1996,1997,1998-99 tájékán nektek is volt olyan jóleső illúziótok, hogy végre nyugati szintű ország leszünk?
Két feltételezésem:
1. Akkoriban szaporodtak el a nyugati stílusú plázák, amelyek hoztak egyfajta nyugati életérzést (más kérdés, hogy mennyit tudtunk vásárolni). Akkoriban jelentek meg a kereskedelmi magyar tévécsatornát, ami szintén nyugatias újdonságérzés volt.
2. Akkoriban még kitartottak a privatizációs bevételek, aztán kifulladtak, és a kormányok újabb hitelekkel próbálták elodázni a bajt, ami totálisan sebezhetővé tette hazánkat, a lakosság pedig a lakossági hitelek miatt lett sebezhető. Aztán 2006-tól szerintem a történelem egyik legsúlyosabb válsága következett be, a mostani.
Sajnos már az Antall-kormány idején kiveszett belőlem az az illúzió... viszont eredendően optimista szemléletem miatt csak bízni tudok benne, hogy talán a következő generációnak talán jobb lesz!
A mostani kormány erre semmi okot/reményt nem ad...
nekem sose volt ilyen
néha megcsapott a szele, de sosem voltam túlságosan bizakodó
" Aztán 2006-tól szerintem a történelem egyik legsúlyosabb válsága következett be, a mostani."
Öhm kedves kérdező? Lehet félreértettelek. De ugye nem vetted be az mszmp demagógját, hogy minden a gazdasági világ válság miatt volt?
2008-tól lett gazdasági világválság.
Igen volt ilyen illúzióm nekem is.
De valahogy úgy éreztem, hogy ez a dolog mégsem lesz meg! Szóval, hogy nem fog tartósan összejönni (pláne véglegesen!) Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!