Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti is Turulba születtetek?

Ti is Turulba születtetek?

Figyelt kérdés

Ma újabb bölcsességgel és felismeréssel lettem gazdagabb, hála nemzetünk lángeszének:

"A kormányfő hangsúlyozta: a Turul a magyarok ősképe, melybe mindenki beleszületik, mint a nyelvbe és a történelembe."

[link]

Ugye, Ti is a turulba születtetek?

2012. szept. 29. 18:09
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

"Engem a gólya hozott."

Engem meg a rák visz el :D.

2012. szept. 30. 07:05
 32/35 anonim ***** válasza:
75%

" Emesének jelent meg álmában a turul. "

Emese be volt nyomva mint az albán szamár és nekem ezért kellene hinnem mindenféle zagyvaságban?

2012. szept. 30. 09:29
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Turulba születtem, de ha a röptét továbbra is középkori eszmékhez igazítják, akkor valahogy ki fogok belőle mászni.
2012. szept. 30. 09:47
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

""Engem a gólya hozott."

Egészen biztos vagy benne?"

Igen, egészen biztos vagyok benne. Anyukám mondta, és ő nagyon-nagyon okos asszony.

2012. szept. 30. 10:58
 35/35 Pro Patria ***** válasza:
21%

Seres és döhrer

Szabad állattartás

Felfüggesztett börtön és pénzbüntetés

Egyszerűen undorító, ami itt folyik... Felfordul az ember gyomra. Hová lehet még lejjebb süllyedni emberi mivoltotokban?

És minden 100%-ra felpontozgatva, aki pedig nem áll be a sorba köpködni, azt lemínuszozzák. Szerencse, hogy az efféle patkánysarjak csak itt alkotnak többséget, és a valós társadalomban csak egy árnyékban megbúvó hangos, ám kicsi csoport.

A kisebbségben lévő politikai csoportosulások, megmozdulások általánosan magas aktivitásával (az a kutya ugat a leghangosabban, amelyik a legkisebb, hogy ellensúlyozza a méretbeli hátrányát, a nagytestű kutyának nincs szüksége erre), egyedül itt, az internet világában tudjátok kiélni magatokat - és amíg ez így van, addig nem nagyon zavartok sok vizet, mert ez messze nem mutatja a valós társadalmi összetételeteket. A többségben lévők mindig csendesek, mert tudják, hogy többségben vannak, és nincs miért kapálózniuk.

-------------------

20:40

"Az őseink a Napistenben, szellemekben és egyéb lényekben hittek. Azt is hitték, hogy a Föld lapost. Most mért tagadjuk meg?"

- A kettő egyáltalán nem állítható párhuzamba. A Turul egy összetartozási szimbólum, a magyarok közös jelképe volt, és marad is, míg a Föld lapos volta csak egy tudományos tévedés, amelyről egyébként már az ókorban is voltak viták.

21:11

"Hittek egy büdös francokat, már bocsánat. A nacionalizmus 200-300 éves ideológia, azelőtt nem úgy volt, mint most. Kevésbé számított a nemzetiség, annál inkább a származás. Nemes vagy jobbágy. Egyébként több száz évig a jobbágyság nem volt része a nemzetnek, vagyis inkább nem tekintették őket annak."

- Magabiztosan ne beszélj olyanról, amihez nem értesz, mert lejáratod magadat. Olvasd el a Képes Krónikát, és meglátod, mennyire is számított a nemzetiség. Hogyan társulnak benne a némethez a "dölyfös", az olaszhoz a "csacsogó" kifejezések, és "elismerhetnék a németek is, ha nem lennének olyan dölyfösek, hogy akkor ott a magyarok nagy győzelmet arattak felettük". Nem az X. király az Y. király felett. A magyarok a németek felett.

------------------

Nem tudom, a 21:06-os válaszoló mi olyat írhatott, ami miatt törölték az első hozzászólását, de láthatóan - a szöveg megtöréséből - így történt. Tegnap beszabadult ide valami - elnézést a kifejezésért, de az igazságtalanságérzet már ezt hozza ki belőlem - láthatóan sértődött Gyurcsány-árvája moderátor, az én válaszom is 3x lett törölve, mikor azt írtam csupán, hogy az MSZP jogtalanul használja a köztársasági címert, mert ő maga (az MSZMP) verte azt le 1949-ben, majd 1956-ban is. Majd pedig a kérdésemet is, miszerint miért van az, hogy a horogkereszt viselése tiltott, a vörös csillag viselésének büntetése viszont a szólásszabadság korlátozása. Semmi trágárság, mégis törölve lett. Vajh miért? Indoklásként azt kaptam, hogy "provokatív". Hát valóban provokatív, és ez a keserű valóság!

------------------

21:27

"A jobbágyok nem számítottak még embernek sem. De ők csak magyarokkal házasodtak."

- Ez szimpla hazugság, nem is fűzök hozzá semmit.

"A "nemzethez" tartozó nemesek, főurak, királyaink pedig legtöbbször külföldi feleséget kerestek maguknak."

- A nemesek pont nem. A királyok igen, de az mindenhol így volt, ugyanis ezzel erősítették meg a szövetségeket.

"A Turulmadár valóban egy jelkép, egy régi legendából. De senki nem származik attól."

- Ez meg puszta tudatlanság. Hallottál már a "de genere Turul" kifejezésről? Olvass utána, művelődj...

-----------------------

Érdekes az is, hogy a 23:22-es válaszadó, aki hosszan kifejti és szakszerűen az eseménysor kialakulását, 0%-os hasznosságú, a 09:29 válaszoló, aki azt írja: "Emese be volt nyomva mint az albán szamár és nekem ezért kellene hinnem mindenféle zagyvaságban?", pedig 100%-os hasznosságú. Betegek vagytok.

Igaza volt Adynak. Nekünk Mohács kell.

"Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:

Veréshez szokott fajta,

Cigány-népek langy szivű sihederje,

Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:

Én magyarnak születtem.

Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,

Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig

Rángasson minket végig.

Ne legyen egy félpercnyi békességünk,

Mert akkor végünk, végünk."

2012. szept. 30. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!