Szerintetek igaza van Dániel Péternek, és tényleg fasizálódó ország vagyunk?
ebben pont egyetértek a palival.
É kb. 15 évvel ezelőttre tudok visszaemlékezni ilyen szempontból, focimeccsekre is kb. akkor kezdtem el járni, akkor még az ottani B-közepektől se mentek olyan szövegek, amikbe ma már hétköznap az utcán is simán belefut az ember.
Akkor még nem voltak Magyarabbak, akik teljes szimbólumrendszert építettek fel rá, hogy megkülönböztessék magukat azoktól, akiket nem tartanak eléggé "nemzetinek" - akkor még csak magyarok voltak, azon belül voltak jobboldaliak, baloldaliak, liberálisok, konzervatívok, de olyannal nem találkoztam, nem volt jellemző, hogy egymás magyarságába vonták kétségbe. És a történelmi, nemzeti jelképeket se jutott akkor még senkinek eszébe politikai jelképekként kisajátítani, és úgy egyáltalán, a nemzet nem egy politikai eszköz volt, amibe politikai alapon próbálták meg meghatározni, ki tartozik bele, és ki nem.
A fasizmusnak meg ez az egyik alapja, hogy a nemzet fogalmát a saját politikai céljaira kisajátítja - ez nagyon durván előtérbe került és teret nyert az utóbbi években.
És sajna abban is igaza van a palinak, hogy ez együtt járt a társadalmi határok kitolódásával. Ma már a parlamentben parlamenti képviselők olyan zsidózásokat nyomnak le, amikért 15 évvel ezelőtt egy még csak nem is különösebben jó társaságból is kinézték volna az embert - ma meg ezt nem hogy minden további nélkül el lehet sütni a parlamentben, ennek mérhető sikere és erre mérhető igény van.
Szóval ha még másban nem is, ebben kifejezetten egyetértek a palival.
15
Ebben semmi "ámokfutás" nincs. Az antiszemitizmushoz pedig még zsidók sem kellenek...
Zoltán, te nyilván nem látsz benne ámokfutást. Minden szentnek maga felé hajlik a keze ugyebár.
Szerintem Dániel Péter ámokfutó tetteit -világnézettől, politikai nézettől függetlenül- szerintem nem lehet helyeselni.
Abban teljesen egyetértek hogy 15 éve a focimeccsek nem a zsidózásról, Auschwitzezésről és székfölszedésről szóltak!
Szóval hogy egyre több a szélsőséges fasisztoid vagy náci jelem az biztos. És most hagyjuk hogy a zsidóság gyűlölése nem náci jellemvonás mert megőrjítenek az ilyen buta emberek!
Szóval igen, sokan elindultak ebbe az irányba! Persze csak egy iskolázottsági szint alatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!