna.

De ha már muszáj volt ezeket meglépni és úgy ahogy a pénzt elkölteni, akkor legalább a kimondottan erre való Uniós támogatást vegyük igénybe!

Bár mondjuk ahhoz önerőt is kérnek amire nincs pénz.

Arra nem telik a a nagy visszavásárolgatás,mutyizgatás, a kizárólag statisztikajavító közmunkások bérezése,stadion és futballpályaépítés közepette.

Az oktatás később is ráér!

"Egyik napról a másikra él az ország, amihez ugye semmi köze az előző kormányoknak. Majd te csinálsz olyan gazdasági növekedést, hogy csuhajja, vagy Bajnai barátod meg a Maszop, ők majd mindent megoldanak, ahogy tették ezelőtt mindig. Ébredj föl, álomvilágban élsz."

Nem mondtam, de az évente (a 2010-eshez képest) 2000 milliárd plusz bevételből,valamint a 3000milliárdos Manyup pénzzel illetve a megmaradt 1500 milliárdnyi IMF hitelkeretből azért illett volna valamit tenni.

Vagy ezt a potom 6500 milliárdot még mindig kevesled?

"Ezt írod, mégis soroljál már fel nekem intézkedéseket a nagyszerű maszop idejéből. Mit tettek a diplomás elvándorlás megfékezésére, a természettudományos szakmák nívójának növelésére, a felsőoktatás finanszírozásának megoldására, a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására és társadalomba való beillesztésére. Mesélj, hallgatlak!"

Nem vagyok Maszopos ezzel melléfogtál. Attól hogy még ők nem tettek semmit, attól a következőnek nem kell minden alap és (állítólag) bárminemű forrás nélkül intézkedni. Vagy a pénz csak hozzáteremtődik majd utólag?

Még valami kérdés?

2012. okt. 14. 21:27
 18/30 anonim ***** válasza:
18%

"Attól hogy még ők nem tettek semmit, attól a következőnek nem kell minden alap és (állítólag) bárminemű forrás nélkül intézkedni"

Ja és még csak annyit, hogy az előbb, még azt mondtad nincs igazam, amikor azt mondom, nem tettek semmit. Most meg amikor konkrét intézkedések felsorolását várnám, hirtelen kiderül, hogy tényleg nem csináltak semmit. Szuper. Még jó, hogy nem vagy MSZP-s.

2012. okt. 14. 21:59
 19/30 anonim ***** válasza:

"Okostóni, amit felsorolsz, azok mind egyszeri bevételek, egyszeri bevételekből nem lehet fenntartani állami rendszereket, rendszeres forrásokat kell állítani minden reform, átalakítás mögé."

Alapozásra illetve kezdőtőkének viszont bőven elég nem is gondoltam másként sok olyan dolog is (pl új modern műszerek vétele, normálisan felszerelt laborok) amit nem kell minden évben újra megvenni.

Valamint még mindig ott van az ÉVI 2000 milliárd pluszbevétel ami nem egyszeri és nem is kétszeri bevétel hanem amíg beszedi a kormány addig meglesznek.

Abból sincs rá minimális fedezet?

Maszopos pedig soha nem is voltam,akárhogy is vádaskodsz. Akármilyen meglepő 2010-ben sőt 2006-ban is a Fideszre szavaztam.

2012. okt. 14. 22:03
 20/30 Pro Patria ***** válasza:
26%

Kedves 19:48-as válaszoló!

"Kötelező két idegen nyelv

-> Igazad van, gáz lenne, ha nem mi lennénk idegennyelv ismeretben az utolsók Európában.

-> Pláne hogy az angolt se makogja a gyerekek többsége tisztességesen a második (általában jóval nehezebb) idegen nyelv az angol mellett nyilván gyerekjáték lesz nemde?"

- És ez azt jelenti, hogy akkor ennyiben kell hagyni?

"A kötelező természettudományi érettségi

-> Már megint igazad van, nagyon rossz lenne, ha természettudományos képzést kicsit szigorúbban vennék, amikor mérnök és kutató hiány van, viszont dugig vagyunk média szakemberekkel, bölcsészekkel, meg büfészakosokkal.

-> Aki mérnök lesz az általában leteszi ezeket,(tényleg tudtad hogy a roppant hasznos és bonyolult földrajz is beletartozik ebbe) a többieknek meg semmi szüksége nem lesz erre a jövőben."

- A természettudományok hangsúlyosabb oktatását magam részéről eddig is szorgalmaztam, bár nem a fenti válaszoló által kifejtett okból, hanem azért, mert a gyerekekkel, a jövő generációjával meg kell szerettetni a természetet, és meg kell ismertetni az országot, ami a hazája. Ezt természetesen nem csak könyvekkel, de rendszeres természetjáró túrákkal kell megvalósítani. Ismerje meg, milyen madár kopogtat a fán, milyen erdők nőnek a síkvidékeken és milyenek az erdőben, tudja meg, milyen halak úsznak a folyókban, tanuljon az ehető és mérgező gombákról, mert ezekről semmit nem tudnak ma. Közel kel hozzájuk vinni a természetet. Láttatni kell velük az állatokat, a növényeket, és talán mindez segítene abban is, hogy jobban vigyázzanak rá.

"hallgatói szerződés

-> Ja rohanjon mindenki a nagyvilágba miután az adómból kitanították őket. Tényleg nem tartozik ezért nekem semmivel...

-> A rablánc a leghumánusabb megoldás erre tényleg..."

- Nincs itt semmiféle rablánc. Három lehetőség közül is lehet választani.

1) Állami pénzből tanul, de akkor itthon marad, és munkájával viszonozza.

2) Állami pénzből tanul, de elmegy, viszont akkor vissza kell fizetnie a támogatást. (Ha nyugaton kolbászból van a kerítés, mint mondják, akkor nem lehet nehéz, nemde?)

3) Magánpénzből tanul, és oda megy dolgozni, ahova akar.

Tessék: ennél korrektebb hogyan lehetne? Az meg azért mégis nonszensz, hogy azt elvárják, hogy az állam fizesse a taníttatásukat, mert "joguk van hozzá", de a kötelezettségeket már nem vállalják hozzá, és egyből mennének el külföldre. Abban nekünk mi az üzlet, hogy felmarkolják a pénzt, de eszük ágában sincs itthon maradni? Vagy tartsa meg a pénzt, de akkor maradjon itthon, vagy menjen, de akkor fizesse vissza, vagy saját zsebből intézze. Csak úgy pusziért miért "járna" neki, hogy az állam fizesse az iskolát, ha semmit nem hajlandó utána tenni visszafelé?

Ez számomra teljesen ésszerű, és akármennyit kritizálják, igazságos. Csak az eddigi esztelenség haszonélvezői azok, akik hisztiznek most.

2012. okt. 15. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!