Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti is Turulba születtetek?

Ti is Turulba születtetek?

Figyelt kérdés

Ma újabb bölcsességgel és felismeréssel lettem gazdagabb, hála nemzetünk lángeszének:

"A kormányfő hangsúlyozta: a Turul a magyarok ősképe, melybe mindenki beleszületik, mint a nyelvbe és a történelembe."

[link]

Ugye, Ti is a turulba születtetek?

2012. szept. 29. 18:09
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
76%

18/19. Igazad van. A jobbágyok nem számítottak még embernek sem. De ők csak magyarokkal házasodtak.

A "nemzethez" tartozó nemesek, főurak, királyaink pedig legtöbbször külföldi feleséget kerestek maguknak.

A Turulmadár valóban egy jelkép, egy régi legendából. De senki nem származik attól.

Orbán viszont egyre több hülyeséget mond.

2012. szept. 29. 21:27
 22/35 anonim ***** válasza:
69%

De még mennyire ,bár szerintem a magyar termőföldbe (időnként élni is lusta vagyok) vagy akár nemzeti jelképünkbe egy jó üveg pálinkába inkább születnék.

A juhászos hasonlaton meg egyenesen besírtam!

2012. szept. 29. 21:32
 23/35 anonim ***** válasza:
81%
Én nem Turulba születtem hanem Debrecenbe'
2012. szept. 29. 21:49
 24/35 anonim ***** válasza:
75%
Orbán apánknak egyre jobban kezd elmenni a józan esze. Sajnos ennek mi isszuk meg a levét.
2012. szept. 29. 22:09
 25/35 anonim ***** válasza:
82%

"Orbán apánknak egyre jobban kezd elmenni a józan esze."

Kettőn áll a vásár.

Kezdjük úgy, hogy elsősorban a beszédei írójának (mert igen, nem ő írja a saját beszédeit), másodsorban az övé, hogy gondolkodás nélkül (papírról) felolvassa a sületlenséget.

Legalább egyszer fussa át a szöveget, miután a kezébe nyomják a papírt! :)

2012. szept. 29. 23:02
 26/35 anonim ***** válasza:
23%

"Egyébként több száz évig a jobbágyság nem volt része a nemzetnek, vagyis inkább nem tekintették őket annak."

Ez egyszerűen nem igaz.

A parasztfelkelés leverése után a nemesség egy része úgymond "berágott" a jobbágyokra, ezért a korábbiakhoz képest is erősebben korlátozta jogaikat.

Werbőczy a nemesség "jogi képviselőjeként" fogalmazta meg - szigorúan a nemesség szája íze szerint - a jog nyelvén a paradigmaváltást.

Pillanatnyi politikai helyzet szülte szerencsétlen jogi megtorló intézkedés volt. Ennyi.

De iure jogfosztott volt, de facto a nemzet része a jobbágyság. A formális jogegyenlőség 1848-ban jön létre.

"Hittek egy büdös francokat, már bocsánat. A nacionalizmus 200-300 éves ideológia, azelőtt nem úgy volt, mint most."

A magyarság speciális helyzete okán sokkal előbb kialakult a nemzettudat, mint a környező népeknél. Nem kellett mesterségesen létrehozni, mint a szláv és germán népecskék esetén. Nekik mítoszokat kellett gyártani, nekünk már volt történelmünk.

A mi nacionalizmusunk a múlt "újrafelfedezése" és nem kitalálása.

Visszatérve a turulhoz, egészen érdekes, hogy egy nép mennyire azonosul az uralkodó-ház eredetének mítoszával, illetve annak sorsával.

A magyar nép szentimentális természetű, rendkívül ragaszkodik a történelméhez és szimbólumaihoz.

Ezt talán egy kívülálló nehezen érti meg. Nekünk ez a természetes.

2012. szept. 29. 23:22
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer az index v. az origó fotósa ki lett tiltva azért mert orbán beszéde le lett fotózva ... ott látható volt h. szinte az tele van kiegészítéssel és lehúzással átírással ... szal biztos h. átszokta olvasni
2012. szept. 29. 23:22
 28/35 anonim ***** válasza:
87%
20-as, szerintem meg Orbán az, aki gúnyt űz az őseinkből, akik tényleg harcoltak ezért az országért, és az életüket adták érte, ha kellett - ezért az országért, amit Orbán áskálódással és a választások előtti pofátlan hazudozásokkal szerzett meg, most meg egyenesen a szakadékba vezeti hiúságból és ostobaságból, miközben a haverjai hülyére lopják magukat a köz pénzéből. Leboltol a haverokkal még egy milliárdos lenyúlást, aztán kiáll beszélni a haza szentségéről, a nemzetről, hősökről? Ha te igazi magyar hazafi lennél, nem pedig csak egy agymosott kiscserkész, akkor kiegyenesített kaszával rontanál rá az ilyenre.
2012. szept. 30. 00:20
 29/35 anonim ***** válasza:
22%
Ha gyurcsány avatott volna egy ilyen szobrot akkor is tisztelném ezt a szimbólumot ... nem kell vádaskodni és pláne azt vitatni, h. ki mennyire magyar... nem kellene h. politikai indulataid egy jelképen csattanjanak ...
2012. szept. 30. 00:26
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem, én a szülészorvos kezébe. :D :) :P
2012. szept. 30. 01:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!