Van itt valaki, aki támogatja Hoffmann Rózsa elveit, rendelkezéseit?
"Eddig elfértek, most meg nincs hely a tornateremben emiatt?"
Eddig SEM fértek el, rengeteg suliban nincs is tornaterem, másik iskoláéba vagy szabadba jártak, ami az év jó részében kivitelezhetetlen. Eszközei a sulik nagy részének szintén nincsen.
En nem hallottam rola, Ausztriaban elek, de eppen tegnap olvastam, hogy itt is a napi testneveles oraert folyik kampany.
Szerintem elvben persze, hogy jo, a mozgas kell, föleg a mai netes vilagban meg fokozottabban, de termeszetesen a felteteleket is meg kell hozza teremteni. Ha valahol nincs ehhez terem, ez igy fejetlen döntesnek hangzik (ami nem az elsö fejetlen kormanydöntes), ahogy leirjatok.
Amikor meg közepiskolas voltam, nalunk kötelezö volt a heti 3 tesi mellett 1 sportra jarni. (En pl kosaraztam, heti 2-szer, imadtam!) Persze kivülem mindenki utalta, mert ami "kötelezö", amire ugy köteleznek, azt az emberek utaljak... :(
Ja, es "vissza az öskorba": mi meg a regi rendszerben összevont osztalyos iskolaba jartunk, vagyis 4 osztalyt tett ki összesen kb 20 gyerek. Egy terem volt, itt tanultunk, es a tesi elött a padokat egyszerüen a terem szelehez huztuk, majd ott atöltöztünk. A terem vegeben voltak a torna orara valo szekrenyek, zsamolyok, szivacsok, amiket szükseg szerint elövettünk, es tornasztunk. Futni csak kint szoktunk. Kötelmaszas nem volt. :) Szoval szerintem, ha nagyon szoros a hely, jo szervezessel talan igy is megoldhato lenne a "plusz" tornaora. Csak amikor nincs hely a tornateremben, a tanteremben tornaszni. Csak ugye ettöl manapsag elszoktak a pedagogusok...
16.35
Ez az egyik legnagyobb baj, hogy személyt, pártot, kormányt egységként tud csak mindenki megítélni. Vagy jó, vagy szar az egész.
Mondd meg, hogy 1. melyik rendelkezésére gondolsz (nem pedig felsorolsz tizet), 2. azt milyen szempontból, kinek a szempontjából akarod értékelni, 3. hosszú vagy rövid távon, stb...
A napi testnevelés az EGYETLEN normális dolog amit H.R. programjában jó, de annak sincsenek meg a feltételei!
Az összes többi dolog az oktatás leépítését szolgálja.
Kedves LetTheSunshine!
Ahhoz, hogy erre válaszolni tudjak, konkrétan ki kellene emelned, hogy melyik pontokra gondolsz, mert nem azt nézem, hogy "egyetértek-e Hoffman Rózsával, vagy nem", hanem hogy ezzel a ponttal egyet értek, azzal a ponttal nem. Egy személynek nyilván nem csak jó, vagy csak rossz ötletei vannak, így inkább a pontokat kellene összeírni a személy neve helyett.
Azok közül, amiket írtál:
"a kéttannyelvű oktatás fantasztikus megreformálására"
- Nem ismerem, hogy pontosan miben változott.
"a mindennapos testnevelés kötelezővé tételére (amire persze keretet nem adtak,ezért 3-4 osztály tesizik egyszerre egy tornateremben)"
- Még jó, hogy "mindenféle rossz szándék nélkül" kérdezed, de mindenhez negatív véleményt fűzöl.:)
Természetesen teljesen egyetértek a mindennapos testneveléssel. A több osztály egyszerre tesizése, meg a tornaterem hiánya nem új, ez eddig is így volt, már akkor is, mikor én voltak középiskolás. Ez nem azt jelenti, hogy akkor annyiban kell hagyni. Ahogy itt egy másik válaszoló írta: meg kell oldani pedagógusi szinten.
"és persze a pedagógusok béremelésének elhalasztására"
- Ezzel nem, de remélem, hogy nem lesz elhalasztva. Az orvosok bére már két hullámban meg lett emelve.
"és még lehetne felsorolni pár dolgot"
- Várom!
Az új Nemzeti Alaptanterv azon pontjaival pedig, mint a gazdasági és pénzügyi ismeretek tanítása, a tudatos fogyasztásra való oktatás, az erkölcs és etikett, honvédelem oktatása, nagyon is egyetértek. Az iskola így visszakapja eredeti szerepét, ami embert nevel, és nem számoló-, írógépet.
"Ahogy itt egy másik válaszoló írta: meg kell oldani pedagógusi szinten."
Nekem is volt olyan századosom aki szerint lehet mosogatni mosogató szer, hipó és meleg víz nélkül, meg olyan is aki szerint a vízkő lejön hideg vízzel Azok is ilyen "meg lehet oldani" dumák. De az nem gáz, hogy az iskolák fenntartási költségeinek állami részét lefelezték, ááá dehogy.
A legszebb a gyerekre ráerőltetett hittan, meg egy erkölcstelenség csúcsát adó politikusok által kitalált erkölcstan.
Nevetséges mint az eszme kirakatbábuja akárcsak a poroszos stílusban Kádári módszerekben előadott dzsentrigőggel fűszerezett víziótömeg.
Tényleg emlékszünk a régebbi ám szintén nevezetes ötleteire, javaslataira?
Íme belőlük néhány:
-Egésznapos iskola
-Súlyozott átlag
-Kötelező két idegen nyelv
-Az előrehozott érettségi eltörlése
-A kötelező természettudományi érettségi
-Végül de nem utolsó sorban a jól ismert hallgatói szerződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!