A nyugdíjasok mire fel utazhatnak ingyen? Ilyen gazdag ország lennénk?
A nyugdíjasok mire fel utazhatnak ingyen?Ilyen gazdag ország lennénk?
Sokszor a buszok-villamosok 70-80%-a nyugdíjasokkal van tele.
Sokszor azért keresztülutazzák a fél várost mert x.y helyen 10 ft-al olcsóbb a liszt utána meg otthon jut eszükbe hogy kenyeret azt elfelejtettek venni.
Na akkor vissza az egész.
Az ország egyik legégetőbb problémája a munkanélküliség.
Tehát ha az ember kap a munkanélkülitől 1 év regisztráltság után 22e Ft-ot akkor most abból vegye meg a bérletet,kaját,stb..és persze fizesse be a számlákat.
Jó OK tudja mindenki hogy ebből még a kaját is alig lehet megvenni nemhogy a többit.
Itt van az én példám:Hónapok óta keresek állást de nuku,nem válogatok a takarítói állás is jó lenne....,plusz mellé fizessem a TB-t és a fent felsoroltakat úgy hogy nincs semmilyen jövedelmem.
Melyik kormány ötlete volt hogy a nyugdíjasok ingyen utazzanak?
Nagyon gazdag ország lehetünk hiszen külföldön nincs ilyen,legalább is én nem tudok róla.
Gondolom már így is fog maradni mert akkor az a párt sok szavazatot veszítene.
Mindenesetre várom a véleményeket.
Minden országban van ilyen. Legfeljebb más címen.
Nagyon sokan utaznak különféle jogcímeken magas kedvezményekkel. Pl. A start- igazolvánnyal, stb. Vagy a közalkalmazottak kapnak 50-% kedvezményt.
A határon túli magyar igazolvánnyal rendelkezők pedig 90 % kedvezménnyel. Na, ez máshol nincs,
Nem értem miért fáj valakinek hogy a másiknak van egy kis kedvezménye, ha már egyszer megélte a 65 éves kort, és ledolgozta addigra 40 évét legalább.
Például én is elsajnálhatnám diákoktól az 50%-os kedvezményt, mert mire fel kapják? Nem tettek le semmit se asztalra.. Nem? De. Ne legyünk már ennyire irigyek.
(1-nek: a nyugdíjkorhatár már: 65 év...)
Szerintem is részt kellene vállalni a nyugdíjasoknak is a nehézségekből. A mamut nyugdíjakat le kellene venni. A minimált meg feljebb vinni. A végtelenségig nem lehet a dolgozóra rakni a terhet.
Valamennyit tényleg fizethetnének, ez csökkentené a felesleges és értelmetlen utazgatásokat.
Mindig azzal jönnek, hogy "Ők felépítették az országot"
Igen, persze.... 90-ben egy csődtőmeget hagytak a fiatalokra.
És azért akkor "nem dolgozták szét" magukat 1 ember munkáját 4-en csinálták most meg fordítva.
Nem beszélve arról, hogy az "ismeresők" között a legkisebb nyzgdíj is 100-120 ezernél kezdődik.
A fiatalok meg diplomával menjenek 300-as órabérért, havi 23500 -ért, utcát seperni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!