Miért erőszakoljákaz iskolákban a sportot?
Lehet hogy nem a mozgás a lényeg hanem a lehúzás?
1,Tornaterem építés
2,torna feszerelés vásárlás(esetleg előirt minőség véletlen egy fityesz közeli cég gyártmánya.)
3,Ál bajnokságok(az egésznek az igazolására)
stb
"A gondok ott kezdődnek, hogy a szülők nem szoktatják rá a gyerekeket a mozgásra!"
Egyrészt teljesen igazad van.
Viszont amikor én voltam gyerek, akkoriban az apukám tanári fizetéséből és a nagymamám nyugdíjából éltünk öten (anyukám háztartásbeli volt) és a tesómmal mind a ketten versenysportoltunk.
Most nagy a hajtás a szülőknek a munkahelyen, este hullafáradtan esik mindenki haza, a gyerekek úgy vannak hazaküldve az iskolából, hogy anyuka még ezt meg azt ellenőrizze le, hétvégén próbáljuk magunkat utólérni.
Mind a két gyerekem minden nap sportol, mert az iskolában van rá lehetőség... ja, ez nekem havi 20 ezerbe kerül, + ez meg az a felszerelés, tagdíj, fellépőruha, kisf.szom.
Természetesen a rendszeres "kedves szülők, színházba megyünk kérjük küldjenek be ennyit/annyit" holnapra és hasonlók mellé. Oké, én kifizetem, nekem belefér a családi kiadások mellé..... de van, akinek nem. És bizony annak a gyereknek marad a tornaóra a hülye feladatokkal és még örülhetünk, ha nincs kifejezetten egészségkárosító hatása (én írtam a kipufogó gázban betonon futásról).
Hát igen, de azért nem egyértelműen az ő hibájuk..
Én miközben versenysportoltam, a tornaórákat ott lógtam el, ahogy tudtuk. Minden trükköt bevetettünk, az otthonhagyott felszereléstől kezdve a könnyes szemű "fáj a hasam megjött"-et (egy napban kétszer is menstruáltunk :-) ).. és mindezt úgy, hogy suli után lelkesen mentem edzeni.
Az én gyerekeimen is ezt látom, húzzák a szájukat ha tornaóra van, de felmerült, hogy az egyiket el kellett hoznom ebéd után hivatalos ügyet intézni, a különórára vissza akart menni... Soha nem volt még olyan az elmúlt években, hogy jaj erre vagy arra nem akarok járni, sőt azon van a vita, hogy öt helyre nem járhatnak.
Az egyik különórára pl. egy elég duci kislány is jár, lelkesen ugrál, szalad a többivel.
Ilyenkor azért elgondolkozom, hogy vajon a tornaórát elbliccelő gyerekben van-e a hiba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!